|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
Огретен от тиквички (Courgettes au gratin). Френска кухня
Съставки за 6 порции:
1 кг. тиквички
150 гр. пушен бекон
250 гр. олио
4 ск. чесън
3 гл. лук
1 консерва домати (250 гр.)
1 вр. подправки (магданоз, салвия, майоран, мащерка)
100 гр. настъргано жълто сирене
Чер пипер
Сол
Приготвяне и сервиране:
Тиквичките се измиват и се нарязват на филии по дължина. Ако тиквичките са големи се разрязват и на две напречно. Осоляват се леко и се оставят да се отцедят. Беконът се нарязва на малки кубчета и се запържва леко в 2 с. л. олио, изважда се и се оставя настрани. В същото олио се запържва до златисто нарязаният на шайби лук, след което се изважда и се оставя настрани. Добавя се останалото олио и в него се изпържват до златисто тиквичките. Чесънът се пресова и се добавя към доматите, заедно с нарязаните на ситно подправки. В подходяща огнеупорна форма се подреждат на слоеве тиквичките, беконът и доматеният сос. Овкусява се със сол и чер пипер. Най - отгоре се поръсва с настърганото сирене. Пече се на 250°С около 10 мин.
Сервира се горещо.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
6 броя яйца, от които се вземат 6 белтъка и 5 жълтъка
1.5 с.л. брашно
40 гр краве масло
300 мл прясно мляко
70 гр настърган пармезан или грюер
1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука
1 с.л. краве масло за намазване на формата Млякото се сгорещява. Основата за суфлето се приготвя, като маслото се разтопява в тиган и в него се слага брашното. Налива се постепенно горещото мляко, при непрекъснато разбъркване.
Оставя на много слаб огън и се бърка постоянно поне 5 мин. 2. Прибавя се настърганото сирене, разбърква се и се слагат добре разбитите жълтъци. Сместа се сваля от огъня и се бърка още 1 мин. Прибавя се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука и отново се разбърква.
Фурната се загрява до 200° С. Форма с прави стени с вместимост 1 л се намазва обилно с масло. Белтъците се разбиват на сняг. Половината от тях се изсипва в основната смес за суфлето. Белтъците се смесват с шпатула с млечната смес, като сместа се загребва от дъното нагоре.
Прибавят се останалите белтъци и се смесват по същия начин. Смесването трябва да стане много бързо, за да се надигне суфлето. С нож се минава отстрани по ръба на съда и веднага се слага да се пече.
Времето за изпичане зависи от вида на печката и големината на формата за суфле.
За съд с вместимост 1 л това ще отнеме 25-35 мин.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
Тема
|
Re: ''Пълнени картофи с гъби''
[re: flora bg]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 01.03.10 13:10 |
|
''Пълнени картофи с гъби''
около 10картофа/по-голями/,
200гр.гъби,
2-3-с.л.масло,/олио/
сол и пипер на вкус,
Обелвате картофите,и отрязвате капаче отгоре и ги издълбавате като стените му са 1см.Отделно издълбаната част я сварете в подсолена вода и я пасирайте.Задушавате гъбите-ситно нарязани, в маслото и прибавяте пасираните карофи/издълбаното/,солта и пипера.Пълните картофите с тази смес и в намаслена тавичка ги поставяте изправени.Печете в умерена фурна около 30мин.Поднасят се топли.Приятен апетит
| |
|
Днес си приготвих нещо много вкусно и лесно за обяд
В йенска тавичка,намаслена с 1-2 с.л. зехтин нарязах 1 главичка лук на полумесеци,отгоре напедих картофени шайби,1 морков ,3-4 гъбки и няколко розички броколи(предварително малко бланширани).Натроших кубче зеленчуков бульон и залях със 150 мл. сметана+50 мл. вода.Пекох в предварително загрята фурна около 30 мин.Стана страхотно.
| |
Тема
|
Re: спаначена салатка
[re: flora bg]
|
|
Автор |
Ekna (Усмивка) |
Публикувано | 01.03.10 22:51 |
|
Измивате и нарязвате на ситно суров спаначец. Добавяте нарязано на кубчета пилешко филенце. Добавяте по желание и при наличие на кълнове (аз не можах да си намеря готови). Поливате обилно с лимонов сок и зехтин и добавяте и 1-2 вида маслинки! Йамииии, вкусно се оказа суровото спаначе, бре!
| |
|
За първи път през живота си вчера ядох тиква и ми хареса даже
Една позната ми каза тази рецепта и я направих така :
Нарязах половин тиква на парчета ,сложих я в тавичка и я залях с един компот от праскови.Пекох 30 мин на средна фурна,докато изври компота.Стана страхотно
| |
|
Ами много си пропуснала тогава в живота си. Щото тиквата си е много хубаво нещо за амкане. Пекана,,варена...в баница, на суфле...винаги е № 1.
Рецепта за вкусна тиква!
1 кг тиква, нарязана на локуми.
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. гореща вода
1 "локум" масло
1 ч.ч. препечени и натрошени орехи
Захарта се карамелизира, сипва се горещата вода(внимание, пръска!), прибавя се маслото и се бърка, докато стане карамелов сироп. Този сироп се излива върху тиквата, нарязана на "локуми" и поставена в тавичка. Пече се около 40 мин. на силна фурна
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Ще пробвам и тази рецепта ,непременно
Ами Фло ,имах някаква непоносимост към тиквата и вкус и аромат - опитвала съм,но никога не ми е харесвала.Сега се смеем у дома ,че дали от бушуващите хормони (така си го обяснявам аз),незнам,но и аз като бременните булки започнах да ям неща,които никога не съм понасяла
| |
|
Продукти:
500 г пилешки дробчета
50 г бекон
1 с л олио
2 глави кромид лук
2 с л сухо бяло вино
2 с л бял винен оцет
щипка кафява захар
сол
смлян черен пипер Приготвяне:
• Беконът, който е нарязан на кубчета се запържва на сух тиган за 2 минути и се изважда.
• Прибавя се 1 с л олио и нарязаният на филийки, разделен на халки лук.
• След 2 минути се прибавят пилешките дробчета.
• Запържват се 1 минута от едната страна и 1 минути от другата.
• Връща се запърженият бекон и се прибавят 2 с л оцет, 2 с л вино и щипката кафява захар.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер и се запържва за 4 минути.
• Сервира се с картофено пюре.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|