Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:24 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Нашата трагична историянови  
Авторklko (Нерегистриран)
Публикувано25.09.10 00:06

Здравейте на всички! Майка беше на 44 години, когато и откриха киста. Наложи се операция, и и отстраниха яйчниците. Тази година отново я оперираха, но за съжаление само и отвориха корема и го затвориха. Думите на доктора бяха, че не може нищо да се отстрани.. Лекуваше се в Онкото в София. Мина през серия химеотерапии, но за жалост .. нищо! Пробвахме с какво ли не да се преборим..
В момента коремът на майками е подут (все едно е в 9ти месец) а е едва 50 килограма.. Заради коремът и гръбнакът и се изкриви и в момента и той я мъчи с страшни болки.. не се храни, и не може да спи от болки.. Докторите казват, че червата и са подути и има асцид.. Спряхме химеотерапиите, заради коремът, защото има вероятност да се пръсни.. Аз съм едва на 16, и душата ми е свита на кълбо.. не искам да загубя още майчицата си...

МОЛЯ ВИ, дайте ми съвет какво да правим, къде да отидим.. мислим някъде в чужбина, защото в България няма "живот". Мислим да потърсим помощ в чужбина... дайте ми някакъв съвет...

Тема Re: Нашата трагична историянови [re: klko]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано25.09.10 08:42

Ох, мило момче, и моята душа се сви на кълбо, докато четях написаното от теб!

За да се ориентирам по-добре, моля те да поясниш:

- не източват ли течността от асцита, за да облекчат положението на мама?
- не й ли дават обезболяващи?
- изобщо ли не се храни; с какво все пак я поддържате?
- търсили ли сте повече мнения от различни лекари?
- в София ли сте?

Ако сте в София, може да се обърнете към лекар (ще ти напиша телефона му), който да поеме най-спешните нужди при сегашното състояние на майка ти. Защото дори и да решите да я лекувате в чужбина, тя трябва да е в състояние да понесе пътуването. А както описваш положението й, мисля, че в момента това е невъзможно или поне доста рисковано.

И още - след 10-ина дни в София пристига тибетски лекар, при когото са ходили и пак ще отидат много от членовете на този клуб. Ако искаш, ще ти напишем телефона на неговия български асистент в София, за да се свържете с него и да и му опишете състоянието на майка си. Може още сега да се опита да й помогне (той се консултира по телефона с тибетския лекар), а след пристигането му, ще отидете при него и на преглед.

Кураж, моето момче и се надявам, че не си сам в борбата за живота на мама. А сега и ние сме до теб!

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: Нашата трагична историянови [re: *jull**]  
Публикувано25.09.10 12:08

И ние не знаем защо не и източват течността от асцита.. Пие аулин ( какви обезболяващи бихте ми препоръчали?) Също така тя не може да спи, което адски я турмози. Храни се, но което хапни има ужасни киселини и иска да го повърне. В България лекари НЯМА! Никой не е заинтересуван и отговорен.. иначе сме от Хасково .. Ако и се източи тази течност ще и улекне доста, но защо никой доктор не го прави това!?

Публикувано25.09.10 12:44

Не знам защо не й източват течността. Но сега, като ми каза, че сте в Хасково, реших да ти препоръчам един лекар, който работи в Университетската болница в Стара Загора. Отличен специалист е, един от най-добрите, а и като човек също е прекрасен! Освен това, Стара Загора ви е само на около 50 км път. Ако ви трябва мнение за лечение в чужбина, този лекар може да ви препоръча най-подходящото.
Ето телефонът на клиниката, в която работи: 042/ 664449 - това е централата, търсете д-р Юлиянов. Може да му кажете, че са ви го препоръчали от Клуба за борба с рака. Най-добре е да го търсите по-късно следобед, защото през деня оперира и не е в кабинета си.
Ако не се успеете да се свържете, ми остави свой имейл, скайп или се регистрирай в Клуба, за да ти дам и другите му координати.
УСПЕХ!

Публикувано25.09.10 13:58

В момента най-много се нуждаем от специалист, който да знае какво прави, да е заинтересован и да прегледа майка ми, за да ни каже какво да правим..

Публикувано25.09.10 14:24

Точно такъв ти препоръчах и аз!

Авторkiko (Нерегистриран)
Публикувано25.09.10 14:28

Но той онколог ли е ?

Тема Re: Нашата трагична историянови [re: kiko]  
Публикувано25.09.10 14:55

Да, нали затова те насочвам към него. Ето ти информация:

Автор viara67 (непознат)
Публикувано25.09.10 19:59

Мило момче, наистина д-р Юлиянов би ти помогнал - имам лични впечатления от него и също го препоръчвам - и като лекар и като човек! Правила съм лечение във Франция и ако искаш регистрирай се в dir.bg, за да да осъществя с теб или близките ти контакт и ако мога да съм полезна с някаква информация.

Тема Re: Нашата трагична историянови [re: viara67]  
Публикувано26.09.10 00:19

Благодаря ви много, ще се опитаме да се свържим с него за час и преглед... Няма да се предаваме!!! Високо ГЛАВАТА!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.