|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Никулденски шаран по европейски!
[re: Гaмбa]
|
|
Автор |
mimoza - живa (луда Гана) |
Публикувано | 04.12.08 01:14 |
|
Кажи само къде, и паля таратайката, днес минах и преглед та таман. Каква риба да нося ?
| |
|
Флорче, днес какво ще готвиш??? Аз реших днес да постя, но не знам какво постно да си направя...Съвет, моля?!
[image][/image]
| |
|
Е не знаеш ли къде съм? Я виж Дъждовница къде е,сигурно съм ти далечко,ама носи си канче за рибената чорба
| |
Тема
|
Re: Никулденски шаран по европейски!
[re: Гaмбa]
|
|
Автор |
mimoza - живa (луда Гана) |
Публикувано | 04.12.08 11:42 |
|
Ехееее, Кърджалийско, аааа аз съм на морето и по нататък не отивам. Прати ми по пощата супата, или дай рецепта. Ти си на единия край на България.Так каква кухня имате, имате ли нещо по специално за региона?
[image][/image]
| |
|
Днес няма това да го готвя,защото имам от снощи ястие а и нямам време.Но ти опитай,лесно и вкусно!
Продукти:-филе от риба/по вкус/1.ч.чаша ориз,малко маслинки,глава лук,масло,лимонов сок,чер пипер,сол.
Приготвяне:Филето го нарязваш на порции,наръсваш го с лимонов сок,сол,чер пипер и го оставяш да отлежи 1/2-1 час.В това време задушаваш лукчето,прибавяш му ориза,посоляваш и сместа я разтилаш в намазана тавичка.заливаш с 2,3 чаши топла вода.когато ориза поеме част от водата прибавяш почистените от костилките маслинки.След като напълно се поеме водата от ориза нареждаш върху него филетата,ръсиш с чер пипери останалото разтопено масло и печеш не много.някъде около 20 мин.Поднасяш го със сос-доматен,кетчуп или салата според сезона.Може и туршия.
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
Аааа, ти си като змията в рая. Аз искам днес да постя, а риба разрешава ли се???Не ме съблазнявай, ей. Май ще е само ориз с маслинки
[image][/image]
| |
|
Ами за региона по-специално няма ,освен това ,че готвя и с булгур ,използвам много подправки от Турция (ненадминати са) и готвя пилаф отвреме навреме.А мен региони не ем касаят,аз си имам моя си кухня и ако ще оттатък Париж да ида пак ще си готвя както ми е най-вкусно ,на мен и семейството мйи,а и който ми е дошъл на гости все е доволен останал
Знаех си,че няма да дойдеш ,но лятото покрай кандидат студентските изпити на сина ми аз ще ходя към Гьола ви
| |
Тема
|
Re: Никулденски шаран по европейски!
[re: Гaмбa]
|
|
Автор |
mimoza - живa (луда Гана) |
Публикувано | 04.12.08 18:51 |
|
Гьол ли, само да те мерна в Несебър
[image][/image]
| |
|
Благодаря ти Джул за снимката-това съм аз и много си се харесвам.Дойде ми сърце на място.Миме ,Гамба моля ви пишете тук само рецепти и отзиви.Мохабедите в Раздумката!
Продукти:600 гр.филе от риба,1 глава чесън,1 китка магданоз,2-3 с.л.олио1 даф.лист,чер пипер,2с.л.брашно,сок от един лимон,1 с.л. оцет,сол
Приготвяне:
Филето нарязано на хапки се наръсва с лимоновия сок,посолява се със сол и чер пипер.Оставяте го да се отлежи един час,отцеждате го,овалвате хапките в брашно и ги изпържвате.В същата мазнина прибавяте стрития със сол чесън,ситно нарязания магданоз,оцетът и 2 с.л.вода.Получения сос го ароматизирайте с даф.листои го оставете да поври поне три минути.после със сосчето залейте изпържените хапки от риба.Оставете ястието да отлежи 2 часа и тогава сервирайте.поднесете го със сварени картофи,поръсени с разтопено масло и ситно нарязан магданоз.
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
Продукти:- шаран около 2-3 кгр.3 глави лук,2 с.л.брашно,2 с.л. дом.пюре14 клидки чесън,половин ч.чаша счукани орехи,половин чаша галета,около 30 маслини,олио,1 лимон,сол,чер пипер,магданоз,1 даф.лист
Приготвяне.Първо шарана,след като го изчистите хубаво го бланширвате около ,5,6 минути в кипяща вода,подсолена с 1 ч.л.сол и 2 ч.л.оцет.Това е за да не мирише шарана.После го почиствате от кожата и костите,нарязвате го на порции.Слагате ги в тавичката и ги заливате със следния сос:Лукът се задушава до омекване,прибавя се дом.пюрето,брашното и стрития чесън със соли водата от бланширането.Получения сос се вари 10 мин.С този сос се заливат рибните порции и отгоре се поръсват със счуканите арехови ядки и галета.Върху всяко парче риба се слага по едно пколелце лимон и домат.Слагат се и почистените от костилките маслинки.Заливате ястието с останалото олио и слагате да се пече.След изпичането поръсвате с магданоз
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|