Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:04 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ЛАПИ, КОМПРЕСИнови  
Автор feniks_m (любопитен)
Публикувано04.02.09 10:19

Моля, кажете, къде да чета за лапи при туморни .Сигурно съм досадна с мойто непрекъснато питане, ама съм толкова объркана.......

Редактирано от *jull** на 04.02.09 15:11.

Тема Re: лапинови [re: feniks_m]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано04.02.09 15:06

КОМПРЕСИ С РИЦИНОВО МАСЛО:

Компресите с рициново масло – студено пресовано /т.е. натурално, не от аптеката/, приложени върху корема, действат детоксикиращо на организма. Използват се за болки, тумори, прешлени, гадене, възпаления, органомегалия /подуване и втвърдяване на далак, черен дроб, лимфни възли/. Прилагани локално, компресите могат да спомогнат за освобождаване или разтваряне на туморни маси. Особено полезни при белодробни проблеми и астма.
Тези компреси са полезни за всички женски проблеми – миоми, кисти и т. н.

Мек плат, тензух с дебелина 5-10 см. се напоява с рициновото масло и се налага директно върху кожата на болното място. Отгоре се поставя непромокаема хартия или найлони за увиване. Над него се поставя източник на топлина /слаба, не силна/. Компресът се оставя поне за 1 час да действа. Може да се остави и цяла нощ. Компресите се поставят от 3 до 7 пъти седмично.
Напоеният компрес може да се използва многократно, като се съхранява в найлонов плик или буркан в хладилника.
По време на очистването с компресите, е възможно да имате лоши мисли, да изпаднете в депресия, което е резултат от цялостното детоксикиране на организма. Опитайте се да овладеете и да отблъсквате тези мисли и депресивни състояния.

Студено пресовано рициново масло се продава в магазините за здравословни храни. ( в България засега го няма или трудно се намира).

ПРИ ТУМОРИ – ЛАПИ ОТ ПОЛСКИ ХВОЩ:

Две шепи от билката се слага в цедка, която се поставя в тенджера с вряща вода. Парата размеква и сгорещява хвоща. Горещата билка се изважда с лъжица и се разстила върху ленена кърпа и се налага на болното място /тумора). Тази лапа стои 3-4 часа. Може да се прави и само вечер и да се преспи с нея. Прави се всеки ден в продължение на 1 месец най-малко или до следващите контроли. Две рецепти за лапи върху тумор.

ДВЕ РЕЦЕПТИ ОТ ЦОНКА ДАСКАЛОВА (ФАРМАЦЕВТ)

1) 200 г рициново масло + 100 г сода за хляб се смесват до хомогенна смес и се налага 3 пъти по 30 мин.

2) 200 г рициново масло + 100 г джинджифил се смесват до хомогенна смес и се налага 3 пъти по 30 мин.

ПРИ ТУМОРИ И БУЦИ:

РЕЦЕПТА:

По 300 г бирена мая, мед, слънчогледово кюспе и силна ракия се смесват на водна баня и се прибавя 200 г пчелен восък.В получения разтвор се потапят предварително приготвени марли, за да се получат мушамички. С тях се превързват туморните участъци.

ЛЕЧЕНИЕ С КОМПРЕСИ ОТ ХУМА (КАОЛИНОВА ГЛИНА)

Добре е хумата да е изкопана от чисто място и после да се държи на слънце 3 дни (да не се докосва до метал!). После се разтваря с вода до гъстотата на мека питка с дебелина около 1 см. Слага се в марля, отгоре – намачкан зелев лист и се поставя на мястото на тумора. Държи се 3 часа, след което се изхвърля. Едновременно с това, се приема вътрешно вода от хума (може да е дестилирана или изворна), като 1 ч. л. хума се разтваря в половин ч. чаша вода и се пие 3 пъти на ден, половин час преди хранене. Добре е през деня да се редува с чай от невен. Лечението трае 10 дни.
Хумата много добре прочиства всички органи и системи, а невенът е добре известна противотуморна билка.

ЛИПОМИ:

Това са няколко рецепти, които са от руската народна медицина.

Ето няколко рецепти:

1) взема се една супена лъжица разтопена свинска сланина и се смесва с една чаена лъжичка сок от чесън. Да се маже липомата няколко пъти на ден, докато изчезне.

2) Взема се неголяма глава лук. Изпича се. След това, още топла, се настъргва на ренде или месомелачка. Смесва се с 1 супена лъжица настърган тъмен домашен сапун. Сместа да се пази в хладилник. Получената смес да се налага на липомата като компрес. Компресът да се сменя 2-3 пъти в денонощието до излекуване.

3) Смесват се листата, луковицата и корените индийски лук и се раздробяват в месомелачка. Трябва обаче да се използват гумени ръкавици. Поставя се раздробената маса в стъклен буркан и се залива със спирт или домашна ракия (1:1).За компреси концентрацията е 1 част лук и 2 части ракия. Поставя се на тъмно място и след 2 седмици може да се използва. Така получената настойка може да се използва години.
Има данни, че с тази рецептата, липомата може да изчезне след 2 седмици.

П.П. Латинското название на индийския лук е Ornithogalum caudatum. Друг синонимно латинско название е Ornithogalum longebracteatum. Буквално означава "птицемлечник", но има много видове "птицемлечник". В Щатите популярност е добило името Pregnant Onion. Често го наричат „морски лук”, но това не е правилно, понеже морският лук е друго растение. Със сигурност се отглежда в Германия; може да се отглежда и в домашни условия. Не е ясно дали този лук може да се намери в БГ, но трябва да се пита в ботаническите градини.

"Совите не са това, което са..."

Публикувано04.02.09 15:07

Ходихте ли на преглед? Установихте ли какво е "топчето"?

Тема Re: лапинови [re: *jull**]  
Публикувано04.02.09 17:25

Джул,благодаря ти много. Още не сме ходили на лекар за 'топчето". Ще ходим тия дни.
Лапите са за мен. На мястото на операцията имах едно топче,хирурга каза,че е срастване и го наблюдавам вече 6 години. Вчера установих,че топчетата са две,по-малки от първото.
Не съм на себе си,започна да ме боли къде ли не . Не мога да си събера мислите и да действам.

Тема Re: Първоначално ускорениенови [re: feniks_m]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано04.02.09 18:24

Без да ги имаме тия. Минала си всички пътечки, а сега май усещам паника. Взимай се в ръце и в най-близко време да си посетила хирурга. Трябва да си наясно. Ти си знаеш, обаче аз да ти дам ускорението.

И да докладваш.

Публикувано04.02.09 19:25

Започвай с газ! Спомни си, че Рени51 (дано не бъркам ника й!) започна да си маже кожните метастази с газ и установи, че се повлияват! Преди това си намажи мястото с малко олио, за да не изгори. Махаш компреса, когато започне да пари. Ако в момента нямаш някакви противопоказания, започни и да пиеш по малко газ.

Всичко това не отменя посещение по хирург, но докато се притесняваш, можеш да направиш тези прости неща.

П. П. За мазането не е необходимо да пречистваш газта.

УСПЕХ!

Тема Re: лапи/личен опитнови [re: *jull**]  
Автор ren51 (новак)
Публикувано04.02.09 20:01

1.Със 100% сигурност ти казвам жълтия сок на змийското мляко ще ги изгори/знам сега го няма/
Мойте станаха черни,и само при някои болката остана/при пипане,но не е толкова силна както преди/.Не мога да кажа от какво се получи,но ти изписвам всичко.Около 2 месеца правих лапи от ЗЕЛЕНИЯ сок на змийското мляко/намокрях памучен парцал и отгоре наилон/ и така даже заспивах.За омекотяване на кожата сварих гроздово олио и змийско мляко/не съм мерила ,но на очи гледах змииското мляко да е повече/,а като го прецедих и остатъка наложих като лапа за 4-5 часа,или колкото издържиш.След това правих компреси със сок от чесън ,много гори ,внимавай!Но ако сложиш парче чесън можеш и да спиш с него.то по не гори.
Компреси с газ ,компреси със сок от БУЧИНИШ.Правя много неща,защото те са упорити и привикват,ама аз сменям вида билка и после пак отново.
Но направи им биопсия за да си сигурна.Внимавай ,много бързо се умножават ако е тази гадост.Че мойте доктори докато се чудеха какво е/явява се 1 на 20-30 години и никой не беше виждал/ от 2-3 станаха 15-20.Написах ти основното,ако нещо не ти е ясно питай,аз отварям форума по2-3 пъти на ден.Стискам ти палци всичко да е само страх.
Само да допълня - ползвам и прополис,аз го правя около 30-40%, също заливам змийско мляко с ракия и след 20 дена се мажа и с това,а останалата утайка пак налагам за няколко часа.
Благодаря Ви, че Ви има!

Редактирано от ren51 на 05.02.09 00:03.

Тема Re: лапи с листа от прясно зеле???нови [re: ren51]  
Автор llina (дъщеря)
Публикувано05.02.09 11:30

Извинявайте, че се намесвам без да мога да препоръчам нещо, но си спомням, че в книгата на Петър Димков имаше и рецепта за лапа с листа от прясно зеле. Дано не бъркам, но тогава, когато ми попадна тази рецепта ми се видя много надеждна! Съжалявам, че не мога да я открия сега, но ако някой се сеща да помогне!

Тема Re: ЛАПИ, КОМПРЕСИнови [re: feniks_m]  
Публикувано05.02.09 11:31

Благодаря! Добре че ви има! Не смея да кажа в къщи за тези мои проблеми,страх ме е,ужас.....

Тема Re: ЛАПИ, КОМПРЕСИнови [re: feniks_m]  
Публикувано05.02.09 15:57

Смяташ ли да опиташ с газта?
Или си избрала някакво друго средство?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.