Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:34 22.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
Тема Re: Английска рецепта специално за маман Флорелнови [re: lospepina]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано08.02.09 08:20



Дай насам някоя индийска фантазийка! Ама да е приложима все пак в наши условия.
Няма да топя масло (гхи), да се знае отсега!



"Совите не са това, което са..."

Тема Браво,супер рецепта!нови [re: *jull**]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано08.02.09 11:10



Препратих я моментално за лондон.С една дума върнах си я обратно от където е дошла само,че в друга кухня!


Не се сърдя за обръщението скъпа!защото аз съм си такава маман Флорел.Много мила ,че така ме наричаш.Пускай още рецепти някоя индийска например.

Живота е сцена, а ние сме артисти!

Тема Пълнена скумриянови [re: flora bg]  
Автор Юлия 48 ()
Публикувано08.02.09 13:05



1 кг. средно големи скумрии, 1/2 кг домати, 3 чушки, 4-5 глави лук ,1 клонче кервиз, 1 връзка магданоз, 1 лимон 1 чаша бяло вино, олио,сол,черен пипер.
Изчистената и измита риба посоляваме леко,отвън и отвътре. Всички зеленчуци нарязваме на кубчета. Посоляваме сместа, поръсваме с черен пипер и с нея пълним рибата. Останалата зеленчукова смес нареждаме в тавичка,отгоре поставяме рибата, заливаме с олио и бяло сухо вино -1 чаша, и печем на умерена фурна. При консумация поръсваме с лимонов сок.


И после хамХум



Тема Бисквитена торта с желатиннови [re: flora bg]  
Автор tinker.bell (нова)
Публикувано08.02.09 18:18



2 пакета бисквити с дупка,2 различни компота,3 пакетчета желатин
Желатина се разрваря в 200 мл. вода
В тенджера се сипва 400мл от компота с 10с.л. захар и се вари ,докато се стопи захарта.На тънка струйка се сипва желатина и се вари още 1-2 минути.Сваля се от котлона и се добавя останалия сироп от компота.
В кексова форма се редят плодовете,отгоре бисквити/леко да се застъпват/, прави се стеничка с прави бисквити отвътре и отвън ,пак плодове и се завършва с бисквити.
Залива се с поизстиналия сироп и се слага да се охлади в хладилник.Преди да се обърне формата се поставя за няколко минути в топла вода.
За по-интересно го направих с един пакет бели и един пакет какаови бисквити.
Да ви е сладко





Тема Плодов крем с ликьор!нови [re: tinker.bell]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано09.02.09 08:05



100 гр.сметана я разбиваш със захар и поставяш в хладилника.400 гр.различни плодове и около 50 гр.орехови ядки се изпичат и смилат заедно с 100 гр.бишкоти.Смесват се със сметаната,прибавя се ванилия.Кремът се шприцова в десертни чаши и се залива с ликьора.сервира се студен!



Живота е сцена, а ние сме артисти!

Тема Скумрийканови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано10.02.09 08:15



Юлче днес съм на твоята скумрийка.ще я направя точка по точка.Ще докладвам!Пусни още нещо и стига си лъгала,че не си готвачка от класа!



Живота е сцена, а ние сме артисти!

Тема Re: Хрупкаво пиле със зеленчуцинови [re: flora bg]  
Автор Юлия 48 ()
Публикувано10.02.09 10:29



300 гр. - пилешко месо
2 стръка праз
4-5 гъби
2-3 моркова
3-4 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
2-3 с.л. лимонов сок
100 мл. олио Месото се нарязва на тънки лентички,овалва се обилно в брашното и се пържи до златисто в силно загрятата мазнина.Когото месото е готово се оставя на хартия да се изцеди.Зеленчуците се нарязват на ситно и се запържват докато омекнат, след което се добавя соевия сос. Около 5мин. по-късно се прибавя месото към зеленчуците.И се оставя за кратко да къкрят. Накрая се залива с лимоновият сок. Ястието се сервира горещо. Приятен апетит.





Тема Котлети с гъби и сметананови [re: Юлия 48]  
Автор Юлия 48 ()
Публикувано10.02.09 10:51



4 свински котлета
1/2 кг. пресни гъби (печурки)
1 малка сметана (заквасена)
1 зелена чушка
1 червена чушка
олио,и подправка за котлети,или ако нямате в наличност става и със червен пипер,кимион,чубрица,и черен пипер
Взимамат се котлетите, начукват се и се овкусяват със сол, черен, червен пипер и кимион, (или с готовата подправка). В тенджера се загрява малко мазнина и котлетите се запържват съвсем леко да порозовеят. След това се поставят в тавичка, заливат се с мазнината от тенджерата и с 2 ч.ч. вода и се поставят във фурната да се пекат. В същото време се задушават в малко мазнина и измитите гъби (цели), като се овкусяват със черен пипер и чубрица. След като се изключи котлона в тенджерата при гъбите се добавят червената и зелената чушка, нарязани на тънки кръгчета. След това се добавя и сметаната, разбърква се и се оставя. Когато котлети се запекат от едната страна (след около 1/2 час), се обръщат и при тях се добавят задушените гъби. Всичко се пече още около 1 час, като котлетите се обръщат още 1-2 пъти, а гъбите се разбъркват, за да не загорят отгоре.
Поднася се топло с гарнитура по желание, може и без :) Много е вкусно.



Тема .............нови [re: Юлия 48]  
Автор Юлия 48 ()
Публикувано10.02.09 11:01



хайде стига толкова,че да има и за утре



Тема Re: .............нови [re: Юлия 48]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано11.02.09 11:25



Юлче докладвам.Децата а и аз харесахме скумрията приготвена по твоя начин.Браво много хубава рецепта.давай още!



Живота е сцена, а ние сме артисти!


Страници по тази тема: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.