|
Тема
|
Увеличен черен дроб след химиотерапия
|
|
Автор | magi_777 (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.08 14:50 |
|
Здравейте . Имам колежка , която миналата година и правиха операция и след това химиотерапия . Преди няколко дни ходи на ехограф на вътрешни органи и са и казали , че черният и дроб е увеличен 139 мм . Нормално ли е това / след химиотерапията толкова много да е увеличен /? / Колежката ме помоли да потърся в нета за това /
| |
Тема
|
Re: Увеличен черен дроб след химиотерапия
[re: magi_777]
|
|
Автор |
vesela.bg (гърмян заек) |
Публикувано | 03.09.08 15:08 |
|
Напиши, моля те, първоначалната диагноза. От какво е оперирана, каква химиотерапия е правила и кога е приключила химиотерапията!?
Нема начин да нема начин!
| |
Тема
|
[re: vesela.bg]
|
|
Автор | magi_777 (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.08 15:13 |
|
Оперирана е от тумор на гърдата - миналата година , химиотерапията и свърши февруари месец / но кога е започнала не знам / . Утре като отида на работа ще я попитам , макар , че исках да имам добри новини до утре , защото много е притеснена и се надявам , че увеличеният черен дроб е нормално след химиотерапия и да я успокоя .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 03.09.08 15:22 |
|
Не мога да кажа дали е нормално. При някои го има, при някои не.
Но задължително да си направи изследвания. Пълни чернодробни изследвания, както и тумормаркер за гърда СА15-3. Ако в изследванията всичко е в норма, няма място за притеснения. Лекуващият лекар може да й предпише да пие малко Трансметил.
Ако в изследванията има някакви промени, тогава може би един скенер на коремни органи ще покаже има ли проблем или не.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
magi_777 () |
Публикувано | 03.09.08 15:33 |
|
Туморен маркер си прави мисля миналият месец и всичко беше наред . Изписали са и някакво лекарство , но вчера и дадоха рецептата и не го е взела / нещо със Z май започваше / . Като си говорихме днес , тя не е притеснена толкова , че е увеличен / чувала е , че е нормално / , а притеснението е от това , че е 14 см - доста е
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 03.09.08 15:42 |
|
Напиши какво лекарство са й изписали.
Ами по принцип не е нормално да е увеличен черния дроб.
Т.е. той е извън норма. Значи има някакъв проблем, но от февруари досега са 6 месеца и ако е от химиотерапията би трябвало да се нормализира.
Аз съм правила две химиотерапии, втората доста тежка и черния дроб ми е бил винаги в нормални размери, въпреки метастазите в него.
Сега вече и моят черен дроб е увеличен, но по други причини.
Сега излишно е да се всява "шаш и паника в редиците", ама да вземе мерки. Както писах по-горе, ако няма друг проблем, всичко може да се нормализира с малко терапия за усилване на черния дроб.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
magi_777 () |
Публикувано | 03.09.08 16:03 |
|