Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:06 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Лечение с елда/ориз/жито/м.солнови  
Авторинep (Нерегистриран)
Публикувано09.07.08 14:34

Днес чакайки на ТЕЛК 3 часа се запознах с една жена, която ми разказа как приятелката и украинка се излекувала от рак на гърдата за 10 дни с ядене само на
елда с ориз жито и морска сол. Тя самата е пробвала 3 дни, но започнали доста силни болки и се отказала, но тя е с друго заболяване. Елдата е в Будвиг диетата, м.сол е за пречистване но за другите неща не съм чувала да са толкова полезни. Би могло да се пробва, поне няма да навреди.

Тема Re: Лечение с елда/ориз/жито/м.солнови [re: инep]  
Автор *jull** (())
Публикувано09.07.08 15:08

Нещо по-конкретно за рецептата? Или по равно се смесват варивата, прибавя се сол на вкус и се яде?

Тема Re: Лечение с елда/ориз/жито/м.солнови [re: *jull**]  
Автор tetty71 (стрелец)
Публикувано09.07.08 15:43

Аз съм си варила елда (гречка), след сваряването прецеждам водата и слагам в елдата кисело мляко. Много е вкусна и дори децата много я ядат. Чела съм че по принцип не е добре да се сварява, а да се накисне от вечерта в гореща вода и да се прецеди на сутринта, понеже варенето унищожава витамините и минералите. Ще се опитам да намеря част от рецептите й, които имам и ще ги пусна тук.

Общо взето всяко оризово ядене може да се сготви с елдата вместо с ориз - сърмички, пълнени чушки, с гъби на фурна, като кюфтета и т.н.

Редактирано от tetty71 на 09.07.08 15:55.

Тема Re: Лечение с елда/ориз/жито/м.солнови [re: tetty71]  
Автор *jull** (())
Публикувано09.07.08 16:02

Благодаря, аз по този повод също се разрових и намерих рецепти. Сетих се дори, че един пакет в кухнята ми чака звездния си миг и сега май вече е настъпил!

Зададох въпроса, защото по-скоро ме интересува дали тази рецепта за РМЖ изисква някакви специални пропорции и приготовление...

Чакам и твоите рецепти!

Тема Re: Лечение с елда/ориз/жито/м.сол [re: *jull**]  
Авторiner (Нерегистриран)
Публикувано09.07.08 17:38

Опитах се да разпитам тази жена докато чаках, но тя смени темата и после я повикаха при комисията,така че единственото,което разбрах е , че се ядат само тези 4 неща смесено. Житото увира най-бавно -за час два, елдата за 5-10 минути,оризът -за малко повече. Май ще трябва да ровим из руските сайтове.

Тема Re: Лечение с елда/ориз/жито/м.солнови [re: iner]  
Авторинep (Нерегистриран)
Публикувано09.07.08 17:44

Иначе елдата я включих в обедното си хранене 2 -3 пъти в седмицата. Понеже не ми хареса много в началото като самостоятелна храна, си намерих една бебешка рецепта и сега много ми харесва с масло и сирене след бързо сваряване -като бебешка попара-взех я от форума на младите майки.

АвторBoдoлeй (Нерегистриран)
Публикувано09.07.08 17:51

От тук можете да свалите безплатно книгата "Антираковая диета доктора Ласкина", в която става дума за елдата. Преди малко я намерих, та още не мога да изкажа мнение. Надявам се, обаче, съветите в нея да бъдат полезни на мнозина.

Тема Re: Лечение с елда/ориз/жито/м.солнови [re: Boдoлeй]  
Авторизrpeв (Нерегистриран)
Публикувано10.07.08 23:49

свалих книгата на Ласкин и понеже нямам проблеми с руския, ето някои препоръки от началото:
веднага може да се яде 3 пъти на ден каша от елда, направена от 0,5 чаша + 2 ч. вода, което се вари 20-25 миути, а на 13-17 се прибавя 1с.л. пшеничени трици, накрая - и 2 с.л. зехтин (студено пресован, ама това го знаем)
освен това:
"брашното на живота" у него: равни части елда, леща и шипки се смилат с кафемелачка до брашно, прибавят се 2 с.л. студена вода. това се яде на гладно 20-30 минути преди ядене.
има и пълно седмично меню.

още:
първата седмица може да се почне с 3 пъти каша на ден и с 8 чаши чиста вода или сокове 50%
задължително е свалянето на стреса и в най-лошия случай да се правят на ден, независимо от времето 18-20 хил. крачки!!!

има изключително подробна обосновка защо тези продукти, ще продължавам да ви превеждам, ако искате. звучи не само лесно, впечатляващо, но и вкусно.

освен това той обяснява елементите и съдържанието на храните - сурови, без консерванти, ярките на цвят и т.н., но много от нещата ги има и в нашия форум!

Авторaaa! (Нерегистриран)
Публикувано11.07.08 05:11

Може да ви е смешно

, но моля да ми кажете какво е това елда? Аз никога не съм го чувала и си нямам представа какво е точно!

Тема Re: ааа!нови [re: aaa!]  
АвторBoдoлeй (Нерегистриран)
Публикувано11.07.08 06:52

На английски се казва Buckwheat, на руски е Гречка, гречневая каша. Само да въведеш първата дума в търсачката и ще ти излезе куп информация заедно със снимки. В САЩ със сигурност се продава в специализираните магазини за здравни продукти, както и в магазини със стоки от Полша, Русия и Украйна - на щандовете за зърнени храни - ечемик, ръж, пшеница, птиче просо.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.