|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
плоскоклетъчен рак на белия дроб
|
|
Автор | bot (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.08 11:24 |
|
Искам да знам повече за плоскоклетъчния карцином на белия дроб.
Откриха такъв на баща ми във военна болница, диагнозата е след взета биопсия по оперативен път.
Твърдят, че е в последна фаза - М1
Засега искат да предприемат химио-терапия, като отказват операция
Моля Ви, дайте ми всякаква информация, включително и къде и кои са най-добрите лекари, които се занимават с тази болест
| |
Тема
|
Re: плоскоклетъчен рак на белия дроб
[re: bot]
|
|
Автор |
dea123 (новак) |
Публикувано | 09.06.08 17:45 |
|
Истината е, че плоскоклетъчния карцином е един от най-инвазивните злокачествени новообразувания,твърде рано дава близки и далечни метастази (още преди да са се появили симптомите на болеста).
Какъвто явно е твоя случай, щом е М1.
А така беше и при мен.( и така е при повечето хора, началните стадии протичат без почти никакви симптоми)
При този случай операция не се прави, защото метастазите са на много и на различни места в тялото, а освен това те се развиват и твърде бързо.
И най-добрите доктори в случая могат да предложат единствено химиотерапия, а в интерес на истината при такъв напреднал стадий тя по скоро ще влоши състоянието на организма му, като ще намали до голяма степен и съпротивителните му сили.Има и други( по- надеждни начини), които обаче лекарите няма да ви предложат.Така,че ти си помисли какво бихте предприели, защото нямате много време.Този вид рак е от бързо развиващите се..А решението си е изцяло ваше.
За пример:
когато на мен ми откриха такъв рак, той беше в по- ранен стадий
Фаза IIB- T2 N1 M0 .Минах курс на химиотерапия и след 4,5 месеца вече бях в Фаза IV-T4 N3 M1.
А на една колежка мъжа и дори не можа да изкара цялата химиотерапия( и той беше в напреднал стадии-преди химиотерпията беше в III)
Успех=интересувам се , вярвам в себе си, боря се, не се отказвам.В мойто тяло - Аз съм шефа!!Редактирано от dea123 на 09.06.08 17:48.
| |
Тема
|
[re: dea123]
|
|
Автор | yraaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.08 20:47 |
|
Деа, защо плашиш хората така, най-инвазивният белодробен рак е ДРЕБНОКЛЕТЪЧНИЯТ, плоскоклетъчният има далеч по-добра прогноза....аз познавам 2 жени живи и здрави след терапии + операции за плоскоклетъчен рак...при дребноклетъчният , обаче лекарите дори не оперират....така че спокойно , прогнозата далеч не е толкова страшна
| |
Тема
|
|
|
Автор | yraaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.08 20:52 |
|
Клиниката по белодробни болести в София , мисля, че са една до друга с Инфекциозна болница-там са най-добрите белодробни специалисти...
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 09.06.08 21:07 |
|
да, подтвърждават се най-лошите неща, които четох из нета за този вид рак
при баща ми от около 2 месеца има силни болки в кръста, които преди не се свързваха с рака, зощото него му го откриха случайно при подготовка за операция на жлъчка...
май при тази фаза, беше по-добре, да не откриват каквото и да било
| |
Тема
|
[re: yraaa]
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 09.06.08 21:22 |
|
М1 - значи, че има една далечна метастаза.
Не пише ли къде е в епикризата?
А Белодробна болница е на ул. Георги Софийски от дясно до входа за автомобили за спешното на ВМА или на гърба на педиатрияата.
| |
Тема
|
[re: ket1234]
|
|
Автор |
dea123 (новак) |
Публикувано | 09.06.08 22:51 |
|
В никакъв случай не искам да плаша човека, разбира се че има надежда ,аз за това говоря.И идеята ми е ,че положението е сериозно и трябва да се действа сериозно, за да се очаква положителен резултат.
А М1 не значи 1 далечна метастаза, а значи
Наличие на далечни метастази в черен дроб, мозък, кости и други органи.
(а M0 означава ,че няма далечни метастази)
Стадии на белодробен карцином:
І стадий: T1 N0 M0
ІІ стадий: T1,2 N1 M0
ІІІА стадий: T1 N2 M0; T2 N2 M0; T3 N0,1,2 M0
ІІІБ стадий: Tвсяко N3 M0 ; T4 Nвсяко M0
ІV стадий: Tвсяко Nвсяко M1
Успех=интересувам се , вярвам в себе си, боря се, не се отказвам.В мойто тяло - Аз съм шефа!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
little_rabbit (Lepus Europeus) |
Публикувано | 11.06.08 08:53 |
|
Не искам да влизам в спорове кой от видовете тумори на белия дроб е най-агресивен - в нета има достатъчно писано по въпрос.
Белодробната болница се води на адрес бул. Акад. Иван Евст. Гешов 19, което всъщност е на Хан Пресиян между Гешов и Майчин дом.
| |
|
Здравейте! При моята майка първо откриха метастазата в мозъка и го оперираха , но след това се оказа , че в белия дроб има недrференциран плоскоклетъчен рак на белия дроб, а пък днес и откриха и метастази и в черния. Много ми е притеснено и не зная дали химеотерапията ще даде резултат?
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ninaman на 12.06.08 13:27.</EM></FONT></P>Редактирано от ninaman на 12.06.08 17:09.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 13.06.08 13:34 |
|
Днес взехме епикризата
Т4NхМ1 с препоръка за химиотерапия
кофти
сега трябва в онкодиспансера във Враца (там е местоживеенето) да предпишат точната химиотерапия...... и да се надяваме да се повлияе сравнително добре....
Очаквам съвети от вас какви имунустимуланти да пие баща ми, дали има някакви инжекции за намаляване на гаденето от химиотерапията.... и въобще всичко, което смятате, че ще ми е полезно да знам
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|