|
Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Английска рецепта специално за маман Флорел
[re: lospepina]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 08.02.09 08:20 |
|
Дай насам някоя индийска фантазийка! Ама да е приложима все пак в наши условия.
Няма да топя масло (гхи), да се знае отсега!
"Совите не са това, което са..."
| |
|
Препратих я моментално за лондон.С една дума върнах си я обратно от където е дошла само,че в друга кухня!
Не се сърдя за обръщението скъпа!защото аз съм си такава маман Флорел.Много мила ,че така ме наричаш.Пускай още рецепти някоя индийска например.
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
1 кг. средно големи скумрии, 1/2 кг домати, 3 чушки, 4-5 глави лук ,1 клонче кервиз, 1 връзка магданоз, 1 лимон 1 чаша бяло вино, олио,сол,черен пипер.
Изчистената и измита риба посоляваме леко,отвън и отвътре. Всички зеленчуци нарязваме на кубчета. Посоляваме сместа, поръсваме с черен пипер и с нея пълним рибата. Останалата зеленчукова смес нареждаме в тавичка,отгоре поставяме рибата, заливаме с олио и бяло сухо вино -1 чаша, и печем на умерена фурна. При консумация поръсваме с лимонов сок.
И после хамХум
| |
|
2 пакета бисквити с дупка,2 различни компота,3 пакетчета желатин
Желатина се разрваря в 200 мл. вода
В тенджера се сипва 400мл от компота с 10с.л. захар и се вари ,докато се стопи захарта.На тънка струйка се сипва желатина и се вари още 1-2 минути.Сваля се от котлона и се добавя останалия сироп от компота.
В кексова форма се редят плодовете,отгоре бисквити/леко да се застъпват/, прави се стеничка с прави бисквити отвътре и отвън ,пак плодове и се завършва с бисквити.
Залива се с поизстиналия сироп и се слага да се охлади в хладилник.Преди да се обърне формата се поставя за няколко минути в топла вода.
За по-интересно го направих с един пакет бели и един пакет какаови бисквити.
Да ви е сладко
| |
|
100 гр.сметана я разбиваш със захар и поставяш в хладилника.400 гр.различни плодове и около 50 гр.орехови ядки се изпичат и смилат заедно с 100 гр.бишкоти.Смесват се със сметаната,прибавя се ванилия.Кремът се шприцова в десертни чаши и се залива с ликьора.сервира се студен!
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
Юлче днес съм на твоята скумрийка.ще я направя точка по точка.Ще докладвам!Пусни още нещо и стига си лъгала,че не си готвачка от класа!
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
300 гр. - пилешко месо
2 стръка праз
4-5 гъби
2-3 моркова
3-4 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
2-3 с.л. лимонов сок
100 мл. олио Месото се нарязва на тънки лентички,овалва се обилно в брашното и се пържи до златисто в силно загрятата мазнина.Когото месото е готово се оставя на хартия да се изцеди.Зеленчуците се нарязват на ситно и се запържват докато омекнат, след което се добавя соевия сос. Около 5мин. по-късно се прибавя месото към зеленчуците.И се оставя за кратко да къкрят. Накрая се залива с лимоновият сок. Ястието се сервира горещо. Приятен апетит.
| |
|
4 свински котлета
1/2 кг. пресни гъби (печурки)
1 малка сметана (заквасена)
1 зелена чушка
1 червена чушка
олио,и подправка за котлети,или ако нямате в наличност става и със червен пипер,кимион,чубрица,и черен пипер
Взимамат се котлетите, начукват се и се овкусяват със сол, черен, червен пипер и кимион, (или с готовата подправка). В тенджера се загрява малко мазнина и котлетите се запържват съвсем леко да порозовеят. След това се поставят в тавичка, заливат се с мазнината от тенджерата и с 2 ч.ч. вода и се поставят във фурната да се пекат. В същото време се задушават в малко мазнина и измитите гъби (цели), като се овкусяват със черен пипер и чубрица. След като се изключи котлона в тенджерата при гъбите се добавят червената и зелената чушка, нарязани на тънки кръгчета. След това се добавя и сметаната, разбърква се и се оставя. Когато котлети се запекат от едната страна (след около 1/2 час), се обръщат и при тях се добавят задушените гъби. Всичко се пече още около 1 час, като котлетите се обръщат още 1-2 пъти, а гъбите се разбъркват, за да не загорят отгоре.
Поднася се топло с гарнитура по желание, може и без :) Много е вкусно.
| |
|
хайде стига толкова,че да има и за утре
| |
|
Юлче докладвам.Децата а и аз харесахме скумрията приготвена по твоя начин.Браво много хубава рецепта.давай още!
Живота е сцена, а ние сме артисти!
| |
|
Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
|
|
|