Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:42 13.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Re:Палчинки,2-3виданови [re: tinker.bell]  
Автор EFO75 ()
Публикувано22.02.10 10:24



1-''Палчинка с гъби и шунка''/около15бр/
3-4яйца,
1ч.ч.брашно,
500мл.прясно мляко,
2с.л.олио,
шипка сол,
за плънката;
100гр.шунка,
100гр.гъби-консерва,
пера от прас лук.
Разбърквате хубаво продуктите,като обикновенните палачинки.Като ги изпечете в тигана,в палачинката слагате в средата, по-малко от гъбите и шунката,нарязани на ситно и ги връзвате като вързопче с перата от пазия лук-предварително бланширан.Приятен апетит



2-''Палачинки за обяд''
извара,варени яйца,накъсана риба или задушени гъби,лук,кашкавал и други продукти-кой каквото обича.
Пригответе тесто за палачинки-класическия,но с набухвател.В тигана,щом леко се зачерви тестото,прибавете от другите продукти и залейте пак с тесто.Така плънката да е посредата на палачинката.Като се стегне,обръщате и от другата страна-внимателно да се изпече./и от 2 страни/.Приятен апетит
3-Може в тестото да се слага 2с.л.олио,зада не залепват.И вместо мляко,може с газирана вода,да се разбъркват,а с кисело мляко вместо прясно-стават катми.

Но с шоколад са си най хубавиПриятен апетит



Тема Re пицанови [re: EFO75]  
Автор marggoto (питанка)
Публикувано24.02.10 19:00







Тема Пролетно пюре със спанак!нови [re: marggoto]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано25.02.10 09:12



Хайде пролетта чука на вратата вече, стига тази зима.
Хайде на нещо пролетно и леко.

Измивате кило спанак и го задушавате в малко солена водица.Изцеждате го хубаво в цедката.После го накълцвате на ситно.В тенджерката слагате малко масло,добавяте спанака и малко чер пипер и солчица.Отделно си сварявате две яйца ама твърдо сварени да са.Вземате жълтъците им и ги намачквате.Слагате ги в тиганче,добавяте една чаша прясно мляко или сметана и бъркате.Щом клокне прибавяте и белтъците нарязани на ситно.Тази смес я изсипвате в спанака и бъркате.Пюрето е готово.сервира се като върху всяка порция си слагаш по желание по едно пържено яйце на очи поръсено с червен пиперец.Да ви е сладко?Бон апети!



Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re: Пролетно пюре със спанак!нови [re: flora bg]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано25.02.10 19:58



... и да добавим много, ама МНОГО вредни пържени картофки към полезното спаначено пюренце!





"Совите не са това, което са..."

Тема Печени чушки с яйца!нови [re: *jull**]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано25.02.10 20:48



Ох тезиържени картофки,много ги обичам и си пържа това ми е нарушението но не мога да им устоя.Гледам повечето да ги правя на пюре или на гювеч но пържените картофки не можеш да ги замениш с нищо.


И така за утре ако искате си сгответе ето тази рецепта:

И така:
1.Размразявате печените чушки от фризера а ако са от буркан ги изцеждате.
2.Разрежете ги наполовина,така че да се получат листа
3.Задушавате пресен лук,щом омекне слагате малко сирене или извара.
4.Разбиват четири яйца добавяте малко прясно мляко /2 ч.ч/сол,чер пипер.
5.Към яйцата прибавяте лука и нарязан магданоз.
6.В тавичка нареждаме ред чушки ред плънка.най-отгоре заливаме с мляко.
7.Печем в умерена фурна до леко кафеникава коричка.

Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re:''Спанак с кашкавал''и със 'сметананови [re: flora bg]  
Автор EFO75 ()
Публикувано26.02.10 09:32



''Спанак с кашкавал''
750гр.спанак,
3-4с.л.олио,
1ч.л.червен пипер,
100гр.кашкавал,
сол и черен пипер на вкус.
Изчистения спанак,нарязвате на ситно и задушавате с олиото и солта-без вода да прибавяте.След като омекне прибавяте 1/2 /50гр./от кашкавала,червения и черния пипер.В намазнена тавичка изсипвате сместа и поръсвате отгоре с останалия кашкавал-настърган.Запичате в умерена фурна.Сервирате с маслинки,зеленч.салатаи тн.Приятен апетит



''Спанак със сметана''
800гр-1000гр,спанак,
100гр.сметана,
3с.л.краве масло,
сол и черен пипер на вкус.
По- същия начин се приготвя, само в тигана.Като се задуши и омекне спанака, прибавяте сметаната с пипера и след 5мин. ястието е готово.Приятен апетит



Тема Re:Пилешки пускани кюфтетанови [re: EFO75]  
Автор tinker.bell (нова)
Публикувано26.02.10 12:09



Пилешки пускани кюфтета
Продукти
за кюфтетата: · 500 гр. пилешко месо без кости · 2 големи картофа · 2 големи моркова · 1/2 глава лук · 1 яйце · 3 с.л. галета · 1 ч.л. червен пипер · 1/2 ч.л. черен пипер · 1/2 ч.л. къри · 1 ч.л. кимион · 1 ч.л. сол · брашно за паниране
за соса: · 1,1/2 глави лук · 1 морков · 4 средни картофа · 330 мл. доматен микс (смлени домати) · 1 с.л. червен пипер · 4 с.л. зехтин · 1 с.л. универсална зеленчукова подправка · 3 дафинови листа · 1 с.л. брашно
Приготвяне на:
Кюфтета : Пилешкото месо се смила (с блендер или робот), морковите и картофите се рендосват на средно ренде, лукът се нарязва на ситно. Заедно с останалите продукти се омесва кайма за кюфтета, която се оставя да отпочине половин час (докато се приготви соса за пускане).
Сос : Лукът се нарязва на ситно, морковите - на дребни кубчета. Двата зеленчука се запържват в зехтина, след което се слага червения пипер, веднага след него доматения микс и около 800 мл. вода. Добавят се останалите подправки и соса ври на бавен огън около 20 минути. От каймата се оформят 18 кюфтета, които се панират в брашно и пускат в соса. След готовност те си увеличават доста обема. Слагат се и нарязаните на дребни кубчета картофи. Ястието е готово след около половин час, като се сгъстява накрая с размитото в малко студена вода брашно.



Тема Re:среднощно хапваненови [re: tinker.bell]  
Автор marggoto (питанка)
Публикувано26.02.10 23:03



..за тези ,които не постят





Тема Re:среднощно хапваненови [re: marggoto]  
Автор EFO75 ()
Публикувано27.02.10 03:30



Мрънчо,ама научи се да ни ги приготвяш

с картинки неможем да се наядем.




Тема Арабски сладкиши-Шакарламанови [re: EFO75]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано27.02.10 20:22



Шакарлама"


4 чаши брашно
1 чаена чаша захар
1 1 / 2 чаша масло
1 / 2 чаена лъжичка смлян кардамон
1 / 2 чаша смлени орехи
Смесвате брашното, захарта, кардамона, орехите и маслото, разбъркайте добре. Правете малки топки на ръка; ги поставете върху хартия за печене (може и леко намаслена). Украсете с половинка орех или цял бадем отгоре. Пече се във фурната около 20 минути на 300 °С.
Забележка: Ако тестото е прекалено текливо, добавете малко брашно.

Животът е сцена,а ние сме артисти!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.