Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:57 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема Увеличен черен дроб след химиотерапиянови  
Авторmagi_777 (Нерегистриран)
Публикувано03.09.08 14:50

Здравейте . Имам колежка , която миналата година и правиха операция и след това химиотерапия . Преди няколко дни ходи на ехограф на вътрешни органи и са и казали , че черният и дроб е увеличен 139 мм . Нормално ли е това / след химиотерапията толкова много да е увеличен /? / Колежката ме помоли да потърся в нета за това /

Тема Re: Увеличен черен дроб след химиотерапия [re: magi_777]  
Автор vesela.bgМодератор (гърмян заек)
Публикувано03.09.08 15:08

Напиши, моля те, първоначалната диагноза. От какво е оперирана, каква химиотерапия е правила и кога е приключила химиотерапията!?

Нема начин да нема начин!

Тема Re: Увеличен черен дроб след химиотерапиянови [re: vesela.bg]  
Авторmagi_777 (Нерегистриран)
Публикувано03.09.08 15:13

Оперирана е от тумор на гърдата - миналата година , химиотерапията и свърши февруари месец / но кога е започнала не знам / . Утре като отида на работа ще я попитам , макар , че исках да имам добри новини до утре , защото много е притеснена и се надявам , че увеличеният черен дроб е нормално след химиотерапия и да я успокоя .

Тема Re: Увеличен черен дроб след химиотерапиянови [re: magi_777]  
Публикувано03.09.08 15:22

Не мога да кажа дали е нормално. При някои го има, при някои не.
Но задължително да си направи изследвания. Пълни чернодробни изследвания, както и тумормаркер за гърда СА15-3. Ако в изследванията всичко е в норма, няма място за притеснения. Лекуващият лекар може да й предпише да пие малко Трансметил.
Ако в изследванията има някакви промени, тогава може би един скенер на коремни органи ще покаже има ли проблем или не.

Автор magi_777 ()
Публикувано03.09.08 15:33

Туморен маркер си прави мисля миналият месец и всичко беше наред . Изписали са и някакво лекарство , но вчера и дадоха рецептата и не го е взела / нещо със Z май започваше / . Като си говорихме днес , тя не е притеснена толкова , че е увеличен / чувала е , че е нормално / , а притеснението е от това , че е 14 см - доста е

Тема Re: Увеличен черен дроб след химиотерапиянови [re: magi_777]  
Публикувано03.09.08 15:42

Напиши какво лекарство са й изписали.

Ами по принцип не е нормално да е увеличен черния дроб.
Т.е. той е извън норма. Значи има някакъв проблем, но от февруари досега са 6 месеца и ако е от химиотерапията би трябвало да се нормализира.
Аз съм правила две химиотерапии, втората доста тежка и черния дроб ми е бил винаги в нормални размери, въпреки метастазите в него.
Сега вече и моят черен дроб е увеличен, но по други причини.
Сега излишно е да се всява "шаш и паника в редиците", ама да вземе мерки. Както писах по-горе, ако няма друг проблем, всичко може да се нормализира с малко терапия за усилване на черния дроб.

Автор magi_777 ()
Публикувано03.09.08 16:03

Благодаря !

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.