Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:07 13.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Палачинки!нови [re: tinker.bell]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано31.01.10 11:02



100 г.брашно разбъркваш с едно яйце,100г.вода,малко сол,една с.л.олио и еднас.л.портокалов сок.Оставяш тестото да престои половин час.После пържиш в горещо олио палачинките.Прегъваш ги на четвъртинки и ги покриваш с кърпа.Отделно карамелизираш малко захар като прибавяш портокалов сок и лимонов.С тази смес поливаш палачинките.Преди сервиране можеш да ги фламбирашс предварително нагорещен ликьор или ром.
Водата може да се замени и с прясно мляко.



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re:Трифон зарезан-''Пълнена кокошка''нови [re: flora bg]  
Автор EFO75 ()
Публикувано01.02.10 10:15



''Пълнена кокошка''
1кокошка,
200-300гр.булгур,
100гр.олио,
1/2кисела зелка/може и пресно зеле/,
черен пипер на зърна и млян,червен пипер,чубрица и сол на вкус.
1-Плънката -Заливате булгура с вряла вода и прибавяте към него 1/2 от зелето/нарязано/Прибавете към тях,2 ч.вода,и подправките,задушете под капак.Пълните кокошката с плънката,зашивате я с конец и я поставяте в тенджера/гювеч/ с нарязаното зеле-/другата половина под кокошката/,Заливате я с равни части вода+зелев сок-ако е с пресно зеле ,само вода.Варите на тих огън до като омекне месото или печете в фурна.Сервирате със сварени моркови,салата от печени чушки,туршия и тн.И разбирасе чаша вино.Приятен апетит.





Тема Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''нови [re: EFO75]  
Автор EFO75 ()
Публикувано01.02.10 10:23



''Царевични питки''
1ч.ч.царевичен грис,
2ч.ч.вода,
1ч.л.сол,
2с.л.мас,
чубрица или шарена сол-по желание.
Смесвате солта с водата и постепенно добавяте царевичния грис.
От тестото ,правите малки питки/като кюфтета/,сплесквате ги и пържите в намазнен с маста тиган/може и тефлонов/.Приятен апетит


п.п.Може,да си приготвите и зеленчукова супа или петел с грах и вита пита за бебета и малки деца,а защо не и за баби и дядовци
-Чубрицата и шарената сол може пожелание да се сложат в тестото/

Редактирано от EFO75 на 01.02.10 10:26.



Тема Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''нови [re: EFO75]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано01.02.10 10:32



Ефо, мила, харесах си царевичните питки, но имам 2 въпроса:

1) Ако заменя маста с някаква друга мазнина, ще се получи ли?
2) И вместо царевичен грис може ли царевично брашно?



"Совите не са това, което са..."

Тема Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''нови [re: *jull**]  
Автор EFO75 ()
Публикувано01.02.10 12:52



О, мерси за което


1-може с олио но силно загрято,/но от маста стават по хубави и мекички/а ако използваш и тефлонов тиган-става.
2-Можеш,но сложи повече от брашното,и неги много сплесквай.
Да не стане на качамак,и тогава няма да имаш нужда от тиган и мазнина



Тема Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''нови [re: EFO75]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано01.02.10 13:17



Знам за маста, но вкъщи отглеждам заклет вегетарианец, та не става...
А за брашното - какво значи "малко повече"?



"Совите не са това, което са..."

Тема Re:''Ц.п'.-до Джулнови [re: *jull**]  
Автор EFO75 ()
Публикувано02.02.10 09:05



При размесването на тестото ще сложиш вместо 1ч.ч.,1,1/2или2ч.ч.Самия грис е с по-плътна субстанция и по лесно на бъбва/затова слагат и в каймата за кюфтета-пример/,за да могата да се направат питки,ако е по малко-редко,става качамак,и ще ти се залепят за тигана.
За 'вегетерианеца' незнаех,но винаги може да се''побългари'рецепта,и обикновенно става по хубава.





Тема Re:''Ц.п'.-до Джулнови [re: EFO75]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано02.02.10 16:33



Ако ти дойде наум нещо вкусно вегетарианско, казвай, само да е без гъби, чушки и патладжан,
че при дъвчене приличали на месо!...



"Совите не са това, което са..."

Редактирано от *jull** на 02.02.10 16:34.



Тема Гръцка салата от гъби!нови [re: *jull**]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано03.02.10 09:54



Гръцка салата от гъби!
Нарязвате и задушавате в олио лук.Прибавяте нарязаните гъби,сол, дом. пюре/1 с.л./даф.лист,чер пипер,бяло вино/около 50 мл/ и малко счукан чесън.Аз като си имам червено с червено вино го правя и пак става.Така всичко това се задушава наново около десетина минути.После ако не си вегитарианец добавяш нарязана на парчета шунка и като се стопли сместта махаш от огъня.Поръсваш с магданоз и малко лимонов сок.Може да се украси в чинията с парчета домат и лимон.Да ви е сладко!



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re:''-до Джулнови [re: *jull**]  
Автор EFO75 ()
Публикувано03.02.10 10:16



ОК.ще дам.
И аз не обичам тези неща

а и патладжаните са много вредни-за мен.





Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.