Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:36 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Нашата история - РАК НА ЖЛЪЧНИ ПЪТИЩА (КЛАТЦКИН)нови  
Автор sonatic (изчезващ вид)
Публикувано23.07.08 12:47

Здравейте! От доста време чета тук и най-после реших да напиша и нашата история. Става въпрос за баща ми.
Преди около 3-4 месеца отиде на обикновен контролен преглед при личния лекар. След няколко изследвания - ехограф и т.н., му установиха петна в черния дроб. Тръгна по различни лекари - нищо конкретно не се каза. Отиде във Военна болница, където след още изследвания , вкл. скенер, му казаха, че това са кисти, които могат да бъдат изгорени при нужда. След 3 месеца да отиде на контролен преглед. Успокоихме се.
М. юни тати пожълтя буквално за 1-2 дена, изпрАжненията му станаха бели. Отиде във Военна и го приеха за жълтеница в Гастрото. Поставиха вътрешен дрен, за да облекчат състоянието... Защото имаше рак! и е вече късно (рак на жлъчните пътища, много рядък - тумор на Клатцкин; метастази в двата лоба на черния дроб - не строго диференцирани, а разпръснати и различни по големина; и нещо на опашката на панкреаса - така и не можахме да уточним дали е киста или карцином, мненията са различни)!! Как така късно?? Питам се аз, преди 3 месеца нямаше нищо, а днес е късно! Как не ги е срам?! (Но това е тема за Плювалника) И така, почна ходенето по мъките: в онкото отричат химиотерапия - невъзможно е, понеже билирубинът е завишен (66-67); операция е много рисковано; лъчетерапия не може; термоаблация е безсмислена; дори в мед.ц. Интергративна медицина не могли да направят много! Цялата тази информация с майка ми получаваме за 2 седмици и нещо и сме вече тотално сринати! За 2 седмици животът ни се преобърна на 180 градуса.
Провеждаме самостоятелно "домашно лечение". Защото сме в България, а тук, както добре знаем, няма към кого много, много да се обърнеш, за да те консултират по такива въпроси. Лечението ни се състои в следното: пием билките на Цонка Даскалова, прахчетата от с. Гигинци, Новомин, Натанал, Мужик, медитираме по Метода Силва, пием много сокове (каквито трябва) и днес направихме първата кафеена клизма. Но, кажете ми, откъде да знаем дали всичко това е съвместимо и не вреди по някакъв начин съчетано заедно? Към кого да се обърнем? Или пък да не рискуваме, а да се оставим на самотек, както и лекарите всъщност те оставят? Как ли пък не! Баща ми е здрав, прав, единствено е мъничко жълт, няма апетит и има малко температура. Казах на химиотерапевтката, че му даваме билки, а отговорът й беше "Ами давайте му, но ефект няма да има"!!!! Е, и последната надеждица ли искаш на ни отнемеш?! Психология не учат ли тези хора? Но и това е за друга тема. (Ще ме простите за изблиците ми, но вече съм бясна, безсилна, отчаяна! А имам толкова огромно желание да направя всичко по силите си! И няма какво..)
И така, моят въпрос към вас, мили съмишленици в тази борба, е: как се справят онези от вас, които по някакъв начин са в сходна с нашата ситуация? Разбира се, искрено се надявам да няма такива, на които е отказана всякаква помощ. Но човек винаги се успокоява, когато получи някое положително и насърчаващо мнение. Вярвам, че точно тук ще го намеря! Благодаря, че ви има!
Много късмет на всички, само добри новини и усмивки ви желая!!!

Редактирано от *jull** на 30.03.09 18:34.

Тема Re: Нашата историянови [re: sonatic]  
Авторsnejito78 (Нерегистриран)
Публикувано23.07.08 23:37

Позната история.И ние така ходим по мъките вече 9 месеца.Знам колко е тежко гадно и убийствено.Моята майка от март месец миналата година е със страшни болки в левия крак.Ходихме при ортопеди при неврохирурзи и я лекуваха за дискова херния.Септември месец отиде на ядрено магнитен и тогава разбрахме страшната диагноза.Отказаха ни първоначално всякакво лечение след като и поставиха диагноза лейомиосарком.После ходихме за второ мнение в МОКЦ в ИСУЛ там смениха диагнозата на ГИСТ и ни назначиха лечение с гливек.Но от скенера който направихме преди 3 месеца явно не се повлиява от лечението и сега сме се видяли в чудо.ПРобвахме,руската ваксина ресан купувахме и какви ли не билки.Дотук не мога да кажа че нещо помогна но продължаваме да търсим начини.Сега купихме едно лекарство Сегидрин и се надяваме че то ще помогне.
Надявам се че ще намерите начин да помогнете на баща си.Трябва да опитате всичко.

Тема Re: Нашата историянови [re: snejito78]  
Автор vesela.bgМодератор (гърмян заек)
Публикувано23.07.08 23:46

Снежи, от няколко дни мисля за теб и се чудех защо мълчиш. Пиши по-често. Поздрави

Нема начин да нема начин!

Автор4aя (Нерегистриран)
Публикувано23.07.08 23:52

ЗДРАВЕЙ
Като начало се успокой и ще видиш, че тук в този клуб ще ти предложат помощ много хора. За да сме тук значи, че сме се сблъскали с коварната болест.
Нормално е да си объркана, ядосана, безсилна и в същото време сама ще разбереш, че си силната и тази, която ще дава сили и кураж.
Задължително е да вярваш в добрия резултат.
Продължавай домашното лечение, но търси отново и отново мнението на специалисти.
Аз бях в твоето положение и знам за какво иде реч. Искаше ми се да поема половината от болките, които изпитваше мама, но ...стоиш, гледаш и нищо не можеш да направиш.
Борете се. ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!

Тема Re: Нашата историянови [re: vesela.bg]  
Автор snejito_78 (непознат)
Публикувано23.07.08 23:54

Мълча защото все чакам да се случи нещо хубаво което да споделя с всички тук.А сме все на едно положение.Но ще пиша по-често.

Тема Re: Нашата историянови [re: snejito_78]  
Автор *jull** (())
Публикувано24.07.08 00:33

Дори задържането на положението (ако липсва влошаване) вече е добра новина!

Тема Re: Нашата историянови [re: snejito_78]  
Автор vesela.bgМодератор (гърмян заек)
Публикувано24.07.08 00:35

Снежи, тя как се чувства? Движи ли се, болки има ли, пиши по-подробно!

Нема начин да нема начин!

Тема Re: Нашата историянови [re: vesela.bg]  
Автор snejito_78 (непознат)
Публикувано24.07.08 01:02

Има дни в които се чувства добре но е на обезболяващи.Движи се но трудно много я боли.Има апетит и хапва добре.Но тази болка която я топи вече година и половина просто от нищо не минава.Постоянно и правим компреси на крака мажем с какво ли не но болката утихва само временно и после пак.И така всеки ден.

Автор Neli_S ()
Публикувано24.07.08 11:52

Здравей, ще споделя нашия опит. Майка е с рак на стомаха и мета в черния дроб, открит в началото на 2007г, не е правена операция, специалистите ни казаха, че и химиотерапията няма да помогне. Посещавахме Интегративна медицина 7-8 мес. като в началото имаше задържане на процеса, но впоследствие състоянието и се започна да се влошава, туморния маркер от 14 за 3 мес. скочи на 260. Свързахме се с имунолози, които предписаха много, ама наистина много хранителни добавки за форсиране на имунитета, на теория звучеше фантастично - организма ще произведе толкова много клетки-килъри, които ще нападнат раковите и ще предизвикат масовото им унищожение. На ден идваха към 15-20 и повече хапове, майка започна драстично да слабее, този болен стомах се пълнеше само с лекарства, загуби апетит, болките се усилиха, повръщаше всичко. В ушите ми звучаха думите на лекарите, които бяха установили диагнозата: по статистически данни на майка и даваха 6 - 12 месеца живот, а календара вече ги бе отброил. В началото на май т.г. се консултирах с лекар-онколог, който беше категоричен, че такова хаотично и противоречащо си приемане на имуностимулатири, действащи на неспецифичния имунитет, е абсолютно противопоказно. Много било възможно вместо да подпомагаме здравите клетки, ние да храним раковите. А по отношение на схемата и вида на цитостатиците, давани от Интегративна медицина каза, че не отговарят на добрата медицинска практика за лечение на онкологични заболявания. Онколога предписа кселода по опр. схема, направихме изследвания и майка започна да я пие. След втория курс с кселода туморния маркер спадна с 130 единици, от 280 на 150. Успоредно с кселодата правим терапия с един руски препарат имунофан и спиртен извлек от растението ароматна кализия. Не мога да кажа точно кое от трите неща и подейства, но определено има подобрение. Много се надявам най-после да сме попаднали на точния специалист и на адекватното за майка лечение. Задавам си въпроса защо лекарите, които посещавахме / все мастити хирурзи, онколози и химитерапевти/ до сега свиваха рамене и ни отпращаха. Може би не умишлено, но точно те ни тикаха към търсене на алтернативното и скъпо платено лечение от което ползата е почти нулева, а загубата на време може да се окаже фатална. Питам се и още нещо - как е възможно всеки следващ доктор да отрича лечението на предходния? Колко разновидности, теории и пътища за лекуване може да има , като в основата е анатомията и физиологията на човека? И ако докторите не помагат а вредят, какво ни остава на нас - по метода на пробите и грешките да си търсим сами спасение? Налага се горчивия извод, че онкоболните са източник на добри печалби, могат да ги подлагат на какви ли не "терапии", фаталният край на които се обяснява с бързото напредване на болестта. Акцентирам върху тези факти, тъй като не са изолирано явление, а виждам, че вие се лутате и не можете да прецените в каква посока да поемете. За да те обнадеждя, ще ти кажа, че въпреки статистиката, майка ми е жива. Не само че се грижи сама за себе си, но и поддържа домашната си градина - зеленчуци, лозе и т.н., има 4 козички, продължава да си живее на село и прави планове за бъдещето. Милата ми майка, а е едва 35 кг, но и се живее повече от всякога, има голям апетит, а и аз вече не я ограничавам от нищо, каквото и се яде-това хапва, ако не и понася го повръща. Дори се шегува с това, върнах тази поръчка, дай да видим следващата. Някак си се помирихме с болестта, не и се даваме, но и не си затваряме очите за нея. Пожелавам ви да откриете верния път и дълги години да се радвате на баща си!

Редактирано от Neli_S на 24.07.08 12:01.

Тема Re: Нашата историянови [re: Neli_S]  
Автор *jull** (())
Публикувано24.07.08 12:56

Благодаря, Нели, за прекрасния постинг!

Изключително важни въпроси поставяш и споделяш. Както във всяка професия, добрите и съвестни лекари със свещ да ги търсиш.
А това за "Хипократовата клетва" май е важело само за Хипократ(!)... И с нея, и без нея, човек или е морален, или не е.
Отнася се за всички професии и категории хора.

И тъй като добрите лекари са рядкост, може би ще споделиш името на този, който и назначил адекватно лечение на майка ти.
Та да може да помогне и на други объркани и отчаяни хора.

И да попитам още нещо - този спиртен извлек от Ароматна кализия откъде го купувате? Прочетох, че растението не е познато у нас, но може би не е известно само във фитотерапия, а иначе да си вирее и в наши условия?

Много, много се радвам на добрите новини! Дано да ги последват още по-добри!
Стискам палци и от сърце ви желая успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.