Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:29 13.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Зелен фасул-яхния!нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано10.03.10 09:50



Момичета днес като че ли сме се наговорили с Иван Звездев да готвим зелен фасул.

Само ,че аз го готвя по малко по-различен начин от неговия.Ето ви моята рецепта:
В тенджерата слагам зеления фасул/в този период от фризера/нарязвам една глава кромид лук и един голям картоф на средни кубчета.Слагам олио и червен пипер.Наливам вода,може и бульон зеленчуков или със месо.Слагам да се вари на бавен огън.След като видя, че се е полусварил фасула слагам босилек и малко копър,сол и доматено пюре.Пак варя около десетина минути и преди да махна тенджерата, закашвам малко ястието с размито с вода брашно.
Това е - много е вкусно и не е със запръжка, която е вредна.Опитайте. Да ви е сладко.

Животът е сцена,а ние сме артисти!

Редактирано от flora bg на 10.03.10 09:55.



Тема Re: Зелен фасул-яхния!нови [re: flora bg]  
Автор maika5O (добронамерена)
Публикувано10.03.10 14:28



ФЛОРА ЗДРАВЕЙ,
Като гледам агнешкото с ориз ми се прияде, та въпросът ми е.
Защо моят ориз не става така на зрънца единични, а са слепени.
От кой ориз си купуваш и какво е съотношението едно към 3 или 4.
Предварително ти благодаря и чакам пояснения /за такива не толкова добри кулинари/.





Тема Тайните на хубавия ориз!нови [re: maika5O]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано10.03.10 16:17



Миличка каквото го знам, го знам от баба и мама/бог да ги прости/
Много зависи от сорта ориз, всеки сорт има различно време за варене.Аз готвя с кафяв ориз/защото той е за нас болните/ него го варя две чаши вода на една чаша ориз около 30 минути.Измиваш ориза обилно с вода,отцеждаш го.Заливаш го с вода по пропорцията.След като заври водата разбъркваш за да се отлепят зърната ориз,похлупваш и намаляш огъня.повече не бъркаш.След 30 минути/за кафявия ориз изключваш огъня,махаш тенджерата без да отваряш капака.така ориза ще поеме течноста. това е.
Така се прави ориз пилаф.Ако трябва да готвиш ,запържваш в мазнина леко ориза и тогава слагаш водата за да заври яхнията.Какво друго още да ти кажа.Зависи он времето на врането,това е важно за да не се разкашка ориза.Ето например за ризото се слага на една чаша,3,5 вода и се вари 25 минути.Дългозърнестия ориз е чаша ориз на 1,5 вода и се вари 15 мин.този ориз най-бързо се сварява.Също и ориза"Басмати" той даже и десет минути са достатъчни и е една чаша на чаша и половина вода.Ако не ти е ясно нещо пак питай.



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re: Тайните на хубавия ориз!нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано10.03.10 16:24



Мисля, че при теб се разкашква защото го вариш с много вода кой ти е казал 3 или 4 чаши вода на една чаша ориз?

Много е. Изпълни рецептата на агнешкото както съм я писала.Вземи дългозърнест ориз поизпържи го зо леко златисто сложи бульон колкото е ориза но двойно и другите подправки и месо и ще видиш как ще стане.пиши после.Хайде наслука.никой не се е родил готвач.

Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re:Задушена съомга със зеленчуцинови [re: flora bg]  
Автор EFO75 ()
Публикувано10.03.10 19:06



''Задушена съомга със зеленчуци''
Нужни продукти за 2 порции (4 блока всяка)
2 филета от сьомга по около 170г всяко
2 големи червени чушки
4 тиквички
2 голяма глава лук
5 лъжици зехтин
1 глава чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. вода
сол, къри, черен пипер и чеснов прах
Приготвяне:
Сьомгата:
Нарежете чушките и лука на кръгчета. Намажете малка (но по-дълбочка) тавичка със зехтин (леко да е намазано дъното). Наредете нарязаният лук и чушки. Добавете малко сол и къри. Сложете водата и виното. След това поставете двете парчета сьомга в/у зеленчуците. Рибата трябва да е почти във въздуха, да се държи леко на зеленчуци и да не е във вода. Леко намажете филетата със зехтин. Накълцайте или начукайте чесън и сложете обилно в/у рибата. Покрийте с алуминиево фолио. Затоплете фурната на 175-180 градуса. Сложете рибата в средата и печете 35-40 минути отдолу.
Гарнитура:
Докато чакате рибата, измийте тиквичките без да ги белите. Изрежете по малко от двата края (краищата на тиквичката) и нарежете всяка тиквичка на 2 равни части. Така ще получите 2 малки цилиндъра. Отрежете 4те страни цилиндъра (горе-долу до семките на тиквичката) и изхвърлете сърцевината. Идеята е да отстраним семките от кората и месото. Корите се нарязват на лентички за да станат под формата на пържени картофки(вижте снимката по-долу). Така получилите се лентички, се слагат в тиган с малко зехтин и 1 чаша вода и на бавен огън се попарват с 4-5 ситно накълцани скилидки чесън, сол и черен пипер. Готвят се до омекване (20-30 минути в зависимост от огъня). Дори и да са по-сурови, пак е добре.
В голяма чиния поставете сьомгата от тавичката с канапето от чушки и лук и отстрани сложете половината тиквички. По желание, сьомгата може да се поръси с прах от чесън и/или копър.
Приятен апетит






Тема Малки питички!нови [re: EFO75]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано11.03.10 09:08



Днес ще правя това на внуците!
Замесват се една кофичка кисело мляко, 200 гр.сирене, една ч.л.сода бикарбонат, половин ч.л. сол и брашно за да се получи меко тесто.Разделя се на 12 топки, които се нареждат в тава намазана с мазнина. На всяка топка се прави по средата дупка, в която се слага парче масло. Баничките-питки се намазват с разбит жълтък и се пекат в умерена фурна. Поднасят се топли с мляко.



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re: вкусен ориз !нови [re: flora bg]  
Автор maika5O (добронамерена)
Публикувано11.03.10 10:37



ФЛОРА благодаря за напътствията, ще пробвам така както си ми описала.
Ако е казал бог в събота и неделя ще отида до София при дъщерята и изкам там да направя печеното, точно оризът е за нея, кафявият.
Само се чудя, тя като се е ограничила с месото, почити не яде месо, стана вегетариантка. Ако откаже месото ще го направим посен, с много зеленчуци.
Като се върна ще разказвам.
При нас вали сняг, направил е преспи. Дано спре , за да пътувам.
При вас в Пловдив как е.
Спокойни почивни дни.





Тема Re: вкусен ориз !нови [re: maika5O]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано11.03.10 11:50



Ще го направиш с пиле мила.Ориз с пиле а и агнешко може един,два пъти в годината по празници. Чак пък толкова сриктно не трябва да се спазва. А тук спря да вали и снега се топи абе мартенско време...

Аз също само пилешко и риба консумирам ама на такива големи празници си позволявам агнешко и телешко понякога.незнам може би защото съм в ремисия. Ако има човек мети трябва наистина стриктно да спазва диетата.А това,че е все на зеленчуци не е страшно,повече витамини,соево месо,риба и пиле и готово - няма страшно,че не яде свинско и телешко.Заешко също може отвреме навреме.

Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Торта с кола и банани!нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано12.03.10 09:41



Разбиват се 3 жълтъка с половин ч.чаша захар до побеляване. Отделно се разбиват 3 белтъка с половин ч.чаша захар до гъст сняг. Двете смеси се съединяват внимателно и се прибавя една ч.чаша брашно с един бакпулвер в него.
Пече се в малка тава. Когато е готов блатът, още горещ се залива с една малка бутилка кока-кола. Отгоре тортата се покрива с кръгчета банани. Върху тях се разстила разбита сметана. Да ви е сладко!



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Крем супа със зеленчуци и елданови [re: flora bg]  
Автор feniks_m (любопитен)
Публикувано12.03.10 11:08



Продукти:
2 малки тиквички
1 средно голяма глава лук
2 моркова
1 зелена чушка
около 100 гр. спанак
1 ч.лъжичка суха целина
1/2 ч.чаша елда
1/2 ч.чаша прясно мляко
50 гр. масло
сол на вкус

Всички зеленчуци,без елдата, се сваряват и след това пасират. Елдата се кипва и се изхвърля една вода. След това се сварява до разпукване на зрънцата в съотношение вода:елда 3:1 и се пасира.
Смесва се с другите зеленчуци и се разрежда с водата от тях до консистенцията на гъстичка крем супа.
Подправя се със сол,мляко и масло.
Сервира се с крутони.
Да ви е сладко!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.