|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
МИРЕН ПРОТЕСТ!
|
|
Автор |
paparosko (толерантен) |
Публикувано | 14.07.08 16:53 |
|
Елате на мирен протест на 16.07.2008 г. (сряда) от 11:00 часа пред Министерство на Здравеопазването - София
Елате на мирен протест в гр. София срещу бездействието и липсата на воля от страна на отговорните институции да се справят с решаването на проблема с регистрацията на лекарството срещу рак "Антималигноцит" и неговото признание като българско откритие.
Протестът ще се проведе на 16.07.2008 г. (сряда) от 11:00 часа пред Министерство на Здравеопазването и от 13:00 пред Парламента на РБългария.
Да се борим за нашия живот и нашите права, друг няма да го направи вместо нас!
Никога не казвай никога!
Редактирано от paparosko на 14.07.08 16:56.
| |
Тема
|
Re: МИРЕН ПРОТЕСТ!
[re: paparosko]
|
|
Автор | Thea (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.07.08 17:49 |
|
Не ви ли е ясно, че регистрация на един препарат като лекарство става по определен ред като са изпълнени редица изисквания, проведени клинични изпитания и т.н.
Има Наредба за лекарствените средства, има други български и международни норми, които трябва да се спазват.
Още трябва да занете, че за патентоване също трябва да са изпълнени съответните критерии.
Който иска нека да го ползва, както много други добавки и препарати. Достатъчни са дискусиите по този въпрос.
| |
Тема
|
[re: Thea]
|
|
Автор |
paparosko (толерантен) |
Публикувано | 15.07.08 18:50 |
|
Явно не си запозната изобщо с историята на лекарството.
Има достатъчно, даже и предостатъчно клинични изпитания.
Представена е документация за това.
Просто има заинтересовани кръгове (ако се понапънеш ще разбереш кои са), които не желаят регистрацията на лекарство срещу рака.
Мисля, че в крайна сметка българските граждани заслужават откритието на българин и свободното ползване на българско лекарство.
Всеки изминал ден протакане може да се окаже фатален за много нуждаещи се.
Нека всеки сам да реши с какво ще се лекува.
Нека съществува още една възможност за болните от рак.
Мисля, че в края на краищата всеки от тях го заслужава.
Никога не казвай никога!
| |
|
Когато съпругът ми беше болен аз също бях готова да го купя. Човек е готов но всичко за да спаси човека, който обича! Вие точно на това разчитате!
Сега разсъждавам трезво. Самата цена на продукта говори, че това така наречено "лекарство" не се произвежда, за да лекува хората.
Грозно е да правите бизнес от болката, мъката и отчаянието на хората!!! Ако това "лекарство" наистина помагаше, цената щеше да е стотици пъти по-ниска. Питам се само как се харчат такива пари?! Но явно е, че само от хора, които нямат съвест!!!
Не си правете труда, да ми отговаряте! Каквото и да напишете, няма да ме убедите! ОТВРЪЩАВАМ се от такива като вас! Хора, които не се спират пред нищо за пари са жалки. /не очаквам да ме разберете/
Красиво е да се усмихваш, но въпрос на сила е да останеш усмихнат и в най-трудните моменти...
| |
|
Много се извинявам, но никога не съм се интересувала каква е цената му.
В смисъл - за един курс на лечение какви средства са необходими?
| |
Тема
|
|
|
Автор | Cтeлa (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.07.08 22:16 |
|
Не може така с лека ръка да говорите неща ,които нямат покритие.Влезте в сайта на сдружението за антималигноцит -прочетете внимателно.Има всички необходими документи за регистрация.Колкото за ценатае е по=ниска ако се произвежда от фармацевтична фирма = масово.Но пък има лекарства за рак и по-скъпи,които са регистрирани и никой не протестира.Има излекувани с антималигноцит и не са малко ,а помислете колко ще са ,ако се прилага от лекари и в болница.
| |
|
Извинявай tajno_cvetence,
Ама нищо не разбрах от постинга ти.
Не искам никого да убеждавам.
Не може някой на сила да бъде излекуван, ако той сам не пожелае това.
Нека който наистина смята, че има нужда да се излекува, да може да избере да ползва Антималигноцит, да може да си го закупи от аптечната мрежа в България и то на приемливо ниски цени и да може да го ползва под лекарско наблюдение, както си му е реда.
Това е крайната цел на Мирния Протест утре, сряда, 16.07.2008 г. от 11:00 часа пред Министерството на Здравеопазването и в 13:00 часа пред Парламента на РБългария.
Никога не казвай никога!
Редактирано от paparosko на 15.07.08 23:03.
| |
Тема
|
[re: Cтeлa]
|
|
Автор |
paparosko (толерантен) |
Публикувано | 15.07.08 22:59 |
|
Стела,
Май отговорът ти не трябва да е насочен към мен!
Никога не казвай никога!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Cтeлa (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.07.08 23:03 |
|
Насочен е към тайно цветенце.
| |
|
Папароско, отделих поне два часа, за да разгледам в подробности сайта на Антималигноцит. Имам един основен въпрос - тези хора, чиито истории са описани в сайта истински ли са и как това може да е потвърдено, защото скриването на имената от епикризите изключва сравняването на състоянието на пациентите "преди" и "след" лечението с Антималигноцит( случая с Й.Б. от Пловдив). Също така има представена епикриза без печат на заведението, нито пък печат и подпис на лекуващ лекар... Би могла да е написана от всекиго ( случая с Костадин Михайлов ). Освен това човека е на 62 години, а декларацията написана от него е с определено женски почерк... Човек се чувства малко прецакан като го убеждават с такива "документи".
Другото, което искам да попитам е дали самия г-н Христов наистина иска вашата инициатива, или вие си се борите ( няма лошо ), ама в едно от интервютата, които четох в сайта е написано, че той няма да подаде документи, докато някакъв си д-р не си подадял оставката... Това също звучи обезпокоително - значи вие си се събирате, протестирате мирно и нищо не постигате, защото той не искал да си внесе документите...
Следващото, което ми се набива в погледа е, че всички описват състоянието на пациентите, като "отписани" и "безнадеждни", а след лечението с Антималигноцит се оправят за 3-4 месеца... Във форума имаше няколко случая на лечение с препарата и нито един от тях не завърши с добър изход. Да не говорим за явната вреда върху функцията на черния дроб - уж е безвреден, пък така натоварвал черния дроб, че ако се наложи да , да се спряло лечението с Антималигноцит и да се започне лечение на дроба ( пише го в проспекта на флаконите). Аз примерно съм със стеатоза 3-та степен - ако пия антималигноцит, може и да се спася от рака, ама ще си умра от цироза... Документите за изследванията, на които е подложено лекарството се състоят от една единствена страница, трудно четима и недовършена, в която всъщност нищо не се документира... Сайта на сдружението е под пълна критика. Нали разбираш какво имам предвид - няма база за сравнения, няма нормативни документи, доказващи суперлативите, нищо за което човек да се вкопчи и да се включи...
Написаното по- горе не е с цел дискусия. Нито с цел да обидя някого. Просто изказвам мнение.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|