Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:29 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема РАК НА ПАНКРЕАСА. Диагноза: ЛУ - лягай и умирайнови  
Автор dubai1234 (непознат )
Публикувано19.12.08 17:04

Здравейте, позволявам си да пусна нова тема, защото вече минахме през българското здравеопазване за 17 дни и излязохме от него с диагноза - лягай и умирай.

Епикризата не е пред мен в момента, ще я напиша по нататък. Накратко - майка ми (56 годишна) е с рак на панкреаса с разсейки в черен и бял дроб. За първичното огнище (евентуално панкреаса) нито във ИСУЛ нито във ВМА знаят къде е. В ИСУЛ предположиха, че е панкреаса, защото на скенера се вижда "нещо". След 6-7 ехографии поне на различни места никой не вижда да има проблем с панкреаса - но както казват "лекарите" - "то няма значение, защото няма смисъл"

Оплакванията в момента са:
- ясно изразена жълтеница, за която нищо не се предписва, нито от болниците, нито от Онкодиспансера
- силна кашлица, задъхване
- безапетитие, понякога комбинирано с гадене, обща отпадналост, майка ми в момента е в седнало и легнало положение по цял ден
- от 2-3 дни подуване на краката
- болки в гърба, които има последните 6 месеца, и невролозите казваха, че е остеохондроза... но май си е от болестта

Лечението дотук:
-10 дни в ИСУЛ - изследвания, ехографи, ендоскопии, кръв, урина и прочие ... без назначени медикаменти.... не може да се сложи стенд
-3 дни в ВМА - пак изследвания, направена биопсия - резултати 7.01.09
-Онкодиспансер - бяхме днес сутринта - предписано болкоуспокояващо = Тилидин.... това е... и Карсил за черния дроб

Какво направихме днес, вече на наша глава, като отвсякъде ни отпращат, а ние не може да стоим и да чакаме, търсим бялата лястовичка, както много хора тук, и за сега само вие ни я давате
- Взехме КОДТЕРПИН за кашлицата
- купихме ФУРАНТРИЛ за отоците
- ТИЛИДИН и КАРСИЛ ги взехме разбира се
- Качихме се на колата и купихме от така известните ПРАХЧЕТАТА от с. Гигинци... последната година много помагат на баба ми, която е с цироза и затова купих и за майка ми
- Взехме НАТАНАЛ

Какво да правим занапред ???
- Свързахме се с дистрибуторите на ТАРЦЕВА... колкото и да са скъпи, надеждата е безценна - все пак търсим лекар да ни каже, че може да опитаме и още не сме предприели тази стъпка
- ТРАНСМЕТИЛ - от Онкодиспансера, докторката каза, че "няма смисъл" и не ни го предписа.... каза, че единствено болкоуспокояващи ще даде. Знам, че и то е скъпо - без да знаем колко....
- Четох за лечението с ГАЗ, което е добра надежда, но колкото знам, то не може да се прилага при заболявания на черния дроб ???

Какво друго ???
- какво може да взимаме за кашлицата - АМРОКСОЛ, ХУСТАГИЛ, ПРОСПАН ???? много я мъчи кашлицата, дори гледа все седнала да стои, защото като легне и после стане се започва много силна кашлица.... както сами разбирате, това пък не и позволява да заспи хубаво
- какво да правим с черния дроб и жълтеницата... Отговора "Нищо", съм го чувал.... ако някой нещо му е помагало, моля да сподели
- както и всякакви друго идеи са добре дошли

Поздрави на всички и успех в борбата, благодаря за помощта

Редактирано от *jull** на 20.12.08 12:01.

Тема Re: Диагноза: ЛУ - лягай и умирайнови [re: dubai1234]  
Автор.... (Нерегистриран)
Публикувано19.12.08 17:37

Потърсете по-бързо отделение по палиативни грижи,в къщи няма да се справите по тези 15 почивни дни,дето се задават

Тема Re: dubai1234нови [re: dubai1234]  
Автор Mpaвka (непознат)
Публикувано19.12.08 18:46

Какво чакате още, та не започвате с газ? В кн." Лечение и очищение керосином" сред болестите, които се лекуват с газ, е и рак на черния дроб. Който иска, мога да му я изпратя в електронен вид. За схемата с газ в Клуба е писано достатъчно, приемат я за превенция и хора с къде по-леки проблеми от вашия. Успоредно с газта се приема и брезовата гъба- чага.

Тема Re: dubai1234нови [re: Mpaвka]  
Автор Mpaвka (непознат)
Публикувано19.12.08 18:59

Прочетете постингите на Деа123, Димана и Буба - тези момичета са намерили верния път. Просто ги следвайте! Няма нужда тепърва да се открива Америка.

Автор Юлия 48 ()
Публикувано19.12.08 20:45

Дубай,от написаното до тук разбирам,че положението и хич не е розово.И като човек препатил и с панкреас,черан дроб,отоци,и бял дроб,ще ти напиша някой неща,пък ти си реши с кое ще започнете,защото неможе с всичко на веднъж.
За жълтеницата нищо неможе да направите,ще пожълтява периодично.
За кашлицата добре си се орентирал,-сиропчета.За задъхването,ще дойде момент в който няма да и стига въздуха,трябва да сте подготвени с апарат-маска,бутилка,винтил.Правят се поръчка в санит.магаз. ,или се купуват втора употреба-в гугъга влизаш и пишеш и ти излиза.
За отоците по краката,това е асцит настъргани картофи-компреси,стоят цяла нощ.Правят се постоянно.Или преливане на кръвна плазма и хуманоалбумин,той се купува от аптеката.Но ви трябва и консултация с лекар за това.
Против гадене и повръщане,Деган,или Зофран.
За храненето-от 5 до 7 пъти на ден,в малки количества да се балансират количеството мазнини,белтачини и въглихидрати.
Ленено масло:3 пъти дневно по 1 до 2 чаени лъжички непосредственно преди ядене.
Сребърна вода:3 пъти дневно по 1 до 5 супени лъж.Съдържа колоидално сребро с концентрация 30 мг/л.Приема се около 90 мин.след ядене.
За Билковите отвари- по 50гр Жълт кантарион,Червен кантарион,Кръвен здравец,Невен,и Бял имел.Всичко това се смесва.
В 1 литър вряща вода 3 суп. лъж. от тази смес ври на слаб огън 15-20 мин. .Кисне цяла нощ. На сутринта се прецежда,и се пие през целия ден.
Запарка от смесени семена от лен,коноп,и бял трън по равни части.
Запарка от коприва 3 суп. лъж. листа от коприва киснат от 30 до 60 мин. в половин лит. вряла вода.Изпива се за един ден.Копривата усилва имунната система.
Рибено масло:3 пъти дневно от 2 до 4 перли.
Жен-Шен с пчелно млечице по1-3 флакона дневно (без подсладител).
Овосан- първата седмица 1-1-1,от втората 2-2-2 капсулиОвосан.Всичко това без значение дали има или не съпътстваща терапия.
Още Билки:Цвят Невен- 4 суп лъж. на 300гр. вода,ври 3-4 мин. в открит съд.Прецежда се,чрез изстискване с шепа,течността се изпива на 3 пъти преди ядене.
Корен от Рани лист- приготвя се по-същия начин както Невена,но се пие 15 мин. след Невена.
Сокотерапия:Соковете облекчават работата на панкреаса
ягода,кайсия,ябълка,шипка,касис,банан,всички цитрусови-лимони до 3 броя на ден ,портокал,мандарина,грейпфрут.
Зеленчуци-моркови най малко по 2 броя дневно,един голям морков съдържа 750МЕ бета-каротин.
броколи,червено зеле,бяло зеле,брюкселско зеле,карфиол-сурови.
лук суров 2глави дневно.Домати-червени.
Смес от зеленчукови сокове(особено важна) сок моркови-300мл. ,сок целина/глави/ -100мл. ,сок червено цвекло-100мл.Това е еднократната доза.
Сокът се приема 3 пъти дневно,прясно изцеден,до 3 минути след приготвянето му, от 30-60 мин преди ядене или 90 мин. след ядене.
Храна-готвене на пара,задушаване,бланширане,варене.
Специално за пиенето на газ тук има хора които я пият и се чувстват добре.Затова мога да кажа,че и аз като човек хванал се като удавник за сламка,започнах да давам на съпруга ми.Но не я понесе и започна да му се гади и повръща.Затова я спрях.Но при всеки е различно.
Съпруга ми беше също с тумор на панкреаса,разсейки в черен дроб,и в последствие навсякъде.Правихме химиотерапия с Гемзар.
Тилидин,Карсил,Фурантрил също пиеше,след Тилидина минахме поетапно на по-силни обезболяващи.
Това е за сега,като се сетя още нещо пак ще пиша.Всичко това което съм ти написала съм му го давала,но не всичко на веднъж.
ПЪТЯТ КОЙТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРВИТЕ Е ТРУДЕН,НО НЕ И НЕВЪЗМОЖЕН!
НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА!БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА!
НАПРЕД И САМО НАПРЕД!

Тема Re: Диагноза: ЛУ - лягай и умирайнови [re: Юлия 48]  
Автор Buba67 ()
Публикувано19.12.08 21:01

За кашлица
1 суп. лъж. сух босилек се залива със студена вода 300-400 млг. вечер в бурканче и се затваря с капачка. Сутринта течността е станала кафява - пие се през деня. Босилека прочиства бронхите. Това е студен извлек, без варене. Не е гадно, дори е приятен, но е най-добре да се пие без да се подслажда.

Опитайте с газ, но започвате с 1 капка, върху малко захар само сутрин. За да няма дъх и проблеми, поне час и половина след газта да не се храни пие. Всеки ден увеличавайте с 1 капка.

Тема Re: Диагноза: ЛУ - лягай и умирайнови [re: Buba67]  
Автор Юлия 48 ()
Публикувано20.12.08 04:08

За отоците по корема.Компреси с рициново масло на корема всекидневно за 1 час-6 дни.После 3 дни почивка.И това се повтаря,докато поспадне отока.
Вит-С по 4 мг. дневно + вит В комплеск.
По Х.Кларк- схемата с орехи,пелин,и карамфил.
За отоците по-краката сме пили Детралекс.(по лекарско предпис.)
Пробитор,Креон,- също по лекарско предпис.
Добавки още:
Зелен чай 3 по 1 капсула,Л-лизин по 1 таблетка на ден м/у храненията
Хрущял от акула,Мужик Корен,Естер Ц+ по 1 капсула дневно,Бирена мая.

Автор Юлия 48 ()
Публикувано20.12.08 06:16

Отново пак аз.Дубай,искам да споделя нещо с теб,а това е,че ви предстои трудна и тежка битка!И затова и ти, и всички които ще се грижат за майка ти денонощно трябва да помислите и за себе си.Как ,и какво да направите за да бъдете максимално пълноценни за нея?Ще дойде момент,в който просто няма да имате сили от недоспиване,истощение,и безсилие.Но дано този момент никога не идва.Искам да ти кажа,че когато хората тук ми пишеха за това,аз не обръщах голямо внимание на това.Винаги съм минавала,и била силна личност,НО никой не е толкова силен колкото изглежда,и никой сам неможе да се пребори със психиката си.И идва един момент в който човек неможе да се справи сам психически.Така неможах да се справя и аз,и стигнах на два пъти дъното.А от там се излиза много трудно,дори понякога изобщо не се излиза.
Та затова ти пиша тези неща.Това не е егоизъм,това е съхранение за теб за в бъдеще време.По аптеките се продават на таблетки екстракт от цъфналите връхчета на жълт кантарион,на билкова основа е,казва се РЕМОТИВ-взима се по една таблетка сутрин и вечер 14 дни но не повече от 6 седмици.После по една таблетка на ден.Има успокояващ ефект когато си потиснат,с лабилно настроение,страх,и вътрешно безпокойство,и трудно заспиване.Билковия екстракт е безобиден,а върши чудеса.Повярвай ми!
Вземете мерки спрямо себеси защото после ще стане все по трудно,и вие сами няма да можете да се справите със ситуацията.А така няма да бъдете полезни и на нея.
Много е вярна поговорката:
Не питай старило,а питай патило!

Автор dubai1234 (непознат )
Публикувано20.12.08 12:08

Страшно много ви благодаря !!! Юлия, Буба,Jull....въобще всички - много съм признателен, че не спирате да ми помагате. Все пак мисля да опитаме газта, за което ще се допитам, до Буба

Сега внимателно ще вникна във всичко което всеки от вас ми писа, че още не мога да се съсредоточа. Ще спазваме и съвета за самосъхранение, който мисля че е особено важен и логичен

Ще видя кои неща препоръчвате за кашлицата. Лекарите така и не бяха сигурни дали в белия дроб са метастази или е пневмония, дори пулмолога каза, че не може да прецени... но с всеки изминал ден кашля и се дави все повече.... особено ако лежи и после седне става страшно - къса ми се сърцето, затова предимно седи. Така, че за кашлицата ми се иска да и даваме нещо силно, защото когато не кашля и идват сили и настроение.... а само така може да се бори

Четеме много хубави отзиви за ТАРЦЕВА, никой не казва нищо от вас за това, понеделник ще направим консултация с някой дали има шанс да помогне по някакъв начин. Нещата за отоците на пъвро четене ще пробваме също, в корема асцит няма.

Поздрави на всички и ако някой мога да съм полезен с нещо и аз ще помагам.

АвторMD (Нерегистриран)
Публикувано20.12.08 12:49

Редно е да приема Трансметил. Това е единственият медикамент, който може да редуцира жълтеницата и съхрани до голяма степен чернодробната функция дори при нерешен малигнен иктер. Относно отоците - сигурно е изследван албуминът в кръвта по време на болничните ви престои. Ако е по-нисък от 25-27 би трябвало да се коригира, иначе другите средства едва ли ще имат съществен ефект. Ако е в норма може да включите диуретици към терапията.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.