|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
КУХНЯТА НА ФЛОРА № 14
|
|
Автор |
flora bg (maman) |
Публикувано | 19.03.10 09:19 |
|
А ако на някого му се похапне нещо от предишната кухна - ето го ! Редактирано от Buba67 на 19.03.10 22:17.
| |
|
Агнешко с розмарин и вино
За шпиковането на месото трябва да се вземат здрави и сухи листенца розмарин, за да може да се пъхат в месото.
Продукти:
1 кг агнешко месо
2-3 с. л. листа розмарин
сол и смлян черен пипер
2с.л. зехтин
2 моркова
2 домата
дафинов лист 1 брой
2 глави чесън
250 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Месото се пробожда през 2-3 см с игла за шпиковане. Във всяка дупчица се пъхва по листенце розмарин.
Месото се натрива със сол, черен пипер и зехтин, и се запича от всички страни във фурната при температура 180 градуса.
Прибавят се морковите, домати на половинки и дафиновият лист.
Необелените глави чесън се разрязват напречно и се слагат с разреза надолу, като се пекат заедно с месото 45-50 минути. Долива се виното и месото се оставя да постои 10 минути при отворена врата на фурната.
Сервира със зеленчуците и се полива със соса, получен при печенето.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Продукти :
300 гр агнешки дреболии
2-3 глави лук
150 гр гъби
400 гр спанак
300 гр ориз
3 суп лъжици дом.пюре
2-3 зеленчукови бульона
сол, черен пипер, джоджен, магданоз на вкус
Заливка:
3 яйца
4-5 лъж.кисело мляко
2-3 лъжици брашно
1/2 чаена лъжичка хлебна сода
малко вода
Задушават се лукът, гъбите дреболиите и най-накрая спанака. Изсипва се и ориза към тях,колкото да се смеси с другите продукти и леко да набъбне.Слагат се подправките и доматеното пюре разтворено в малко вода.
Изсипва се в тава и се залива с вода в съотношение 1:5. Пече се в предварително загрята фурна за около 1 час.
Залива се отгоре с приготвената заливка и се връща отново във фурната да се запече до златисто.
Да ви е сладко !
| |
|
Продукти
800 г агнешко месо
1/2 чаена чаша растително масло
1 глава кромид лук
2-3 бр. моркови
1 кг картофи
сол
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парченца, слага се в тавичка заедно с лука, нарязан на ситно, морковите, нарязани на колелца, и мазнината.
Посолява се, залива се с топла вода и се пече в умерена фурна, като от време на време се обръща.
Когато е почти готово, се слагат картофите, нарязани на дължина.
Ястието отново се пече до готовност. Поднася се поръсено с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Благодаря, Флорче, но имам въпросче - за всеки от нас поотделно ли има по едно такова?
Щото сме бая народ...
"Совите не са това, което са..."
| |
|
О разбира се, че е на всеки по една...
а за теб специално ето ти още една...
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|