Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:50 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема След терапията на къде - рак на шийката на маткатанови  
Авторina (Нерегистриран)
Публикувано16.03.10 16:11

zdraveite!na 19 godini sum s diagnoza rak na 6iikata na matkata plus vsi4ki ekstri-totalna histerektomiq, himioterapiq i lu4etreapiq.v momenta sum na tretiq kurs himioterepiq ot ob6to 6 i bih kazala 4e se durja imaiki na v predvid 4e imam i vsi4ki ekstri kato uslojneniq ot operaciqta(vse o6te ne moga da pi6kam(operiranite ot d-r. Slav4ev znaqt za kakvo govorq), opeiraha me otnovo zaradi ilius i zadurjam ogromno koli4estvo limfa v korema poradi koeto se 4uvstvam kato plondir)No kakto vseki bolen ot tazi kovarna bolest sum se vkop4ila sus zubi i nokti v jivota!Tova nad koeto se zamislqm naposleduk e ka4estvoto na jivot sled le4enieto-a imenno sled tazi terapiq koqto po4ti razru6ava tqloto mi kolko dulgo moga da jiveq i kak?vuprosut mi e kum vsi4ki "gurmqni zaici"-uspqvate li da jiveete pulnocenno ot fizi4eska gledana to4ka,za straha e qsno????

Редактирано от Buba67 на 17.03.10 10:03.

Тема Re: sled terapiqta nakude?нови [re: ina]  
АвторKaloyana_ (Нерегистриран)
Публикувано16.03.10 18:44

Zdravei, dira ima problemi, no she se opitam da ti otgovoria. Ima zakovani temi na klyba koito sa na parva stranitza, alternativi ima, zavisi na kakvo se spresh i koe e nai-podhodiashoto za teb. Pri himia i lache triabva da se saobraziavash s lechenieto. Nadiavam se i drugi klubarki da se vluchat sas saveti.

Тема Re: Има информациянови [re: Kaloyana_]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано17.03.10 10:11

Здравей Ина. Ще те помоля да пишеш на кирилица, ако нямаш инасталирана, използвай Кредора /в дясно над прозореца, в който пишеш/.

Много си млада и вярвам, че ще се справиш с болестта. След като минат всички странични ефекти от терапиите, трябва да се научиш да се грижиш за себе си. Това включва здравословно хранене, движение, позитивно мислене и приемането на добавки, за да поддържаш имунната си система на ниво. За всичко това има много информация в клуба. На първо време ще ти сложа линк с информация за твоята диагноза.

Ще те помоля, ако имаш въпроси да ги задаваш в съответната тема. Така, човек минал по твоя път, ще ти отговори. На първа страница на клуба има и Справочник на темите, както и тема за алтернативи за лечение. Чети и питай.
Ние ще отговаряме.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Редактирано от Buba67 на 17.03.10 10:14.

Тема Re: Има информациянови [re: Buba67]  
Авторинa (Нерегистриран)
Публикувано17.03.10 11:57

Благодаря за бързия отговор и за препрадките!С диагнозата съм доста запозната(и двамата ми родители са лекари и бих казала че съм добре осведомена) но това което ме притеснява е че има някои въпроси на които предпочитат да не ми дават конкретни отговори а може би и не могат(нито един от тях не е онколог).Бих искала да попитам дали някой е имал задъжане на лимфа в корема и колко време е било нужно тя да се резорбира?Другото което мн ме плаши е лъчетерапията-чувам че има сериозни усложнения след нея за пикочния мехур и червата а аз имам сериозни проблеми точно с тях.Чувам за трайни увреждания и т.н. което бих искала да знам в какво се изразява от някой минал по този път!Благодаря предварително и късмет на всички!

Тема Re: Има информациянови [re: инa]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано17.03.10 16:17

За лъчетерапията също имаме тема в Справочника, но е изключително важно на какъв апарат ще се проведе. Колкото е по-нов апарат, толкова по-малко са страничните усложнения. Апарата в Токуда е добър, но не работи със здравната каса. По последна информация около 3500 лева бяха 30 облъчвания. Това ориентировъчно. Можеш да се консултураш там.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: Има информациянови [re: Buba67]  
Авторyraaa (Нерегистриран)
Публикувано17.03.10 20:12

Много зависи и от докторът , който насочва лъчът...ако си работи работата добре ....може всичко да е ок и на по-стар апарат.....същото , като образната диагностика , като цяло стар, нов апарат...най-зависи КОЙ разчита....

Отделно ...това за цената на Токуда е абсолютна наглост и цинизъм...при тая бедност ..3500лееееева , та това и при дивият капитализъм в СаЩ го няма..ако имаш застраховка всичко ти е безплатно...пък и дори да платиш от джоба си нека се сравни заработката на час в Бг. и в САЩ...не не думи нямам...Докога ще се търпи тоя Латиноамеерикански икономически модел в изтрадалата ни страна????

Тема Re: Има информациянови [re: инa]  
Авторyraaa (Нерегистриран)
Публикувано17.03.10 20:23

И още нещо...не мисли за уврежданията , опитай се да ги махнеш от мисленето си....да има вероятност от увреждания , но то е като страничните реакции при лекарствата...колкото повече четеш за тях, толкова повече се случват....и задължително си намери много добър лъчетерапевт...ваште са лекари трябва да намерят някой със сериозен опит!!!! Довери им се!Успех!!!!!!

Тема Re: Има информациянови [re: yraaa]  
Автор MamaD (член)
Публикувано17.03.10 22:04

Здравей пиленце! Измъчила си се миличка, но щом си се хванала със зъби и нокти за живота - ще се оправиш. Прегледай темите за рак на маточната шийка в справочника - има много споделен опит. Пиши в някоя от тези теми, така хора с тази диагноза ще ти отговорят.
За проблемите с пишкането - трябва да ти предложат лекарствено лечение за стимулиране дейноста на пикочния мехур. Чудесно помага и отвара от корени на магданоз, може и от листата му. Има и една хранителна добавка - Неоренал се казва, около 30 лв, 60 таблетки, стигат за месец. След като родителите ти са лекари, значи са наясно и бъди сигурна, ще направят всичко най-добро за теб.
Наистина , случва се при лъчетерапия да има усложнения, но много по-често тя е помогнала на хората от колкото да навреди. Не виждам причина точно на теб да навреди.
Обезателно прегледай и темите за алтернативно лечение!

Тема Re: След терапията на къде - рак на шийката на маткатанови [re: ina]  
Автор tia maria (непознат )
Публикувано18.03.10 00:03

Лъчето хич не го мисли.Облъчвана съм в Плевен и съм много доволна.Но в интерес на истината това беше преди 10 години! Сега нещо чувам за стар апарат...не зная...
Развих единствено лъчев дерматит,но с мехлем от невен се оправих бързо.
Лаборантката,която тогава ме облъчваше,Тонито,още работи и я препоръчвам горещо! Много е добра в работата си, енергична и засмяна!

Тема Re: След терапията на къде - рак на шийката на матката [re: ina]  
Автор mimozitta (щастлива)
Публикувано18.03.10 01:33

Здрасти Инка, наистина си малка, аз поне бях на 26. Доволна съм от обслжването в Онкологията в Дървеница - София. Аз лично нямах проблеми с лъчето там, и също имах проблеми с пишкането и течноста след операцията. Всичко мина обаче :) Регистрирай се ако искаш за да можем да си пишем и на лични. Успех.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.