|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
НОВА АПАРАТУРА В ТУРЦИЯ
|
|
Автор |
reni56 (бореща се) |
Публикувано | 20.05.09 22:34 |
|
Здравейте, на 13.05.09 в новините на Нова ТВ и на 14.05.09 в предаването "на кафе с Гала" е гостувал турски лекар, който е обяснил, че в Истанбул има нов апарат за лечение на рак.Някой гледал ли е тези предавания?Какво представлява този апарат и откъде може да се получи по-подробна информация?
От всяко една безизходна ситуация, има най-малко два изхода!
| |
Тема
|
Re: НОВА АПАРАТУРА В ТУРЦИЯ
[re: reni56]
|
|
Автор |
MamaD (новак) |
Публикувано | 20.05.09 23:34 |
|
И аз не съм го гледала, бях на работа, никой от познатите ми също не го е гледал.Намерих това в google но не знам дали това е било тема на разговор в На кафе.Ако е това, не е чак толкова нова апаратура.
До колкото разбрах, тук в София имало офис, където може да се правят консултации дали пациентите са подходящи са тази манипулация - това вече е ново.
Ако някой знае мейл за контакт с На кафе, може да пита за координати, ако някой го е гледал, нека да пише за какво става въпрос.
| |
Тема
|
[re: MamaD]
|
|
Автор |
reni56 (бореща се) |
Публикувано | 21.05.09 22:29 |
|
Може би става въпрос за Международния онкологичен център намиращ си доскоро в ИСУЛ
От всяко една безизходна ситуация, има най-малко два изхода!Редактирано от *jull** на 22.05.09 00:42.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Hello (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.09 10:34 |
|
Здравейте на всички,
Технологията Cyberknife е последен "писък" в лечението на рак. Разработена е в щатите, където има редица центрове за лечение. От 2005 година действа международен център в Мюнхен, а отскоро и в Истанбул. Специално за Мюнхен знам, че всяка година броя на успешно третираните пациенти расте буквално лавинообразно!
Технологията се нарича Cyber Knife, защото буквално като със скалпел "изрязва" образуванието. Всъщност не го отрязва буквално физически, а с помощта на насочен поток високоенергийни протонни лъчи, пуснати от десетки до стотици посоки към образуванието в човешкото тяло, го изгаря и след това организма сам си го изхвърля. Не се засягат почти съседни органи и тъкани, а само целта, защото всеки един отделен лъч сам по себе си почти не вреден за човешкото тяло, но сумираната енергия на всички лъчи в дадена точка е "убийствена" за туморната тъкан. Затова лъчите се и пускат от всички възможни посоки. С помощта на тази технология се постига около 1 мм неточност и локален контрол над 90 %.
Това е засега от мен, надявам се да съм бил полезен с тази инфо:)
Поздрави и здраве на всички :)
| |
Тема
|
[re: Hello]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 22.05.09 11:03 |
|
Разбира се, че си полезен, благодаря!
Аз съм чела за този кибернож в руски сайтове, на там се коментираше, че не са подходящи за всеки клиничен случай
и че не винаги дават очакваните резултати. Така че ако научиш още подробности, давай ги насам!
"Совите не са това, което са..."Редактирано от *jull** на 22.05.09 11:12.
| |
Тема
|
[re: *jull**]
|
|
Автор |
Лoли (мама) |
Публикувано | 22.05.09 12:15 |
|
Този апарат да не е Гама нож?Някакви по модерни технологй?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
reni56 (бореща се) |
Публикувано | 22.05.09 19:37 |
|
Поздравления Hello,
благодаря за информацията, за всички които се интересуват в гугала има доста информация за Cyberknif, след като прочетох това което е написал Hello за тази технология , се порових в нета , има доста интересни неща,има дори видеоклип на английски в You Tube.
Това може би е още едн шанс!
От всяко една безизходна ситуация, има най-малко два изхода!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
reni56 (бореща се) |
Публикувано | 22.05.09 21:47 |
|
ето нещо интересно по темата
От всяко една безизходна ситуация, има най-малко два изхода!Редактирано от *jull** на 23.05.09 06:47.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 23.05.09 01:13 |
|
Слушах интервю по Дарик радио в събота или неделя сутрин с лекар от клиниката в Истанбул.
Изискването е туморът да не е по-голям от 3 см. Тогава има 100% успеваемост. Цената е около 10 000 евро и не се поема от Здравна каса.
Това е, което чух влизайки и излизайки от кухнята.
За съжаление твърде късно се заслушах в предаването. Търсих в предаванията на Дарик, но не можах да открия точно в кое предаване е било и точно кога. Със сигурност мога да кажа, че беше преди предаването на Гала и беше в събота или неделя след 10 часа.
| |
|
Някой може ли да каже точни координати на този офис ?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|