Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:15 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
Тема Моля за помощ!Търся гинеколог онколог, хирург в Сфнови  
Автор just flower (непознат )
Публикувано24.09.09 17:04

Моля Ви, препоръчайте ми добър гинеколог- онколог, хирург в София- Онкологична болница в Дървеница или Военна болница, който да направи пълна хистеректомия на майка с отстраняване и на яйчници, тъй като й откриха адинокарцином на ендометриума.Трябва да се направи възможно най-скоро..и като я отворят да се прецени докъде и колко да се реже.., тя има и съпътстващи заболявания и се притеснявам страшно.Моля за отзиви на преминали през това изпитание хора и координати на специалист, който да направи наистина читава операция и да обърне внимание.Ще си платим, колкото трябва..в смисъл, не сме богати, но за нейното здраве бих дала всичко, на което съм способна!Тя ми е единствения останал близък човек

Предварително благодаря за разбирането и съдействието!

Редактирано от Buba67 на 25.09.09 22:06.

Тема Re: Моля за помощ!нови [re: just flower]  
Автор Valery 72 (непознат )
Публикувано25.09.09 00:53

Мисля,че подходяща за консултация е др.Шешенкова в Тина Киркова.Тя не е онколог,но е много опитен хирург.Това,което винаги ми е харесвола при нея е,че ако смята,че нещо не е в нейната компетенция опътва към подходящ специалист.Доколкото зная те имат и онкологично звено.

Тема Re: Моля за помощ!нови [re: Valery 72]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано25.09.09 07:15

Тук съм извадила имената на някои гинеколози-хирурзи, за които има отлични отзиви,
но предполагам, че и други клубари ще се включат с личните си впечатления:

1) Доц. Недялков – в „Св. София” (бившата „Тина Киркова”);
2) Д-р Димитър Георгиев в АГ "Шейново" в София;
3) д-р Славчев – в Майчин дом; има 2 специалности (Коремна хирургия и АГ).

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: Моля за помощ!нови [re: *jull**]  
Автор just flower (непознат )
Публикувано25.09.09 08:58

Благодаря най- сърдечно за мненията, *jull** и Valery 72!Ние се колебаем между Онкологията в Дървеница и Военна болница- Клиника по обща и онкологична гинекология, но към Онкологията май ще се насочим все пак, тъй като имат като че ли повече опит, въпреки че базата и техниките са им стари май..Но незнаем при кой специалист точно, като име.Славчев разбрах ,че е много ангажиран човек и незнам дали няма да насрочи за много далече операцията..А нея трябва по-скоро да я оперират.Странното е, че с години никой нищо не откри, цитонамазките й бяха добри- 2 група..дори при първото абразио, но в Пернишката болница

в резултата нямаше нищо раково.Страх ме е да не е напреднало, оплаква се от белия дроб, сутрешните й храчки, придружени с кашлица са кървави, на рентген й казаха само, че е тежък бронхит..Дали не е пък разсейка?Има и някаква бучка на врата, близо до лимфните възли..В шах съм..Казаха ,че само от материала от абразиото не може да се прецени какъв стадий е и има ли разсейки..Това след хистеректомията ще изследват по извадените органи..Чувала съм, че на някои правят предоперативна лъчетерапия и скенер(за разсейки), аз като питах за това ми отговориха да не им изземам функциите на лекари и да не се бъркам с многознайковщина, едва ли не...а на мен скреж ми се кърши в ушите, както се казва..Баба беше с рак на шийката, 3-ти стадий, но не почина от това..както и да е..Дано някой се намери да каже за Онкологията в Дървеница, при кого?!Здраве на всички желая и оптимизъм!Пишете ми!

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от just flower на 25.09.09 08:59.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от just flower на 25.09.09 09:00.</EM></FONT></P>

Редактирано от just flower на 25.09.09 09:01.

Автор Marи ()
Публикувано25.09.09 09:03

just flower, оставих ти бележка за доктори в Онкологията. Там са доц.Кърлов,док.Ганчева,Чакърова .Все са добри. Успех!!

Тема Re: Моля за помощ!нови [re: Marи]  
Автор just flower (алтруист)
Публикувано25.09.09 09:14

Много си мила, Маги!

За Д-р Ганчева съм чувала..Ще търся координати в Гугъл.

АвторThea (Нерегистриран)
Публикувано25.09.09 10:12

Споделяла съм за моята перфектно извършена операция от д-р Нецов преди повече от 4 години - тогава работеше в "Шейново". Отидох на работа на 10-ия ден след операцията!!!

Тема Re: Моля за помощ!нови [re: Thea]  
Публикувано25.09.09 12:43

Ще опитам да издиря координати и на Нецов.След тази операция,Thea, не си ли имала проблеми?Дано и при мама стане така, дано е успешна операцията и резултата да е добър!Незнам каква зла съдба ни е подгонила, но тази година и баба почина и то наскоро, малко след това разбрахме за проблема на майка, хвърчим като луди да обслужваме възрастния ми дядо, който след баба остана напълно сам и не може нито да си готви, нито лекарствата да си разпредели..Страшно е..Тя майка има горката операции и от мастопатия(извадили са бучка ,колкото голямо кокоше яйце, тогава Д-р Гайдарски я е оперирал и сега целите й гърди са в бучки, но дано не създават проблеми да кротуват) и от извънматочна бременност, сраствания и усложнения след тази операция, претърпяла е страшни болки и проблеми и сега го чувства сякаш отива на сигурна смърт..Сили нямам да й вдъхна кураж, а и тя колкото повече я успокояваш и опитваш да развеселиш, толкова повече се отчайва и мисли, че е много зле, след като я успокояваме...аз от непви вече едвам работя и от недоспиване..Незнам с газ ли да я лекуваме сега преди операцията, с урина ли, с билки..или да изчакаме да видим резултата..
Току- що говорих с Д-р Ралчева, каза че не оперира и ме праща при Д-р Кърлов, не доц. Кърлов , а доктора, явно са баща и син..За Д-р Кърлов някой нещо знае ли?

Редактирано от just flower на 25.09.09 12:58.

АвторThea (Нерегистриран)
Публикувано25.09.09 13:28

Миличка, напълно те разбирам...
В същност аз малко се колебаех дали да пиша, тъй като при мен нямаше други проблеми, освен рак на яйчниците (ако имаш време, виж тази тема). Имах и разсейки и асцитна течност.
До сега всичко при мен е добре, но аз съм много активна с различни добавки за имунната система.

По принцип, мнението е да бъде онколог, който знае "до къде да реже'.. Обаче самите операции понякога са със странични усложнения.
Затова вие трябва да прецените.
Стискам палци!!

Тема Re:Що е то "Светлоклетъчен"???нови [re: Thea]  
Публикувано25.09.09 17:10

Успях да се свържа с Доц. Кърлов, ще я прегледа и той, но незнам дали оперира, доста е възрастен..но поне да изкаже мнение, да ни упъти.Чудя се и дали да не взема предметните стъкла от където й правиха абразиото, за да ги носим на друго мчясто да ги видят, незнам дали има смисъл, но закономо е позволено срещу подпис.Мисля, че за жалост операцията в случая е наложителна, че да не се развива повече карцинома..Но странното е, че не го хванаха нито с цитонамазка, нито с преглед, ехограф и дори при първото абразио..Явно, че няма голямо образувание- тумор..и това ми даваше мъничкото пламъче надежда, че е хванато в началото..но дали..Един пък признат народен лечител каза категорично да не се оперира, така били осакатили една друга жена с такава операция(дори се разплака истински), а пък друга й казал пак да не се оперира, но тя не го послушала и скоро след операцията починала.

Незнам направо..но мисля че за начало трябва да се започне с традиционната медицина, или пък и успоредно с алтернативната, но без да пречи втората на първата.Но дано няма разсейки и всичко да приключи с операцията.И също да няма усложнения по време и след нея, че четох страшни неща..Хематоми, възпаления, инфекции, тромбемболии, едеми при премахване на лимфните възли някакви..

И що е аджеба АДЕНОКАРЦИНОМ НА ЕНДОМЕТРИУМА НА МЕСТА С МОРФОЛОГИЯ НА СВЕТЛОКЛЕТЪЧЕН???!За СВЕТЛОКЛЕТЪЧЕН акцентирам..

Редактирано от just flower на 25.09.09 17:26.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.