|
Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
|
Вчера моята дъщеря реши да си пробва "кулинарните умения" и да ни изненада с нещо вкусно от големия тефтер с рецепти.Е,малко й помогнах ,но резултата си го биваше :)
Продукти : 500 гр. брашно(250 гр. бяло и 250гр.пълнозърнесто),1 непълна супена лъжица сол,1ч.ч. настъргано сирене,1ч.ч. настърган кашкавал,1 и 1/2 пакетче разтопено,но хладно масло(може и 1ч.ч. олио),1ч.ч. кисело мляко,1ч.л. сода бикарбонат,3-4 кремвирша,2 жълтъка
Приготвяне: Брашното се пресява и към него се прибавят солта,настърганите сирене и кашкавал,киселото мляко,в което е разтвотена хлябната сода.Замесва се тесто и се оставя 1 час в хладилника.Разточва се кора и се режат триъгълници .Във всеки се поставя пърченце кремвирш и се навива на кифличка.Намазват се с разбит жълтък.Пекът се в умерена фурна.
Добър апетит
Редактирано от tinker.bell на 16.02.09 13:49.
| |
|
От същото "парено" тесто, но печеш във фурната и след това пълниш с варен крем - мляко, захар, яйца и малко брашно.
А, да и ванилия!
По желание разтопяваш шоколад в микровълновата /ако не ви мързи на водна баня става по-хубав/ и заливаш вече изстиналите еклерчета.
| |
|
500 гр.брашно,2 яйца,1 ч.ч.пудра захар,1 не пълна ч.ч.кисело мляко,1 пакетче амонячна сода,в млякото се слага 4 с.л.олио,ванилии.
Крем за пълнеж по желание!
От продуктите забъркваш тесто,което разтилаш върху капачки от кисело мляко.Навиваш капачката с тестото на руло и ги печеш.В изпеканите фунийки слагаш желания крем.
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
Натрошават се 10 целувки.Обелват се и се настъргват на едро 2,3 ябълки.Разбива се и се подслажда с 2 к.л.захар и 1 кофичка сметана.Сместа се разпределя в купички.Отгоре се украсява с резенчета от ябълки.десертът стои в хладилника около час.Сервира се с кафе!
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
2 яйца,2 пакета масло,2 к.ч.захар,3 прахчета амонячна сода13/4 кгр.брашно.
Замесва се тесто,което престоява два часа;Точи се кора и с чаша се изрязват кръгчета.След това се изпичат и се слепват две по две с марчалад или гъст крем.поръсват се със захар.
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
Шепърд Пай
Много вкусно и лесно яденце , твърде подходящо за уикенда.Пропорциите , които давам са за средно голяма тавичка и е напълно достатъчно за 3, 4 гладници.
1. 5, 6 средно големи картофа
2. 200-250 гр. нарязани на ивици гъби
3. 1 голям морков нарязан на дребно
4. 500,600 гр. микс кайма( телешка и свинска смесена, според съотношението, което повече на вас допада)
5. 1 голяма глава лук и няколко скилидки чесън
5.1.с.л дом. п#ре
6. 1 с.л оцет
7. 1 ч.л захар
8. 1 с.л уочерстер сос( ако нямате може и соев)
9. червен пипер- най-л#бимият който открих е от Теско- пушен червен пипер.Препоръчвам го !!!!!!!Много е добър за всякакво готвене и особено пръжолки на тиган
10 черен пипер, сол, чубрица или тарагон
11. 2, 3 яйца
12 50,60гр. масло
13.около 1 чаша прясно мляко
14. 150-200 гр. настърган кашкавал по ваш избор
Слагате картофките да заврат, а в това време си запържвате в тиган:
Каймата, лука, чесъна, добавяте гъбките и морковките за още 5, 6 мин и овкусявате с подправките.Добавяте дом. п#ре, оцета и захарта и така за около 20 мин. прикл#чвате с пърженето.
Да предположим , че до тогава картофките са се сварили( не е нужно да са много сварени, дори и леко сурови да се отвътре, това не пречи, защото им предстои около 30 мин запичане.
Та си правим от тях картофено п#ре с помощта на прясното мляко и масълцето.
В тавичката разстиламе половината от картофената смес , а отгоре добавяме цялата ни пържилка, която се похлупва с остатъка на картофеното п#ре.
Печем около 20,25 мин , докато съвсем леко се зачерви.
Забъркваме си яйцата, малко прясно мляко и настъргания кашкавал и запичаме за още около 10 мин до приятна хрупкава коричка на заливката.
Приятно похапване и Весела Почивка!
| |
|
Нарежете на ситно около 200 г кисело зеле1една главичка лук и 2 домата от буркан.задушавайте 15 мин с 2 л.вода.Подправете с червен пипер и лим.сокнарежете на ситно скилидка чесън,главичка лук и малко магданоз,смесете ги с 150 г.телешка кайма или пилешка,малко вода,сол,чер пипер,кимион.Оформете кюфтетата и ги опечете.Гарнирайте с салагта от кисело зеле.
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
Тема
|
Re: Кюфтета с кисело зеле!
[re: flora bg]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 21.02.09 09:57 |
|
Флорче, защо като използваш кисело зеле, трябва да слагаш и домати, и лимонов сок?
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
Re: Кюфтета с кисело зеле!
[re: *jull**]
|
|
Автор |
Гaмбa () |
Публикувано | 21.02.09 12:05 |
|
И аз това исках да попитам за лимоновия сок и доматите,на зелето слагам само лук и чесън.
Фло да попитам друго: няма ли да се разпаднат кюфтета? Каймата не е ли малко : само 150 грама?Казвай бързо защото отдавна ми се ядат сърми,но нямам време да ги правя ,днес и утре пак няма да имам,но това което си го дала като ядене не изисква много труд.
| |
Тема
|
Re: Кюфтета с кисело зеле!
[re: Гaмбa]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 21.02.09 12:24 |
|
А аз все чаках (от Коледа насам) някой да ми направи сърми и представете си - НИКОЙ!
А това е любимото ми ястие през зимата. Затова днес ще се пожертвам и ще направя цяла тенджера.
И ще си ги изям САМА!
"Совите не са това, което са..."
| |
|
Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
|
|
|