Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:53 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!!нови  
Автор misticna-toni ()
Публикувано16.12.08 00:50

Много ми се иска да отворя тази тема!Тема в която да пишем за нашите сънища-за нашите близки починали,болни,за самите вас болни......и т.н.Сънувате ли ги,сънувате ли себе си ...или други неща ,които ви се струват странни и важни!Тема в която да пишем за всичко странно ,което ни се случва....!!!
Аз лично много мога да напиша тук,а и се интересувам много от тези неща!
Случвало ли ви се е нещо странно......а....???
Искам да направя някои сравнения,да разнищя и проуча доколкото е възможно нереалното,но ще ми трябва и вашия опит!......

Тема Re: ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!!нови [re: misticna-toni]  
Автор Mpaвka (непознат)
Публикувано16.12.08 04:47

Тони, подхващаш интересна тема и ще споделя с влизащите в Клуба един сън, който е още пред очите ми. Миналата година почина по-малката сестра на майка ми. Отиде си внезапно - получи инфаркт и почина преди да дойде дежурният лекар да я види. Не бяха минали 40 дни след кончината й и я сънувах. Първо видях калеко/ той е жив / в спалнята, където леля почина. Той ми се похвали, как добре се е научил да застила леглото /той никога не си е падал по домакинската работа/ . В стаята видях леля. Изглеждаше като жива, но лицето й беше сиво като на мъртвец. В съня си си спомних, че тя е в същност мъртва и се попитах, какво прави тя при нас. В същия момент тя ми се усмихна, но аз се изплаших, защото ми се стори страшничко да ми се усмихва мъртъв човек. Леля дойде зад мен и ме прегърна. На мига се ужасих и си казах : "Господи, кажи й да си стои там, където е заминала. Дай покой на душата й!!!". Веднага усетих как ръцете й ме пуснаха, а тялото й като че ли се стопи, разтвори се във въздуха и изчезна. Изпитах облекчение в душата си и се събудих. До този ден бях слушала и чела в различни книги и списания за силата на молитвата, но не бях опитвала, как действа. От оня ден вярвам твърдо, че когато човек се помоли искрено, от дъното на душата си, Бог му помага. Нищо лошо не ми се случи след този сън. Моя позната ми го изтълкува, че леля ми е решила да ме види,преди душата й да напусне нашия свят и че ме е обичала / за това последното знам, че е така/.
Вярвам също, че душите на починалите ни близки хора бдят над нас. Баща ми почина през 2001 по същия начин като леля - внезапно след инфаркт, на работното си място. Не си спомням да съм го сънувала или поне не помня сън, свързан с него. Един ден се обадих по телефона на гледачка в далечен град. Исках да я питам за неща, които тогава ме интересуваха / преди 3 г /. Не се познаваме с нея лично. По време на разговора тя ме попита : "Кой е този Никола? Духът му е при мен, близък ли ти е?". Развълнувано възкликнах:"Да, това е татко! Можеш ли да го питаш, какво иска и как се чувства?". А жената ми отговори:" Той казва, да не се притесняваш за нищо, защото бди над теб и ти помага от Горе". От вълнение се разплаках по телефона. След разговора си спомних различни трудни моменти от живота ми през последните няколко години и от които в крайна сметка съм се измъквала невредима и проблемите са се решавали в моя полза. Тогава все си мислих, че съм късметлийка. А то просто баща ми се е грижил за мен! Убедена съм, че продължава да го прави.

Тема Re: ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!!нови [re: Mpaвka]  
Авторaaa! (Нерегистриран)
Публикувано16.12.08 05:16

Аз и двата пъти, когато починаха моите родители, два дни преди кончината на всеки от тях, сънувах толкова страшни сънища, че се ужасявах от страх!!! Като татко ми почина от инфаркт само час след като излязох за работа и го оставих гледащ телевизия вкъщи. Беше страшен шок! А майка ми 7 години по-късно (рак на панкреаса). Но сънищата просто бяха пророчески

.

Автор mimoza - живa (кукуряк)
Публикувано16.12.08 10:30

Преди да почине моята майчица, предната вечер сънувам как плуваме с нея в една строшена лодка, ама беше страшна буря и ми капеха зъбите от страх. Морето се цепеше от вълни....Два дни след това....тя почина от рак на шийката!!! Доста често я сънувам, че ми казва че аз ще живея заради нея, виняги я виждам красива, облечена, гримирана. Тя си беше такава, и остана завинаги на 48. Преди операцията усещах присъствието и толкова силно, че благодарих на Бог че я е пуснал да ме пази. Скоро пак я сънувах че иска татко да си вземе. Баща ми е болен от цироза. Не знам, но дано този сън не излезе пророчески. Ох хора, толкова ми липсва моето майче.Красива, умна и НАЙ-ДОБРАТА майка на света. А веднъж сънувах Баба Ванга, жената излиза от една навалица и вика: "Мимеее, отиди си виж корема" А аз по това време имах гастрит, уж....а Богоросица съм молила да ми се яви на сън и да ми каже какво да правя с майка ми....и тя ми показа една жълта сграда, която ми напомни веднага за Онкото в София, заведохме я там, но тя отказа даже и преглед, беше я страх, и така и остана без операция и се предаде!!!

Автор zagrijena (непознат)
Публикувано16.12.08 10:49

Преди 12 години и на мен ми се случи нещо много странно и незабравимо.
Баба ми живееше в Сандански и ние с мама и татко ходихме доста често. В седмицата в която трябваше да отидем отново неможахме тъй като същия ден имах изпит а тя Миличката ми почина същия ден внезапно от инфаркт без дори да я видя за последно.
Незнам дали в други райони на България има такова поверие, но в този край на 40-я ден от смъртта на човека, преди изгрев слънце се отива на гроба и който е силно вярващ ще го види за последно и ще се сбогува с него. Но условието е още от предната нощ да не говориш с никого до сутринта, да не плачеш, т.е. никакви емоции.
Та ето и историята ми:Отиваме аз и баща ми на гроба преди изгрев, сложихме отворена бутилка червено вино на гроба и просто чакахме.
Хорааааа, тръпки ме побиват. По едно време виното започна да завира, образува се пръстен около гърлото, все едно че е някаква газирана напитка и някой я е разклатил, но...никой не я пипаше. И в този момент аз наистина я видях. Видях милата ми баба в шишето 3 пъти. Веднъж как си седи до прозореца в стаята, втория път като паспортна снимка и третия път как се разхожда в гората помаха ми и се отдалечи, сякаш си взехме последно сбогом.
Е това е! Вярвам, че се случват такива неща, и всичко си има причина.
Приятен и позитивен ден на всички.

Тема Re: ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!!нови [re: zagrijena]  
Автор mimoza - живa (кукуряк)
Публикувано16.12.08 10:53

Уха, това направо си е зловещо...

Тема Re: ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!!нови [re: mimoza - живa]  
Автор zagrijena (непознат)
Публикувано16.12.08 10:56

така изглежда, но всъщност ми беше много приятно да си я видя поне още веднъж. а и да добавя, баща ми не я видя. Само аз.

Тема Re: ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!!нови [re: Mpaвka]  
Автор Гaмбa ()
Публикувано16.12.08 10:57

Сънят ти означава,че си била на косъм от смъртта.От майка си го зная защото тя гадае на сънища и ме подлудява понякога и на таз тема с нея избягвам да говоря,но това ,че те е прегърнала е било лошо,а ако си тръгнала с нея ,значи отиваш с нея.
Към мимозка: водата значи болест,а ако се вълнува водата ( река,море,езеро) значи ужасна болест,тежко ще бъде изкарана.
Запомнил съм някои неща ,но пак казвам: инатя се и не мисля за тези неща,често и се карам защото спазва пости и всички ритуали по обредите и си ходи на църква ,а се занимава с такива неща.Баба ( майка и е така) и тя гадае също,баба и също е имала такива способности

Тема Re: ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!! [re: Гaмбa]  
Автор mimozitta (кукуряк)
Публикувано16.12.08 11:00

Знам Гамба, и аз се интересувам от тълкуването на сънища....Знам че зъб да ти падне на съм е смърт на близък човек, знам че развълнувано море е болест, а тиго море е щастие. Знам, но и аз като теб гледам да не вярвам, че това ни е най-силното оръжие, Вярата..Каквото повикало, такова се оабдило!!!

Тема Re: ДОКОСНАХ НЕРЕАЛНОТО!!!нови [re: zagrijena]  
Автор mimozitta (кукуряк)
Публикувано16.12.08 11:05

Значи е вярно, че като не мислиш за мъртвия и не го оплакваш, той сам си идва, дали в съня ти, дали като видение. Аз много често усещам една силна енергия до мен, ама направо все едно някой душа в ухото ми. Много случки имам чувството че са ми се случвали и преди, в мен отнякъде винаги като вуклан извира някаква сила и се справям по добре с кофти ситуациите. Не знам, но съм сигурна че все усещам че искам да имам дарбата да лекувам.Имам енергията, но не знам как да я използвам. Може би ви се струва налудничево, но когато доближа ръцете си до някой, дори до себе си, ръцете ми горят, а мястото се загрява.Майка ми, лека и пръст, все ме караше да я разтривам, щото и минавало, даже викаше комшийките и тях да ги разтвивам.Нали ги знаете майките, все намират с какво да похвалят децата си.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.