|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Гръцка салата от гъби!
[re: flora bg]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 03.02.10 15:34 |
|
Ей, Флоранс, ти нарочно ли дразниш твоя приятел със салата от гъби?
Нали знаеш, че не ги понася! Само да не му кажа с каква рецепта си се закачила за мен...
"Совите не са това, което са..."
| |
|
Омесвате кайма с подправки по желание. Разделяте каймата на 10 топки. Всяка топка се оформя като питка, върху която се слагат по 2 с.л.от плънката приготвена от нарязани на ситно/гъбки,сварено яйце, филия накиснат хляб, кромид лук/, оформя се като топка наподобяваща гюле.Пекат се в намазана с олио тава.Сервират се със зелена салата.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
Тема
|
Re: Задушени моркови,Лучена супа с...
[re: flora bg]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 04.02.10 22:37 |
|
''Задушени моркови''
400гр.моркови,
1ч.ч.месен булъон или пилешки,
1с.л.краве масло,
2с.л.магданоз,
лимонов сок,сол
Нарязвате морковите на кръгчета,и в иенска тенджера с булъона,солта,лим.сок,слагате за малко във фурната.Накрая слагате маслото.По избор може накрая за малко да отхлупите капака за да хванат коричка.Сервирате с магданоза.Приятен апетит
''Лучена супа с топено сирене''
1ч.л.разтопено масло,
200гр.лук,
150мл.зеленчуков булъон,
1парче топено сирене,
4с.л.мляко,стрито индийско орехче,2щипки сол,червен пипер./допълнително 1 резен нарязано на дребно шунка/
В маслото задушавате лука.Прибавяте булъона.Млякото се разбива добре с топеното сирене и индийското орехче и прибавяте към супата.Преди да се сервира супата се разбърква хубаво със солта,пожелание 1 щипка червен пипер.-шунката се поставя в чинията от единия край и се сипва супата.Приятен апетит
| |
Тема
|
Плодова торта за Рожденника!
[re: EFO75]
|
|
Автор |
flora bg (maman) |
Публикувано | 05.02.10 09:37 |
|
Пет яйца се разбиват със захар на вкус.Към тях добавяте брашното с бакпулвер.Брашното е към две чаени чаши.Печете блата като изстине го разрязвате на две части.
Отцедени четири кисели млека ги подслаждате малко със захар.Едно сварено кафе го прецеждате хубаво.Ароматизирате го с капки ромова есенция.
Половината блат се сиропира с кафето и се маже с половината крем от киселото мляко.Върху крема се редят нарязани киви и банани.Захлупва се с другата част на блата.пак се сиропира с кафето.Маже се с останалия крем и отгоре се редят по желание плодове.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Кисело зеле със свинско,шунка и салам!/за семейството ни/
Нарязваш една,две глави кисело зеле на средно не на ситно. Объркваш зелето с червен пипер хубавичко.Слагаш в тенджерата един пласт зеле поливаш с олио и нареждаш няколко парчета свинско месо с малко тлъстина.Слагаш втори ред зеле,пориваш с олио/малко да не излеете шишето/и пак нареждаш този път салам/кренвирши,биренки/на парчета.Пак слагаш нов пласт зеле,поливаш с олио и слагаш парчета шунка.накрая пласт зеле,поливаш с олио наливаш разреден зелев сос с вода,похлупваш и вариш до сваряване на зелето.Подправки каквито желаете!
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Кашкавалът/200г/се настъргва и към него се прибавя едно яйце,размесва се добре.към тази смес се добавя брашно/2 с.л./ и чер пипер/който може да го консумира/От получена смес се правят кръгли пръчици.Тези пръчици се пържат сгорещено олио,вадят се върху салфетка,за да се попие излишната мазнина.Сервират се с гарнитура от пресна салата.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Два средно големи картофа се настъргват на ренде/най-ситното/посоляват се и се отцеждат. Яйцата се разбиват/две/ заедно с 3 с.л. кисело мляко. Добавя се брашно /2 с.л. / грис / 2 с.л./ счукан чесън / 2 скилидки/ чер пипер и сол. Към тази смес се добавят настърганите картофи.Всичко се разбърква добре.От тази смес се изпържват 2 дебели палачинки. Сервират се горещи залети с разтопено масло и поръсени с червен пипер.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
2 1/4 чаени чаши пълнозърнесто брашно
1 пак бакпулвер
1/4 с.л. сол
3 лъжици мед
3 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
6 с.л. разтопено масло или маргарин
Смесвате в купа брашното с бакпулвера,солта и меда.В отделен съд разбивате жълтъците добре,прибавяте млякото и маслото и бъркате до еднородна смес.Отделно разбивате на пяна белтъците и добавяте към получената маслена смес.Внимателно изсипвате при брашното и бъркате.Пекът се по 3-4 мин. в гофретника.Може да се сервират с мед или сладко по избор.
Това беше нашата закуска в неделя,получава се като палачинка,става много бързо и вкусно
| |
|
Ммм, много вкуснички изгледат!
Колко гофрети изкара от тази смес, че моите мъже ядат по много
| |
|
Не съм ги броила,те ги нападнаха веднага още топли топли Някъде 10-15 гофретки излязоха.Зависи по колко кашичка слагаш.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|