|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
100 г.брашно разбъркваш с едно яйце,100г.вода,малко сол,една с.л.олио и еднас.л.портокалов сок.Оставяш тестото да престои половин час.После пържиш в горещо олио палачинките.Прегъваш ги на четвъртинки и ги покриваш с кърпа.Отделно карамелизираш малко захар като прибавяш портокалов сок и лимонов.С тази смес поливаш палачинките.Преди сервиране можеш да ги фламбирашс предварително нагорещен ликьор или ром.
Водата може да се замени и с прясно мляко.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
Тема
|
Re:Трифон зарезан-''Пълнена кокошка''
[re: flora bg]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 01.02.10 10:15 |
|
''Пълнена кокошка''
1кокошка,
200-300гр.булгур,
100гр.олио,
1/2кисела зелка/може и пресно зеле/,
черен пипер на зърна и млян,червен пипер,чубрица и сол на вкус.
1-Плънката -Заливате булгура с вряла вода и прибавяте към него 1/2 от зелето/нарязано/Прибавете към тях,2 ч.вода,и подправките,задушете под капак.Пълните кокошката с плънката,зашивате я с конец и я поставяте в тенджера/гювеч/ с нарязаното зеле-/другата половина под кокошката/,Заливате я с равни части вода+зелев сок-ако е с пресно зеле ,само вода.Варите на тих огън до като омекне месото или печете в фурна.Сервирате със сварени моркови,салата от печени чушки,туршия и тн.И разбирасе чаша вино.Приятен апетит.
| |
Тема
|
Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''
[re: EFO75]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 01.02.10 10:23 |
|
''Царевични питки''
1ч.ч.царевичен грис,
2ч.ч.вода,
1ч.л.сол,
2с.л.мас,
чубрица или шарена сол-по желание.
Смесвате солта с водата и постепенно добавяте царевичния грис.
От тестото ,правите малки питки/като кюфтета/,сплесквате ги и пържите в намазнен с маста тиган/може и тефлонов/.Приятен апетит
п.п.Може,да си приготвите и зеленчукова супа или петел с грах и вита пита за бебета и малки деца,а защо не и за баби и дядовци
-Чубрицата и шарената сол може пожелание да се сложат в тестото/
Редактирано от EFO75 на 01.02.10 10:26.
| |
Тема
|
Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''
[re: EFO75]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 01.02.10 10:32 |
|
Ефо, мила, харесах си царевичните питки, но имам 2 въпроса:
1) Ако заменя маста с някаква друга мазнина, ще се получи ли?
2) И вместо царевичен грис може ли царевично брашно?
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''
[re: *jull**]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 01.02.10 12:52 |
|
О, мерси за което
1-може с олио но силно загрято,/но от маста стават по хубави и мекички/а ако използваш и тефлонов тиган-става.
2-Можеш,но сложи повече от брашното,и неги много сплесквай.
Да не стане на качамак,и тогава няма да имаш нужда от тиган и мазнина
| |
Тема
|
Re:Трифон зарезан-''Царевични питки''
[re: EFO75]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 01.02.10 13:17 |
|
Знам за маста, но вкъщи отглеждам заклет вегетарианец, та не става...
А за брашното - какво значи "малко повече"?
"Совите не са това, което са..."
| |
|
При размесването на тестото ще сложиш вместо 1ч.ч.,1,1/2или2ч.ч.Самия грис е с по-плътна субстанция и по лесно на бъбва/затова слагат и в каймата за кюфтета-пример/,за да могата да се направат питки,ако е по малко-редко,става качамак,и ще ти се залепят за тигана.
За 'вегетерианеца' незнаех,но винаги може да се''побългари'рецепта,и обикновенно става по хубава.
| |
Тема
|
Re:''Ц.п'.-до Джул
[re: EFO75]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 02.02.10 16:33 |
|
Ако ти дойде наум нещо вкусно вегетарианско, казвай, само да е без гъби, чушки и патладжан,
че при дъвчене приличали на месо!...
"Совите не са това, което са..."Редактирано от *jull** на 02.02.10 16:34.
| |
|
Гръцка салата от гъби!
Нарязвате и задушавате в олио лук.Прибавяте нарязаните гъби,сол, дом. пюре/1 с.л./даф.лист,чер пипер,бяло вино/около 50 мл/ и малко счукан чесън.Аз като си имам червено с червено вино го правя и пак става.Така всичко това се задушава наново около десетина минути.После ако не си вегитарианец добавяш нарязана на парчета шунка и като се стопли сместта махаш от огъня.Поръсваш с магданоз и малко лимонов сок.Може да се украси в чинията с парчета домат и лимон.Да ви е сладко!
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
ОК.ще дам.
И аз не обичам тези неща а и патладжаните са много вредни-за мен.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|