Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:25 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМнови  
Автор jordidj (Dancheto)
Публикувано31.01.09 00:08

Моля всички които си имат работа с това животно да споделят опита и перживяванията си в тази тема. Оказва се, че това е вид рак, който много трудно се поддава на каквато и да било терапия. За ХТ например докторите дават около 10 % възможност за положително повлияване - поне тези при които сме в момента. Добре че не разчитам само на тях.
Така, че очаквам коментари, съвети и каквато друга полезна информация се сетите.

Редактирано от *jull** на 31.01.09 07:08.

Тема Re: ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМнови [re: jordidj]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано31.01.09 07:17

Аз съм чела, че плоскоклетъчният карцином реагира много добре на химиотерапия.
Не знам защо на вас са ви казали за 10%, вероятно имат предвид стадия на заболяването...
Намерете си добър лекар, на когото да имате доверие.

УСПЕХ!

"Совите не са това, което са..."

Авторsiana (Нерегистриран)
Публикувано31.01.09 10:31

Не се доверявай много-много на лекарите.Преди 11 години ме оперираха уж от същото в Плевен.Заявявам ти най-отговорно че избягах от тъпата им болница (живея наблизо) и не съм провеждала никакво лечение.Дори не съм ,,мислила положително".Но операцията си е факт и има последствия(тежък лимфодем ).Не трябваше да се доверявам...сбърках... Разполагам с информация за някои плевенски онколози.

Тема Re: ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМнови [re: siana]  
Публикувано31.01.09 11:28

Наистина си е нещастие да попаднеш на некадърни лекари, а ги има, както във всяка професия (за съжаление, тук грешките им понякога са фатални)... Затова е полезно да се обменя информация както за добрите лекари, така и за тези, от които трябва да
се пазим!

Тема Jullнови [re: *jull**]  
АвторPetq (Нерегистриран)
Публикувано31.01.09 12:01

Jull,имам едно предложение ,по аналогия на един друг форум какво ще кажеш да се отворят теми : 'бял списък на лекари' и 'черен такъв' ,мисля ,че ще е от полза ,вместо да се ровят хората по темите ,списъците с лекарите ще са в отделна тема.
Сори ,че пиша тук ,но идея си нямам къде да дам предложението.

Автор jordidj (Dancheto)
Публикувано31.01.09 13:39

И така става въпрос за УМЕРОНОДИФЕРЕНЦИРАН ПЛОСКОКЛЕТЪЦЕН CA 4а
Лечението е ХТ: цилсплатина, холоксан и месна - минаха 4 ХТ има още 2.

При лекуващата ни лекарка уж сме с протекции, но не съм говорила с нея. Достатъчно хора я тормозят. А за 10-те % знам от 1 добронамерен онко-гинеколог-хирург, а според онко-комисията вече трябваше да е на гробищата. Затова аз доктори не искам да слушам, мисля че вече добре се ориентирам в състоянието й, и не си тровя допълнително съзнанието. Много добре разбирам положението, но все още смятам че има добри шансове. И форума тук много ми помага между другото.

Но нека не разводняваме повече темата.

Автор s.boneva (нова)
Публикувано01.02.09 01:49

Здравейте,
И ние сме със същия проблем (майка ми). Рак на МШ.
"...Окончателна диагноза: Са коли утери.
Хистология: Плоскоклетъчсн Са. 1411/07г.Рецидив на основен процес.В/5110/21.11,08г. Т: 1 N:0 М: 1 Стадий: 1 Клинична група: II..."
. Това е част от епикризата след последната ЛТ.
Незнам как ги определят тези стадии, но при рецидив след операцията и метастази в бял дроб си мисля, че не сме в 1 Стадий.
След съмнения за метастази в бял дроб ни изпратиха на гръден хирург. Ходихме в Токуда и ВМА.
Д-р Цветан Минчев - началник отделение в Токуда беше много груб и не ни даде никакви шансове. Ако се наложи на някой - да не ходи при него. Каза, че този вид карцином на ХТ не се влияе, а ЛТ на такава голяма област(бял дроб) незнаел дали ще подейства. За плоскоклетъчен карцином туморен маркер нямало, затова не ни назначавали.
Във ВМА д-р Николов ни изпрати на онкокомитет, и те взеха решение ЛТ и ХТ. Минахме 5ЛТ и една ХТ(остават още 5), същата е като вашите и не знам какъв ще е резултата.
2007 година при откриването на рака, ходихме в Дървеница при д-р Кьорчийска и във Враца, където се проведоха операцията и терапиите същото казаха, че не се влияе на ХТ а само на ЛТ. Сега може би заради метастазите правят Химио, много не обясняват лекарите, казват че така трябва.
Много ме е страх, не мога да си събера мислите. Силно се надявам да се преборим. Трудно ми е защото аз живея в Горна Оряховица, а тя си замина на село в Монтанско(живеееше във Враца преди). Нямам вече платен отпуск и когато се наложи да си ходя си пускам неплатен. А майка ми е твърдоглава, даже и да съм при нея тя си прави каквото си иска. (отклоних се малко, но бая зор видях докато я накарам да започне да пие сок от ч.цвекло)
Всяка вечер се ровя в интернет, чета и тук в клуба. Вземахме Натанал, Респивакс, пихме сместа с алое мед и вино, сега пие герисан, бирена мая и котешки нокът. За втората ХТ ще пием и Деодан и ще пиша как и действа.
Това е за сега от мен.
Желая на всички Успех в борбата!

Тема Re: ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМнови [re: s.boneva]  
Автор jordidj (Dancheto)
Публикувано01.02.09 02:14

Миличка не се отчайвай. Само недей да даваш на майка ти всичко, което ти препоръчат, защото може да се получи обратен ефект. Много от добавките и лекарстава + ХТ или ЛТ са несъвместими. Например мен много ме бални метода не Шевченко и газта, но при те изискват допълнителна диета. Аз се опитвам да съчетая най-добрите добавки със навиците на майка. Например: тя сладко, баница и мляко никога не е яла и пила. Сега прояде сушени сливи, банички, айрян с магданоз.
Честно казано jull може да ме скастри, но гледам да и разнобразявам менюто дори и с непозволени храни само и само да яде. По празниците колко свински пържоли и сърмки изяде, но качи 5 кг. Поразвихри се малко из къщи - да поизмие чинийки, да сготви това онова, да простре дрешките. А сега само лежи и на компютъра не сяда ако не и нямера нещо да я провокирам да стане попрочете. Утре ако пече ще ходим на разходка край морето.
Много е трудно. Но тя ми е единствената на която мога да разчитам. Баща ми почина преди малко по-малко от 9 години пак уж от нещо ракоподобно, така и неразбрахме. Няма да се предам преди някой да ми докаже, че на 100% няма да успеем.
Свремето се научих да съм вярващаи да предавам вярата си и на нея.
Много е трудно, но само човек който иска и вярва може да успее.

Публикувано01.02.09 08:09

"...много ме блазни метода на Шевченко и газта, но те изискват допълнителна диета."

Мила jordidj, че е нужна диета при Шевченко съм съгласна, но за каква диета говориш при газта?!

Тема Re: ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМнови [re: *jull**]  
Автор jordidj (Dancheto)
Публикувано01.02.09 18:01

Ами останала съм с впечатление че и при приемане на газта имаше някакви ограничения и за това съм ги сложила под общия знаменател диета.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.