Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:35 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Метастази в коститенови  
Авторkamito (Нерегистриран)
Публикувано25.09.10 17:32

Здравейте, може ли някой да ми каже достатъчна ли е КТ за диагностициране на метастази в костите ?

Ето резултата : Сканираха се прешлените и междупрешленните дискове в сегмента L3 - S1. В телата на прешлените се виждат множество остеолитични зони, изпълнени с мекотъканно съдържимо. На места зоните на костна деструкция са засегнали и кортикалиса и контурите на прешленните тела са нарушени. Остеолитични находки се виждат и по обхванатите части от крилата на илиачните кости

Заключение: КТ данни за остеолитични М в прешлените

Тема Re: Метастази в коститенови [re: kamito]  
Авторondin (Нерегистриран)
Публикувано25.09.10 20:21

Не мога да кажа 100% дали е достатъчно. Но ние диагностицирахме и двете метастази точно по скенер - само това можем да правим и то е достатъчно. всичко се вижда перфектно. и при нас имаше тумор в кръстна и тазова част на тялото. виждат се метите. Ако имате възможност направете си сцинтиграфия, ако решите, че искате да имате и друго изследване, доказващо това. и за да сте по-спокойни.

Ние се водим по скенера и за момента няма грешка.

Поздрави и успех!

Тема Re: Метастази в коститенови [re: ondin]  
Автор Kamelia Nikolova (непознат )
Публикувано25.09.10 20:42

благодаря

Тема Re: Метастази в коститенови [re: Kamelia Nikolova]  
АвторPyмянa (Нерегистриран)
Публикувано27.09.10 09:55

Моят съвет е да направите и пункция на костен мозък.От нея ще се покаже на колко процента е засегнат костния мозък.От опит ти го пиша.

Тема Re: Метастази в коститенови [re: Pyмянa]  
Автор ggs (Survivor)
Публикувано28.09.10 01:00

Здравей Румяна,

Може ли да обясниш тази пункция на костен мосък за какво се прави. Всъщност какво значение има колко процента е засегнат костния мозък, всъщност той задължително ли е засегнат като има костни метастази и какво означава ако е засегнат... Това го чувам за първи път и ме заинтересува.

Тема Re: Метастази в коститенови [re: ggs]  
Авторondin (Нерегистриран)
Публикувано28.09.10 19:55

Не е задължително да е засегнат костния мозък, дори и да имаш костни метастази.

Ако е засегнат костния мозък се вижда и на скенер , дколкото ми е известно - ако снимката обхваща гръбнак. При нас имаше мети в кръст , малък таз, гръдни прешлени...
Мети чупят прешлени.. мети причиняват невероятна болка и неудобство.

Направете си една сцингиграфия, ако имате някакви притеснения, или скенер. Това са варианти. Споделям от личен опит. Нас ни застигна на гръбначен стълб. Махахме оперативно всичко. И с химио след това естествено.
Не губете надежда, всичко ще се оправи!

Тема Re: Метастази в костите [re: kamito]  
Автор thai_amethyst (новак)
Публикувано28.09.10 21:00

достатъчна е, съжалявам да го кажа.

Тема Re: Метастази в коститенови [re: kamito]  
Автор nikibg73 (непознат)
Публикувано01.10.10 15:35

Здравей Кamito.Съжалявам за положението ви!Искам само да попитам имаше ли промяна в кръвната картина при наличието на мети в костите( алкална фосфатаза например)?

Тема Re: Метастази в коститенови [re: nikibg73]  
Автор ggs (Survivor)
Публикувано02.10.10 00:12

Отговарям ти аз, понеже аз съм с мети в костите от Юни, тази година.
Кръвнакартина и алкална фосфатаза - ок. Туморният маркер CA15-3 беше повишен - 35, при норма 25 или нещо такова.

Тема Re: Метастази в коститенови [re: ondin]  
Автор ggs (Survivor)
Публикувано02.10.10 00:14

Ондин, как се махат оперативно мети на гръбначен стълб? Никой не ми го е предлагал до сега?
Как махнахте всичко, разкажи. Писала си, че при вас е имало и на гръдни прешлени, малак таз и т.н. Какво химио правихте? А Зомета?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.