Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:19 02.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Re: черен бъзнови [re: *jull**]  
Автор diana1OO (Димитрова)
Публикувано16.09.12 07:22



Може да издържи до 2 години. Марличката отгоре в началото е задължителна, за да не прелее, макар и в хладилник.



Тема Re: черен бъзнови [re: diana1OO]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано16.09.12 07:35



Благодаря, Дианче! Моята позната (която ми даде бъза и съвета да не го варя), му слагала обикновена капачка, а не марля... Опака работа!

Изчела съм почти всички рецепти за приготвяне на бъз, но това го срещам за първи път. Знам за много случаи, когато хората спазват всички правила, а той пак шупти и вкисва, а ето сега - нито го прецеждат, нито му слагат марличка (а капачка) и той - пак жив и здрав в хладилника... Да се чудиш и маеш!

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: черен бъзнови [re: *jull**]  
Автор diana1OO (Димитрова)
Публикувано17.09.12 07:33



Капачката му слагам като прекипи, в противен случай може да излезе от бурката в началната фаза.
Приятно и ползотворно ползване на бъза !



Тема Re: черен бъзнови [re: diana1OO]  
Автор ana8 (член)
Публикувано17.09.12 11:53



Вече 4-та година мъжа ми яде сладко от черният бъз. Що зрънца е изял, не се е отровил, така че не се притеснявайте. И искам да подчертая, че изобщо не е почивал. Мама приготвяше до сега сладкото, но за съжаление тя си отиде от нас

, така че трябваше сама да се боря със рецептата. "Чичо Гугъл" каза, че на 3 кг. бъз се слага 1 кг. захар и се прави като обикновено сладко. но да ви кажа честно, много горчи. Затова втората доза я направих с 1,5 кг. захар, на 3 кг. бъз. Така се понася повече. Никъде във форума не прочетох как правите вие сладкото, има рецепти само за сиропа. Така че ако някой е по-вещ от мен, нека пише.



Тема Re: черен бъзнови [re: ana8]  
Автор mammita63 (оптимистка)
Публикувано17.09.12 12:41



Ана8, по-нагоре писах, че тази година правих за пръв път сладко, но без мярка. Просто ми остана бъз от сиропа и му сипах малко захар, като го варих до сгъстяване. Действително малко горчи, но след него пия вода и се понася. 1 кафена лъжичка я гълтам и вода. Все пак трябва да свикваме с всичко. Аз доста експериментирам със себе си.



Тема Re: черен бъзнови [re: mammita63]  
Автор leonidas22 (член)
Публикувано17.09.12 14:52



момичета,аз слагам марличка на бурканите,докато стоят на балкона 2 седмици.После истискам колкото мога и слагам сиропа в шишетата с капачки и ги държа на балкона,вече писах.Останаха ми 2 шишета цяло лято на много топло и нищо им няма.Може би защото не жаля захарта,не знам.В това което остава има много захар и сок и за това ми е жал да го хвърля,слагам го в стъклени буркани и после можете да вземете 1 супена лъжица от това,заливате с гореща вода,да постои няколко минути и после пиете като чай.ТАКА УПОТРЕБЯВАТЕ ВСИЧКО И В СУРОВ ВИД!



Тема Re: черен бъзнови [re: leonidas22]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано17.09.12 14:57



Не трябва ли после да се съхраняват в хладилник?



"Совите не са това, което са..."

Тема Re: черен бъзнови [re: *jull**]  
Автор leonidas22 (член)
Публикувано18.09.12 12:58



аз не съхранявам в хладилника.Захарта го държи.Има такива рецепти:1 кг касис ,или малини,или горски ягоди на 2 кг захар,разтрива се с дървена лъжица колкото може повече,да се разтвори захарта и после слагаш в буркани,затваряш с обикновени капачки,не вариш и така може да се запазят бурканите 2-3 години.Така правихме при нас всяка година за да ядем през зимата витамини,даваха ни при настинки,така че бурканите стоят нормално и без хладилник,като мед,например,не се разваля нищо.



Тема Re: черен бъзнови [re: leonidas22]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано18.09.12 15:09



Решено! Ще го направя по на-мързеливия начин - без прецеждане, без варене, без марличка, без хладилник... Да видим кой кого!



"Совите не са това, което са..."

Тема Re: Сироп от черен бъз с меднови [re: *jull**]  
Автор nadia_O6O6 (позитивна)
Публикувано20.09.12 09:51



Направих сиропчето с мед. ramibolu беше писала за това, но явно не в тази тема и не намерих в коя. Леко намачканите зърна се заливат с мед, количествата са 1:1, държа го в шкафа на тъмно и го разбърквам всяка вечер, до стопяване на меда. Направих го в неделя, до момента няма признаци на ферментация.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.