Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:45 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ДИСПАНСЕРИЗАЦИЯнови  
Автор reni56 (бореща се)
Публикувано18.06.09 22:21

Кога се диспансеризират онко болните и кой ги насочва към диспансерите?

От всяко една безизходна ситуация, има най-малко два изхода!

Тема Re: ДИСПАНСЕРИЗАЦИЯнови [re: reni56]  
Автор Baлeнтинa (аз съм)
Публикувано18.06.09 22:55

Рени, за диспансеризиране в градски или областен онкодиспансер е необходима епикриза с диагноза за онкозаболяване и личен амбулаторен картон. Даже не е необходим документ от личен лекар.
Миля, че това е всичко необходимо. Все пак набери регистратурата на диспансера, в който трябва да отидеш и ще чуеш и те какво ще кажат.

Автор Buba67Модератор ()
Публикувано18.06.09 23:19

Допълвам само, че веднага след изписване от болницата и взимане на епикризата отивате в диспансера. На регистратурата попълват лична амбулаторна карта /носете си/ и ви представят на комисия за лечение.
Не е нужно да изчаквате срок или някакво направление.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: ДИСПАНСЕРИЗАЦИЯнови [re: Buba67]  
Авторreni56 (Нерегистриран)
Публикувано19.06.09 06:08

Благодаря зя отговора, става въпрос за дъщеря ми, тя е изписана от болницата през м. март, вече е провела един курс на лъче и химиотерапия, но никой не ни е казал , че трябва да се диспансеризира, това го разбрах от една позната, която имала близък с такъв проблем.Ние ли трябва да решим в кой диспансер да се регистрираме?

Автор Лoли (мама)
Публикувано19.06.09 07:26

Изборът е ваш.Но вие след като минахте лъче и сега сте на Темодал,значи дъщеря ти вече е регистрирана в диспансера където ви изписват Темодала.Тя там има досие.
От там тя има право на болнични 6 месеца.След това ако решите може да се явите на ТЕЛК за удължаване на болничен или за временна нетрудоспособност.По принцип дават 1 година.Ако случайно не работи сега може да се явите на ТЕЛК.Документите ги изготвя вашия онколог.
Тъй като ви предстои контролен ЯМР още от сега трябва да отидете при вашия невролог за да чакате ред за направление за ЯМР,че ги дават много трудно.

Тема Re: ДИСПАНСЕРИЗАЦИЯнови [re: Лoли]  
Автор reni56 (бореща се)
Публикувано19.06.09 08:38

Здравей Лоли,Темодала ни го дават от онкологията с протокол,може би тук в София такъв е реда.Тя не взема болнични защото е по майчинство, малкото й детенце е на 1г.3м.,явихме се та ТЕЛК за група инвалидност, дадоха й първа група без придружител,но никой не ни каза нищо за диспансеризация.
За дългия път на талоните за ЯМР личната лекарка ни уведоми, така, че вече съм задействала нещата.

Автор Buba67Модератор ()
Публикувано19.06.09 10:11

Рени, диспансеризацията е водене на отчет, лечение и профилактични прегледи. Щом с протокол ви изписват Темодала, значи ви водят на отчет и ви лекуват. Явно си имате лекуващ химиотерапевт и лъчетерапевт. За кой град става въпрос.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Автор MamaD (минаващ)
Публикувано19.06.09 10:16

Когато дъщеря ми отиде на ТЕКЛ в диспансера, преди прегледа и казаха, че трябва да е регистрирана, но не и отказаха преглед. После аз занесох епикризи , решението на онко-комисията за лечението и част от изследванията на регистратурата и я регистрирах в диспансера.Носех личната и карта.Казаха, че има право на безплатни прегледи. Това с нищо не промени мястото където взимаме лекарството, тя е в ИСУЛ, там си правим и консултациите.Така е за нея, но познавам хора които от диагностицирането си се лекуват там - скенери, лекарства и т.н., явно кой където са го пратили първоначално. Аз я регистрирах 7 месеца след дигностицирането.На нея от ТЕЛК дадоха още 6 месеца болнични. Просто някой ден, когато имаш време, иди и я регистрирай, работят да 15.00ч.

Тема Re: ДИСПАНСЕРИЗАЦИЯнови [re: Buba67]  
Автор reni56 (бореща се)
Публикувано19.06.09 11:43

Bube,стававъпрос за онкологията в София.Дъщеря ми е оперирана в неврохирургията на"Иван Рилски",след изписването и резултата от хистологията ни насочиха към онкологията,от там ни изписаха 40капсули Темодал /д-р Маринова/, които започна да пие паралелно с лъчетерапията /д-р Георгиев е лъчетерапевта/.В началото на юни свършихме с тази терапия,сега д-р Георгиев каза, че трябва да продължи монотерапия с Темодал през 28 дни по 5 дни.С протокола от първия път ни изписаха и Темодала за първите пет дни и може би така ще бъде и занапред.Темодала сигурно ще ни го дават от онкологията?Казаха ми ,че трябва да бъде диспансеризирана за да я наблюдават,аз мислех да си правиме контролни ЯМР и да ходиме на консултация при проф.Бусарски/той е оператора/ и при д-р Георгиев.Не знам дали точно такъв е реда а и никой не си прави труда да ти обясни?

Тема Re: ДИСПАНСЕРИЗАЦИЯнови [re: MamaD]  
Автор reni56 (бореща се)
Публикувано19.06.09 11:46

За кой диспансер става дума?В София само един ли е?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.