|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
ПОВРЪЩАНЕ И РАЗСТРОЙСТВО СЛЕД ХИМИОТЕРАПИЯ. АСЦИТ
|
|
Автор |
v_kostadinova (минаващ) |
Публикувано | 06.08.07 17:25 |
|
Майка има силно разстройство и повръщане след 4 та химия с таксотер и кселода, много е изнемощяла и не може да става, много е жълта /има мета в черен дроб/, коремът й се подул много. АСАТ 147, АЛАТ 51, общ билирубин 51.7, алкална фосфатаза 463.8, моля дайте съвет как да я вдигна на крака
Редактирано от *jull** на 31.01.09 14:26.
| |
Тема
|
Re: ПОВРЪЩАНЕ И СИЛНО РАЗСТРОЙСТВО СЛЕД ХИМИОТЕРАПИЯ
[re: v_kostadinova]
|
|
Автор |
zdravetc (новак) |
Публикувано | 06.08.07 17:31 |
|
подутият корем...да няма асцит, ако е така да го изтеглят...хепатопротектори пие ли...легалон, трансметил..
| |
Тема
|
[re: zdravetc]
|
|
Автор |
v_kostadinova (минаващ) |
Публикувано | 06.08.07 17:34 |
|
няма асцит поне до преди няколко седмици , корема е твърд, взема легалон, пие чай от коприва и плавун
| |
|
Давай й сокове от грейпфрут и моркови, само бульони и супи, чай от жълт кантарион , както и ХЛОРАЗИН - ако може да си сложи половин ампула под езика и да издържи максимално дъглго - след което го гълта. Не слагайте почече от половин ампула тъй като от хлоразина много пада кръвното!- това ми е съвета за повръщането. Което междудругото малко е несъвместимо с разтройството.Не знам какви са показанията на имодуиума, но аз в момента само за това се сещам за разстройство:(
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zdravetc (новак) |
Публикувано | 06.08.07 17:34 |
|
разстройството може да е от кселодата , тя дава такъв страничен ефект, трябва да го спрете..имодиум, нормофлор, активен въглен,
| |
|
вчера й дадох сок , но го повърна веднага, нищо не е яла от няколко дни
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zdravetc (новак) |
Публикувано | 06.08.07 17:44 |
|
трябва нещо да хапне..препечена филийка със сиренце..хапка по хапка..дано задържи..не знам защо повръща ...аз съм била на това лечение таксотер + кселода и сега пия кселода, имала съм разстройство и онколожката ми е казвала ,че е от кселодата..но повръщането, говори все пак с лекуващата...вие в ИСУЛ ли се лекувахте...
| |
Тема
|
[re: zdravetc]
|
|
Автор |
dtabak4eto (непознат
) |
Публикувано | 06.08.07 20:39 |
|
zdravetc e прав трябва да хапва по малко и на често, но да са леки неща, за да може стомахът да го преработи
| |
Тема
|
Re: ПОВРЪЩАНЕ И СИЛНО РАЗСТРОЙСТВО СЛЕД ХИМИОТЕРАП
|
|
Автор |
firrst (член) |
Публикувано | 07.08.07 14:20 |
|
Пресни ябълки,колкото повече,толкова повече!
| |
Тема
|
Re: ПОВРЪЩАНЕ И СИЛНО РАЗСТРОЙСТВО СЛЕД ХИМИОТЕРАП
|
|
Автор | off_me (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.07 14:25 |
|
Спрете химиотерапията,мило!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|