|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Крем супа със зеленчуци и елда
[re: feniks_m]
|
|
Автор |
flora bg (maman) |
Публикувано | 12.03.10 13:07 |
|
Е те, това с елдата е супер супичка, веднага ще я направя. Браво за хубавата рецепта и тя е точно за нас.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Милички, много весело ми стана, като видях какви снимки ми е пратила моята майка, тъй като днес си е правила ястие (взех и прясна риба Лаврак и броколи) и после праща какъв боклук имала от соковете.. Исках да ги споделя с вас, да се посмеете и вие..Много е артистична, значи..
Това е ястието:
А това боклука (от сокоизтисквачката) :
П.П. Ама съм упорита, кат козел.., научих се да ги поствам снимките така директно да се виждат, като вие, както правите..че то срам и резил, вече съм стар член на клуба, а да не мога...само че след няколко редакции и по- внимателно четене..стана! С Properties обаче, че нямам такова Copy Image LocationРедактирано от just flower на 12.03.10 16:27.
| |
|
Много е интересно но искам рецептата подробно моля те.То така на картинка как да го направя.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Продукти:
500 гр. пилешка кайма/само пилешко месо/
1средна глава лук
1 морков
1 яйце
1/2 ч.чаша елда
лист целина или суха целина
сол на вкус
щипка черен пипер
щипка куркума
щипка мащерка
1/2 ч. чаша кисело мляко
5-6 супени лъжици брашно
Морковът,1/2 глава лук и целината се заливат с около1,300 л вода и се варят до омекване;
Каймата се омесва с другата 1/2 глава лук ,белтък от яйце,сол,куркума,черен пипер,мащерка, сварената елда;оставя се да постои половин час;
Правят се кюфтета и се пускат при врящите зеленчуци; Варят се докато изплуват на повърхността - около30 мин;
Изваждат се и зеленчуците се пасират и се връщат в течността/ може и да не се пасират/;
Жълтъка на яйцето,киселото мляко и брашното се разбиват на гладка смес и се застройва сосът с нея; Връщат се кюфтетата в соса и се вари още 15 мин на слаб огън;
Може по желание да се добави лимонов сок на вкус.
Току що сготвих тази манджа и стана превъзходна! Да ви е сладко!
| |
|
Благодаря миличка за рецептата,ще я пробвам.А сега да ви сготвя,че цели четири дена сте гладували...
Време за приготвяне: около 1 ч. и 45 мин.
Продукти за 4 порции: 1 агнешко бутче или плешка около 1 и 1/2 кг.,7-8 ск. чесън,10-12 стръгчета розмарин,1 ч.л. червен пипер,1/2 ч.ч. червено вино,1 ч.ч. топла вода с разтворени в нея 1/2 ч.л. вегета или 1/2 кубче концентриран бульон,50 гр. масло,1 ч.л. сол,няколко зърна чер пипер,прясно смлян чер пипер.
Предварителна подготовка: Пускам фурната да се загрее добре на 250º.През това време обелвам половината скилидки чесън,пробивам с остър нож месото и го шпиковам с чесън,половината розмарин и няколко зърна чер пипер.Намазвам го със сол ,червен пипер и масло от двете страни.
Готвене: Сипвам в тавичка за печене 4-5 с.л. бульон,останалите небелени скилидки чесън,останалия розмарин и 1-2 с.л. червено вино.Запичам агнешкото на много силна фурна/250º/от двете страни по около 15 мин.,като от време на време го поливам със соса.Ако е необходимо доливам по малко бульон и вино.Намалявам силата на огъня до 180º и продължавам да пека по същия начин по около 30 мин. от всяка страна,като от време на време поливаммесото със соса.Накрая подправям соса с още малко вино и го сервирам заедно с месото.Гарнирам агнешкото със задушени картофи.Да ви е сладко!
Животът е сцена,а ние сме артисти!Редактирано от flora bg на 18.03.10 09:10.
| |
|
'Сладкиш от овесени ядки''
150гр.овесини ядки,
200мл.прясно мляко,
150гр.кр.масло,
250гр.захар,
150гр.смлени орехови ядки,
4яйца,-/ белтъка разбит на твърд снаг/,
сода за хляб-на върхя на ч.л.,
За пълнежа;Конфитюр по-желание,или мед,кокосови стърготини за поръсване отгоре.
Заливате овесените ядки с охладеното прясно мляко,и ги оставяте да набъбнат.Разбивате маслото с захарта,постепенно добавяте смлените орехи,содата и жълтъците.Прибавяте сместа към накиснатите ядки при хубаво разбъркване.Получената смес,изсипете с лъжица в белтъците/рзбити на сняг/,Изсипвате в тавичка,заглаждате и печете в умерена фурна.Получения блат,разрязвате на две части и в подносче ги слепвате с конфитюра/или мед/.Отгоре също мажете с конфитюра и поръсвате кокосовите стърготини.
Приятен апетит
| |
|
хаха,Флорче, мила, то не е станало много вкусно и затова не я пиша рецептата, но за сметка на това, полезно..ее,така е с повечето полезни неща, няма какво да си говорим..но като се приспособи човек...Ами сложила е изчистената риба, малко кокосово био масло и измитите броколи, малко морска сол (ние си я разтваряме в шишенце стъклено с водичка и така я ползваме "течна") и се пече. Кокосовото масло и го взех, тъй като е единственото, което уж не се променяло при висока температура, ама на нея й се струва изкуствено и не го одобри..както и да е..ако нещо се получи хубаво, ще пиша пак.. Харесаха ми снимките, които е направила и затова реших тук да споделя, най- подходящо беше за кухнята..
| |
|
Е нищо де,то всичко не може да е вкусно трябва и визуална красота
А аз вече почти цяла седмица съм на меки нещица,че венците ми са се възпалили и болят.та съм като бебетата....
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Трудно се отваря темата/голяма е при мен/
Ако,имаш черница,по 1 ч.л.хапвай за венците.Боядисва ти зъбите но минава.Аз и мъжът ми ползваме това-само 'черница'с 1 ч.л.захар,затварям ги в малко бурканче/от пюре/ и на студено.
| |
Тема
|
Re: и десерт-сладолед от кисело мляко
[re: EFO75]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 19.03.10 01:03 |
|
''Сладолед от кисело мляко''
500гр.изцедено кисело мляко,
1к.ч.пудра захар,
1к.ч.дрено нарязани плодове/може и захаросани/,
180гр.сметана,
1с.л..какао,
1п.ванилия,
Сметаната/студена да е/разбъркайте с 1/2 от захарта,на гъста пяна.Ако изполвате течна-посладена сметана ,не слагайте захар.
Отделно в друг съд,разбийте отцеденото мляко,с останалата 1/2 захар,и ванилията.Внимателно прибавяте и разбитата сметана.Получената смес,разделете на 2.Към 1 част прибавете плодовете,а към другата разбито с малко вода какао.В съд за сервиране или купички,насипете сместа като я редувате/1-с плодовете,1 с какаото/.Замразете в фризера поне за 2-3 часа,и в е готово.Приятен апетит.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|