Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:25 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ПСА-тест и ХАЙФУ-нов метод за лечениенови  
Авторnia (Нерегистриран)
Публикувано10.04.08 13:55

здравейте! Искам да ви попитам за този тест ПСА. Когато стойностите са точно на граничните, може ли да се мисли за злокачествено заболяване? Днес взех резултатите от кръвни изследвания и видях, че горната граница е 4 - точно толкова е и нашият резултат от теста. Мисля да се насоча към Токуда за консулт. Нещо да ме посъветвате за специалист там? Благодаря ви предварително!

Редактирано от *jull** на 28.01.13 09:54.

Тема Re: пса - тестнови [re: nia]  
Автор nia72 (vesela)
Публикувано10.04.08 14:01

горния пост е мой, но не можах да вляза с регистрацията си.

http://www.snimka.bg/profile.php

Тема Re: пса - тестнови [re: nia72]  
Авторfsone (Нерегистриран)
Публикувано12.04.08 08:47

Какъв е този тест?Къде се прави?

Автор vesela.bgМодератор (гърмян заек)
Публикувано12.04.08 10:00

Когато става въпрос за онкологични заболявания и туморни маркери, консултирайте се с онколози в Онкологията. Защо си се насочила към Токуда?

А ето тук прочети за PSA.

Нема начин да нема начин!

Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано12.04.08 18:47

Ния, здравей. ПСА може да е завишен и при възпалително заболяване на простатата или на друга част в мъжката полова система, увеличение може да има и при травма и т.н. Но при всички положения трябва да се изясни защо е на горна граница и човекът да бъде прегледан от уролог. Не ти препоръчвам Токуда, защото единствения уролог там е Калоян Давидов, а когато пищях в Медицина и търсех уролози за моя мъж, Давидов беше един от първите, които ме разочароваха.

Добри уролози има в Александровска, но зависи на кого ще попаднете. Славов е добър, май е станал професор. Обаче е лаком...

Най-много съм доволна от Окръжна болница (Света Анна) и проф. Чакъров. При него се оперира и на Фуси свекъра.

Та така. Запазете спокойствие, но изяснете случая. И следете показателя през няколко месеца. Друг път изследвали ли сте го?

АвторMD (Нерегистриран)
Публикувано12.04.08 19:14

Тестът ви е нормален.

Тема Re: пса - тестнови [re: MD]  
Автор nia72 (vesela)
Публикувано16.04.08 17:50

здравейте. днес мина прегледа в Токуда.Така или иначе имахме вече час за там.Да уточня че сме от Русе.Прегледа го д-р Роглев.Специалист онко-урология и преканцерози.Преглед и ехография и каза че макс. до 2г трябва да се оперира.Ако се оперира навреме ще е безкръвна,ако не - класическа операция.Сега въпроса е да се спра на оператор и разбирасе ще чета е тук за специалист-хирург в тази област.

Зайче, не сме изследвали.Ще го проследим и другия месец.Може да пиша и на Фуси.вобще съм объркана.
http://www.snimka.bg/profile.php

Редактирано от nia72 на 16.04.08 17:52.

Тема Re: пса - тестнови [re: nia72]  
Публикувано17.04.08 07:21

Ния, ще се наредят нещата! След като има и варианти, пък и безкръвната операция е възможна - значи нещата са добре. Ако има процес, то той е в ранен стадий. Хората с оперирана простата живеят дълго и щастливо, без да си спомнят дори за операцията. Направете я възможно най-скоро.

Автор123 (Нерегистриран)
Публикувано11.11.08 19:10

Някой може ли да ми каже при по-висок от граничния показател на този тест какъв е процентът за рак? Баща ми днес си прави изследване и показателят му е 7,7.... Много отдавна лекува простата с някакви лекарства, няма никакви болки ...засега... Има диабет, не много силен.

Тема Re: пса - тест [re: 123]  
Публикувано11.11.08 21:08

Винаги има вероятност, при това голяма, при доброкачествена хиперплазия на простатата да е увеличен ПСА. Но непременно трябва да се види човека с уролог.

Та, отговорът е, че вероятността за злокачествен процес е сравнително ниска, но трябва да се изключи, като се направи преглед от добър уролог.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.