Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:42 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема да се вдигнемнови  
Авторkpacи (Нерегистриран)
Публикувано30.11.09 01:52

непрекъснато чувам и чета напоследък,че фармацевтичните компании спират всякакви опити за евтини и нови лечения на рак.Предлагам да спрем тази гавра и геноцит,спямо цялото човечество.да станем инициатори в цял свят да се започне искане до международно ниво и ако има такива лечения наи сетне да видят бял свят и милиони хора спасени

Тема Re: да се вдигнемнови [re: kpacи]  
Автор Kaлoянa_ (член)
Публикувано30.11.09 04:11

Абе, ти мъж ли си, жена ли си, що си, на кой свят живееш, такова чудо е равно на война, кой ще ти позволи да го направиш, абсурд, не се хаби ами гледай да се приспособиш, че само нерви ще хабиш.

Тема Re: да се вдигнем [re: Kaлoянa_]  
Автор Valery 72 (новак)
Публикувано30.11.09 13:23

Такъв пост е типичен за много млад човек.Ентосиазмът а дори и крайността са типични за младоста.Вярно,е че светът,в който живеем се ръководи от бизнес интереси и на нас се гледа,като на пионки.
Не искам да ти разбивам илюзиите,но те съветвам, както бих направила с моето дете да насочиш енергията си в образование,спорт и по-малки каузи/защита на природата,благотворителен труд и т.н.Ще видиш,колко задоволство ще ти донесе дори усмивката на един човек,на когото си помогнал/а.
Може би точно ти и такива,като теб ще направят света по-добро място,но давай малко по-леко.

Тема Re: да се вдигнемнови [re: Valery 72]  
АвторKpacи (Нерегистриран)
Публикувано30.11.09 14:04

Защо бе хора?Как така да си мълчим?Като се вдигна шум за мед.сестрите и от цял свят хора на подкрепа имаше резултат.ако наистина правят това с милиони болни хора и техните семеиства ,това е геноцит.

Автор Poзмapи (променлива)
Публикувано30.11.09 14:44

Аз пък искам калпавите фармацевтични компании да спрат да тестват калпавите си лекарства върху болните хора.

Наистина милиони се спасяват, но благодарение на качествените медикаменти на добрите фирми.

Само че добрите фирми нямат нужда от реклама и защита н световен мащаб.

Къде и какво си чул и чел? Дай линк, ако може.

"Умиране няма и задачата има решение!" - Стъчо Джонсън

Редактирано от Poзмapи на 30.11.09 14:48.

Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано30.11.09 16:11

Да беше казала и къде ги четеш тези неща?
Имай предвид че всяко лекарство минава през поне 5 - 10 годишни изпитания.
А това означава че по условие не може да бъде евтино.
По скоро спират производството или поне вноса на евтини лекарства - лекарства които не са нови, и поради това са евтини вече.
Но това е по скоро вътрешен проблем - тоест на България.

Bеer? Mоre?

Авторembadem (Нерегистриран)
Публикувано01.12.09 09:19

Въпреки негативните отзиви, които между другото, смятам, че наистина са дадени най-доброжелателно, си мисля, че се търкулнала една снежинка и станала лавина... Мисли, дай идеи как да го направим - поход ли, интернет движение ли, някава такава петиция и т.н.....

Тема Re: да се вдигнемнови [re: embadem]  
Автор Valery 72 (новак)
Публикувано01.12.09 13:30

В световен мащаб най-големи печалби реализират застрахователните компании и пенсионните фондове.На второ място е фармацията.На трето са наркотиците и т.н.
Напълно логично е,че първите и вторите са свързани.Фармацията трябва да има на кого да продава продуктите си, а сами помислете дали пенсионните фондове имат полза от голямо количество живи и здрави пенсионери.
Все пак има държави,които се грижат за здравето на собствените си граждани по-добре от други.Такива са Израел,Швеция,Норвегия,Япония и т.н.
Нашата за съжаление ни е мащеха.
Не зная срещу кого искате да се вдигнете.
Ако е срещу геноцита в световен мащаб имате моралната ми подкрепа,но зная,че ще ви е трудно да се справите.
Ако се направи нещо за спешната помощ,която в България на онкоболни почти не се оказва,регистрацията на лекарства,някои от които дори имат регистрация на много други места,срещу корупцията в медицината а и всяка друга област и всяка добра кауза разчитайте и на моята подкрепа.
Към Краси:Дори това,че ти и връсниците ти бихте се изградили,като мислещи същества е по-голяма крачка,отколкото мислиш.
Към Розмари:Изпратила съм ти нещо на мейла.

Тема Re: да се вдигнемнови [re: Valery 72]  
Автор arween44 (непознат )
Публикувано09.12.09 16:04

Ми до някъде в първият пост има нещо вярно.
Спрат се евтините лекарства и се заменят със скъпи.
Това не е правилно и от тях има полза и някой вършат чудесна работа.
Не ми се навлиза в подробности,но за едно кремче от 2 лв.съм направо бясна/вършеше идеална работа почети за всичко/сега най евтиният му заместетител е 20лв.

Автор Aдмиpaл Tpoekypoв (на вахта)
Публикувано09.12.09 21:23

Без фармацевтичните компании много от нас не биха могли да пишат в този форум. Да, те са несметно богати, но, уви, ефикасното лечение и раработването на нови лекарства изисква много време, средства и възможности. Съгласен съм, че някои от формите на лечение на онкологични заболявания са безбожно скъпи, но каква е алтернативата? Лечителят от Каменар ли?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.