|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
Дано да съм ви нахранилана този хубав празник!
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Фло,за най-добър си заслужи
и
| |
|
Тинкерче, ами като някой да ми се обясни в любов , а и аз няма на кой да се обяснявам , то поне да се зарадвам на заслужената си награда, която ми даваш.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
И понеже днес се празнуват много празници наведнъж, сутринта направих цяла камара палачинки/по руския обичай/ Децата си ги ядоха със сладко от черни боровинки и ми казаха, че съм много "сладка"баба като палачинките.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
лека и препоръчителна след големи запои ...
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Да, ама след такава "лека закуска", после пак ще трябва само да пием... Тежка задача!
"Совите не са това, което са..."
| |
|
Сусамени гевреци
Продукти:
1 кг брашно
25 гр. мая
2 с.л. сусам
течна глюкоза
сол
Начин на приготвяне:
Размийте маята с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. брашно и оставете на топло за около 1/2 час.
От брашното, маята и солта омесете гладко тесто, завийте го с кърпа и го оставете да почива на топло за половин час.
Разделете тестото на късове по 100 г. От всеки къс направете фитил с дължина около 40 см и слепете краищата му така, че да се получи геврек с кръгла форма. Наредете гевреците в тава поръсена с брашно и ги завийте в кърпа за 15 мин.
Потапяйте последователно всеки от гевреците във вряща вода, към която е прибавена глюкозата и варете 3-5 минути, докато изплуват на повърхността. Извадете ги и поръсете със сусам.
Като позасъхнат, печете направо на дъното на гореща фурна
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
1 яйце
600 гр брашно
1 ч.ч топла вода
1 ч.л захар
1 ч.л сол
1 пакетче суха мая
Маята се разтваря в част от водата+захарта.Като се надигне се омесва тесто, което се оставя на топло да втаса. След това се оформят гевреци. Слага се на котлона да заври вода, в която се пускат втасалите гевреци за 1-2 минути. Нареждат се в намазана тава и се изпичат до зачервяване. Това е рецептата на предните гевреци.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Готвачи и помошници за вас
А за''главата'' да е ок./след толкова празници/
''Зелева чорба''
Зелев сок – 1 литър
Праз – 400 гр.
Олио – 50 мл.
Червен пипер – 5 гр.
Люта чушка червена сушена – 1 бр.
Нарязвате празът на ситно и го прибавяте към зелевият сок заедно с олиото, червеният пипер и натрошената люта чушка. Зелевата чорба се консумира добре изстудена.
Приятен апетит
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|