Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:50 13.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Арабски питки с чушки.нови [re: tinker.bell]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано10.02.10 09:02



Продукти

4 броя арабски питки
300 грама меко сирене
1 пакетче сирене Крема
3 броя чушки - зелена , жълта и червена
150 гр кашкавал
3 супени лъжици майонеза

Приготвяне

Чушките се нарязва на ситно.Смесват се с двата вида сирене и майонезата.Една питка се разстила върху част найлон или фолио за свеж съхранение.Отгоре се намазва част от сместа.Наръсва се с настърган кашкавал.С помощта на найлона , питката се навива на стегнато руло , което се оставя да престои в хладилника поне 1 час.
Преди сервиране се нарязва на филийки.Може да се консумира , както самостоятелно , така и в комбинация със салата по избор.



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re: Арабски питки с чушки.???нови [re: flora bg]  
Автор EFO75 ()
Публикувано10.02.10 14:25



Може ли с други питки да стане?





Тема Re: Предястие с авокадо и аспержинови [re: EFO75]  
Автор EFO75 ()
Публикувано10.02.10 14:42



''Топло предястие с авокадо и аспержи''
200-300гр,зелени аспержи,
100гр.зелен фасул,
1гл.крумид лук,
2с.л.лимонов сок,
2 плода авокадо,
1 сварено яйце,
2 с.л.олио,
за соса;
2с.л.настъргано сирене/соево тофу/,
3с.л.зехтин,
3с.л.балсамов оцет,
1 с.л.орехово олио/ако имате/,
соев сос,сол и черен пипер.
Твърдата част от стеблата на аспержите се отстранява,и останалата част се нарязва.Сваряват се на пара за около 5мин.-докато станат хрупкави.
Отделно се сварява зеления фасул.Смесва се с аспержите и ги заливате с студена вода.-да спре варенето.Разрязвате авокадото,обелвате,и вътрешноста/без костилката-махасе/нарязвате на кубчета,и се заливат с лимоновия сок/зада не потъмняват/.Аспержите и зеления фасул загрявате и поставяте в купа.Прибавяте лука нарязан на кругчета.Отгоре изсипвате кубчетата авокадо и свареното яйце.Поръсва се с соса и настърганото сирене.Приятен апетит





Тема Re: Арабски питки с чушки.???нови [re: EFO75]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано10.02.10 19:20



Незнам мила но на мен са ми ги правили с арабски питки.



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Турски банички!нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано10.02.10 19:35



Смесваш за пълнежа половин ч.ч. натрошено сирене, зелен лук (бялата част само, ситно нарязан), 1/3 ч.ч. накълцан магданоз, 1 яйчен жълтък (белтъка се използва, за да се залепят крайчетата на баничките), половин ч.ч. олио. Корите за баница режеш на ленти (3 или 4 от всяка кора) и в края на лентата слагаш по 1 лъжичка от пълнежа. Загъваш ги до края (да се получи триъгълник). Баничките се пържат (много бързо, трябва да внимаваш да не изгорят) и се оставят на хартия да се отцеди мазнината. Първите ги пържих, но станаха доста мазнички, затова следващите просто изпекох във фурната (също стават чудесни).



Добър апетит
e]

Животът е сцена,а ние сме артисти!

Редактирано от flora bg на 10.02.10 19:38.



Тема Re: Турски банички!нови [re: flora bg]  
Автор nelly_83 (член)
Публикувано10.02.10 19:45



ехаааааааа Фло, това звучи толкова вкусно! Ще си напрая и аз такива

танкю



Тема Филе от риба!нови [re: nelly_83]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано11.02.10 09:30



Продукти:
500г филе от замразена треска
150мл олио
2 домата
2 филии бял хляб
щипка сол
1ч.л. подправка за риба

Приготвяне:
Филетата се оставят за пет минути леко да отпуснат. Взема се тавичка за печене. Намазва се дъното и околния ръб с олио. Отгоре се зареждат рибните филета. Поръсват се със сол. Филийките хляб се натрошават на ситно. Включва се котлон. Взема се тефлонов тиган, полива се леко с олио. Трохите се изсипват в тигана и се поръсват с подправката за риба. Запържват се за пет минути, след което се оттеглят. Готовите трохи се наръсват върху рибните филета. Доматите се измиват, махат се капачетата им и се нарязват на кръгчета. Доматените колелца се зареждат най- отгоре. Ястието се пече на 220 градуса, 15 минути. Сервира се филе риба покрито с домати.


Да ви е сладко!

Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re:Паеля''нови [re: flora bg]  
Автор EFO75 ()
Публикувано11.02.10 17:34



''Паеля''
4 пилешки бутчета,
40гр,ориз,
1/8л.червено вино,
250гр.замразени скариди,
4домата,
1 чушка,сол,черен пипер,червен пипер,счукан чесън-на вкус.
Измивате бутчетата,и ги натривате със солта,черния и червения пипер,и счукания чесън,и поставяте в тава.Поръсвате между тях ориза,и заливате с червеното вино.Завивате с фолио/капак/и печете докато омекнат пилешките бутчета/с вилица пробвай те/.След това, прибавяте скаридите/без да ги размръзвате/,и покривате бутчетата с едро нарязаните домати-на кръгове и чушката.Похлупвате на ново и печете.Преди да се сервира ястието се поръсва с розмарина./ако вие пуснало много сок ястието,може последните 5-10 мин.да го отхлупите и да се запече./
Приятен апетит





Тема Re:Паеля''нови [re: EFO75]  
Автор mimozitta (щастлива)
Публикувано11.02.10 19:42



Пиленца, моля ви ако някой знаеш сладкиша, който се прави със сладко или конфитюр да ми го напише. Спомням си че беше кафяв с пудра захар отгоре, обачеее, не знам рецептата. Много тенкс..



Тема Re:Сладкиш с сладко-2 виданови [re: mimozitta]  
Автор EFO75 ()
Публикувано11.02.10 22:31



1-''Лесен сладкиш със сладко''
1 бурканче сладко-/домашно,250-300гр./
1чаша захар,/200гр/
1 чаша орехи-смляни,
2чаши брашно,
1чаша вода,
канела-1/2от малките пакетчета,/или какао
1ч.л.сода за хляб,
олио за намазване тавата и пудра захар.
Всичко разбиваш с миксер,печеш на 160гр./като кекс/и като го извадиш поръсваш с пудрата захар.Режеш като застине./става и на око продуктите/


2-''Сладкиш с конфитюр и орехи''
1ч.ч.орехи-смляни,
1ч.ч.конфитюр,
1ч.ч.прясно мляко,
4ч.ч.брашно,
3/4ч.ч.разтопено масло/или олио/,
2 яйца,
1 ч.л.сода,
1п.ванилия,
Всичко се разбърква,изсипва се в тавичка намаслена с олио и брашно,и се слага да се пече.След изпичане,се нарязва на рамбоиди и се поръсва с пудрата захар.Приятен апетит




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.