|
Страници по тази тема: << 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | (покажи всички)
|
Коняк също замества рома,а сега се сещам,че и готови есенции има и не са скъпи и не заемат много място.Аз не ползвам есенция никога ( то по сладките неща е жена ми само,аз правя само малеби,грис халва,кремове и млечница ,а всичко друго съм оставил на нея )
| |
|
къде си бе жЕнО,ми започвай да готвиш!
и въобще да не ми са оправдаваш,че МаВрУдЧеТо ти е препило
,и искаш да починеш Ааааааа ,да ги нямаме такива
| |
|
И нИмИ Са КрИй,ЩОТО Та ВиЖдАм
и НиМа РАЗсЪрДвАй да нИ СТАНА И АЗ ЛОША КАТО ТОЗИ ДЯДО
ХА ,ХА ,ХА
| |
|
опитвам се да сготвя това, доста народ сме, ще пиша за резултата, дано съм
успяла да изпратя картинката.. Редактирано от *jull** на 26.12.08 08:16.
| |
Тема
|
Re: Кухнята на Флора № 7
[re: renetage]
|
|
Автор |
Гaмбa () |
Публикувано | 25.12.08 11:16 |
|
Само розмарин не слагай защото ще ти стане много тежко ястието,а и свинското не понася тази подправка ,този от когото си взела рецептата нещо се е объркал,по-добре сложи кимион или чубрица или с къри го направи .
Иначе изглежда много апетитно
| |
Тема
|
Re: Кухнята на Флора № 7
[re: Гaмбa]
|
|
Автор |
renetage () |
Публикувано | 25.12.08 11:31 |
|
не слагам, само гъби и лук, а майонезата я направих сама и малко чесън вътре, сега вече се пече, не знам каква гарнитура, и моето парче месо е много голямо около 3.5 кг. трябва по -дълго във фурната ..
| |
Тема
|
Re: Кухнята на Флора № 7
[re: renetage]
|
|
Автор | svety7 (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.12.08 13:54 |
|
[image]http://bghelp.net/forums/showthread.php?t=9007[/image]
| |
|
печеното стана вкусно, над очакванията ми, оцениха го по достойнство, но се пече около три четри часа, беше доста голямо парче... красиво и ефектно на вид..
| |
|
Къде ще празнувате довечера, мили хора, какво ще хапвате и пийвате? Въпросът ми е главно към тези,
които сами ще се погрижат за менюто. На мен се падна да завивам сармички (както обикновено!),
че никой не обича пипкавата работа!
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
Re: НОВОГОДИШНО МЕНЮ
[re: *jull**]
|
|
Автор |
alone_1 (непознат) |
Публикувано | 31.12.08 13:40 |
|
Здравейте!
Последните години сме си все вкъщи, а новогодишното менюто приготвям сама (не мога да понасям кибиците в този случай). А сего по ред:
1. Сарми - 2 вида (според различните предпочитания):
а) с лозов лист - към каймата прибавям ориз, зелен лук, магданоз, малко червен и черен пипер, сол;
б) със зелев лист - тук задължително кълцам месото (от хубави свински гърди), прибавям ориз, малко чубрица, червен и черен пипер, а тенджерата слагам и няколко стръка рогата меродия (мисля, че другото наименование е сминдух). В тенджерата слагам 1 голямо пиле, като го пълня със сарми, Останалите зелеви сарми слагам върху пилето;
И в двете смеси слагам малко вода, за да стане пълнежът по-рехав. Правя отделни сосове и за двата вида сарми.
2. Вземам 2 кг хубаво свинско месо, 500 г гъби, около 500 г лук, 2-3 моркова, 4-5 малки глави чесън. Нарязвам зеленчуците на едро, а чесънът оставям цял, прибавям към тях малко чубрица, червен пипер и сол. Нареждам половината от сместа в пръстен гювеч, нареждам нарязаното месо, а отгоре поставям останалата част от сместа. Слагам 2 листа дафинов лист, няколко зърна черен пипер, малко мазнина (ако месото не е мазно), 1 ч.ч. бяло вино и 1-2 ч. ч. вода. Пече се в умерена фурна около 3 часа.
3. Различни салати - руска, шопска, туршия;
4. Мезета - аз обичам карловска луканка и суджук;
5. Преди малко направих баклавичките, а по-късно ще направя баницата и ще омеся една питка.
| |
|
Страници по тази тема: << 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | (покажи всички)
|
|
|