Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:58 22.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
Тема Кифлички с кремвиршнови [re: flora bg]  
Автор tinker.bell (нова)
Публикувано16.02.09 13:46



Вчера моята дъщеря реши да си пробва "кулинарните умения" и да ни изненада с нещо вкусно от големия тефтер с рецепти.Е,малко й помогнах ,но резултата си го биваше :)

Продукти : 500 гр. брашно(250 гр. бяло и 250гр.пълнозърнесто),1 непълна супена лъжица сол,1ч.ч. настъргано сирене,1ч.ч. настърган кашкавал,1 и 1/2 пакетче разтопено,но хладно масло(може и 1ч.ч. олио),1ч.ч. кисело мляко,1ч.л. сода бикарбонат,3-4 кремвирша,2 жълтъка
Приготвяне: Брашното се пресява и към него се прибавят солта,настърганите сирене и кашкавал,киселото мляко,в което е разтвотена хлябната сода.Замесва се тесто и се оставя 1 час в хладилника.Разточва се кора и се режат триъгълници .Във всеки се поставя пърченце кремвирш и се навива на кифличка.Намазват се с разбит жълтък.Пекът се в умерена фурна.
Добър апетит



Редактирано от tinker.bell на 16.02.09 13:49.



Тема Re: Еклери!нови [re: flora bg]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано16.02.09 21:13



От същото "парено" тесто, но печеш във фурната и след това пълниш с варен крем - мляко, захар, яйца и малко брашно.
А, да и ванилия!
По желание разтопяваш шоколад в микровълновата /ако не ви мързи на водна баня става по-хубав/ и заливаш вече изстиналите еклерчета.



Тема Фунийки с пълнеж!нови [re: ket1234]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано17.02.09 12:55



500 гр.брашно,2 яйца,1 ч.ч.пудра захар,1 не пълна ч.ч.кисело мляко,1 пакетче амонячна сода,в млякото се слага 4 с.л.олио,ванилии.
Крем за пълнеж по желание!
От продуктите забъркваш тесто,което разтилаш върху капачки от кисело мляко.Навиваш капачката с тестото на руло и ги печеш.В изпеканите фунийки слагаш желания крем.



Живота е сцена, а ние сме артисти!

Тема Десерт с целувки!нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано18.02.09 08:04



Натрошават се 10 целувки.Обелват се и се настъргват на едро 2,3 ябълки.Разбива се и се подслажда с 2 к.л.захар и 1 кофичка сметана.Сместа се разпределя в купички.Отгоре се украсява с резенчета от ябълки.десертът стои в хладилника около час.Сервира се с кафе!



Живота е сцена, а ние сме артисти!

Тема Шампанки!нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано20.02.09 10:03



2 яйца,2 пакета масло,2 к.ч.захар,3 прахчета амонячна сода13/4 кгр.брашно.
Замесва се тесто,което престоява два часа;Точи се кора и с чаша се изрязват кръгчета.След това се изпичат и се слепват две по две с марчалад или гъст крем.поръсват се със захар.



Живота е сцена, а ние сме артисти!

Тема Шепърд Пайнови [re: flora bg]  
Автор lospepina (momi4e)
Публикувано21.02.09 00:50



Шепърд Пай

Много вкусно и лесно яденце , твърде подходящо за уикенда.Пропорциите , които давам са за средно голяма тавичка и е напълно достатъчно за 3, 4 гладници.

1. 5, 6 средно големи картофа
2. 200-250 гр. нарязани на ивици гъби
3. 1 голям морков нарязан на дребно
4. 500,600 гр. микс кайма( телешка и свинска смесена, според съотношението, което повече на вас допада)
5. 1 голяма глава лук и няколко скилидки чесън
5.1.с.л дом. п#ре
6. 1 с.л оцет
7. 1 ч.л захар
8. 1 с.л уочерстер сос( ако нямате може и соев)
9. червен пипер- най-л#бимият който открих е от Теско- пушен червен пипер.Препоръчвам го !!!!!!!Много е добър за всякакво готвене и особено пръжолки на тиган
10 черен пипер, сол, чубрица или тарагон
11. 2, 3 яйца
12 50,60гр. масло
13.около 1 чаша прясно мляко
14. 150-200 гр. настърган кашкавал по ваш избор

Слагате картофките да заврат, а в това време си запържвате в тиган:
Каймата, лука, чесъна, добавяте гъбките и морковките за още 5, 6 мин и овкусявате с подправките.Добавяте дом. п#ре, оцета и захарта и така за около 20 мин. прикл#чвате с пърженето.

Да предположим , че до тогава картофките са се сварили( не е нужно да са много сварени, дори и леко сурови да се отвътре, това не пречи, защото им предстои около 30 мин запичане.
Та си правим от тях картофено п#ре с помощта на прясното мляко и масълцето.
В тавичката разстиламе половината от картофената смес , а отгоре добавяме цялата ни пържилка, която се похлупва с остатъка на картофеното п#ре.
Печем около 20,25 мин , докато съвсем леко се зачерви.
Забъркваме си яйцата, малко прясно мляко и настъргания кашкавал и запичаме за още около 10 мин до приятна хрупкава коричка на заливката.
Приятно похапване и Весела Почивка!



Тема Кюфтета с кисело зеле!нови [re: lospepina]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано21.02.09 09:53



Нарежете на ситно около 200 г кисело зеле1една главичка лук и 2 домата от буркан.задушавайте 15 мин с 2 л.вода.Подправете с червен пипер и лим.сокнарежете на ситно скилидка чесън,главичка лук и малко магданоз,смесете ги с 150 г.телешка кайма или пилешка,малко вода,сол,чер пипер,кимион.Оформете кюфтетата и ги опечете.Гарнирайте с салагта от кисело зеле.



Живота е сцена, а ние сме артисти!

Тема Re: Кюфтета с кисело зеле!нови [re: flora bg]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано21.02.09 09:57



Флорче, защо като използваш кисело зеле, трябва да слагаш и домати, и лимонов сок?



"Совите не са това, което са..."

Тема Re: Кюфтета с кисело зеле!нови [re: *jull**]  
Автор Гaмбa ()
Публикувано21.02.09 12:05



И аз това исках да попитам за лимоновия сок и доматите,на зелето слагам само лук и чесън.
Фло да попитам друго: няма ли да се разпаднат кюфтета? Каймата не е ли малко : само 150 грама?Казвай бързо защото отдавна ми се ядат сърми,но нямам време да ги правя ,днес и утре пак няма да имам,но това което си го дала като ядене не изисква много труд.



Тема Re: Кюфтета с кисело зеле!нови [re: Гaмбa]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано21.02.09 12:24



А аз все чаках (от Коледа насам) някой да ми направи сърми и представете си - НИКОЙ!


А това е любимото ми ястие през зимата. Затова днес ще се пожертвам и ще направя цяла тенджера.
И ще си ги изям САМА!

"Совите не са това, което са..."


Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.