Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:22 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема киста на яйчниканови  
Автор мapa (непознат )
Публикувано28.07.08 21:03

киста на левия яйчник.да му се невиди...расте! според ехографа няма данни за туморни формации. прави се проследяване. така е вече 5-6 месеца. ако продължава да расте-септември-операция. имам една операция преди години- беше се спукала, пак на левия яйчник. оперираха ме тогава уж от апендицит, ма той си беше заради изтеклото от кистата. четох ви ся в темите за уж доброкачествените фиброаденоми и кисти, па рекох да пусна...не, че мноо съм се стреснала, ма да си кажа и аз

Тема Re: киста на яйчниканови [re: мapa]  
Авторkrasi78 (Нерегистриран)
Публикувано28.07.08 22:03

Здравейте1имах същия проблем и го разреших с противозачатъчни , но в ДВОЙНА ДОЗА. Докотора, който ме наблюдаваше просто не повярва. Пробвайте и успех

Тема Re: киста на яйчниканови [re: krasi78]  
Автор мapa (непознат )
Публикувано28.07.08 22:25

имала съм подобни проблеми и преди. решавали са се с противозачатъчн, но сега абсурд-имам фамилна анамнеза за РМЖ-майка ми е с такъв. предпочитам изобщо да не барам хормонални препарати. засега ходя всеки месец в софийската онкология.

Авторнeли-т (Нерегистриран)
Публикувано29.07.08 08:18

Операция е добре! А ако е и лапароскопски метод, още по-добре. Успех!

Тема Re: киста на яйчниканови [re: нeли-т]  
АвторThea (Нерегистриран)
Публикувано29.07.08 14:58

Е, точно така си я отглеждах по съвет на лекарите - уж да не се спука, а то - в един момент стана друга.

Кистите да се махат докато е време!

АвторMD (Нерегистриран)
Публикувано29.07.08 16:55

Не се коси. Ако медикаметозното лечение е неефективно все пак имаш алтернатива. Пък и сега се оперират лапароскопски тези проблеми и операцията хич не е сложна, а и възстановяването е бързо. Единственото място за притеснение е, ако създаде проблем с фертилността. Но ако си си изпълнила желанията относно дечицата няма за какво друго да се тормозиш.

Тема Re: киста на яйчниканови [re: MD]  
Авторmara (Нерегистриран)
Публикувано29.07.08 20:31

о, вече 3 бройки дечица си имам

не се кося хич...само дет занам, че без операция няма да мине. освен ако не стане чудо някво. има ли шанс след 6-7 месеца растеж и размер иколо 7-8 санта(засега) да си иде някак безпроблемно от самосебе си, м?

Тема Re: киста на яйчниканови [re: mara]  
АвторMD (Нерегистриран)
Публикувано30.07.08 10:55

7-8 сантиметра?! Не мисля, че има какво да се чака тук.

Тема Re: киста на яйчниканови [re: MD]  
Автормapa (Нерегистриран)
Публикувано30.07.08 11:06

може ли да почака до септември? края на август съм на контролен преглед...

Автор *jull** (())
Публикувано30.07.08 12:17

А правиш ли нещо алтернативно през това време?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.