|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
айде пак...
|
|
Автор | tetty71 (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.08 02:06 |
|
Искам да си споделя притесненията. От повече от година си напипвам бучка, (която расте) в дясната млечна жлеза. Както част от вас знаят - лявата е ампутирана преди 4 години. Та, ходя си аз редовно на шестмесечните контролни прегледи, казвам че имам бучка и в дясно, странното е, че никой от лекарите не може да ми я напипа... В момента съм в Дубай, преди две седмици си направих мамография и на нея наистина се вижда бучката. Като дежавю беше и уверението, че няма нужда да се притеснявам, щото било доброкачествено ( това ми се случи и преди 4 години, а след проявения от мен инат да се оперирам "насила" се оказа рак) и лекарчето веднага смени темата с друга - как можел да ми реконструира другата гърда...
Общо взето се чудя дали да не повторя ситуацията от преди- да се прибера в БГ и пак да ида да се помоля да ми махнат туморчето, че белким видим какво е. Как обаче ще ми го махнат, като те не могат да ми го напипат... И как по дяволите човек да се довери, като аз от почти година и половина или две се опитвам да им го покажа, а в очите им сигурно приличам на хистеричка и наистина не могат да го напипат. Гледахме го и на видеозон - имало нещо, ама да не съм се притеснявала... Ей, като ми кажат да не се притеснявам и се сещам за поне няколо жени, които си починаха последните години не защото нр отидоха на лекар, а защото престанаха да се притесняват след лекарския преглед...
Рядко се вбесявам, но тая ситуация наистина ме поизнерви. Просто исках да споделя.
| |
|
Здравей tetty71,най ме е страх,като ми кажат няма страшно,или не се притеснявай.А ти не спирай да настояваш,че то доброкачествено,ама ...... нали си минала по- този път и си знаеш.
Не си чуди,а действай!
Ако една жена не гледа към теб, това съвсем не означава, че не те вижда.
М. Арсание
| |
|
Тети, нали се вижда на мамографията? Наври им в очите снимката. Би трябвало да е достатъчно основание за операция.
| |
|
Историята наистина е повече от неприятна, но и да я коментираме, с нищо няма да помогнем.
Не знам какви са ти плановете (в срокове) за евентуална операция, нито възможностите и нагласата за алтернативно лечение,
но си мисля, че би могла дотогава да опиташ някое от краткосрочните и ефективни средства. Да речем соколечението по Бройс, което продължава само 6 седмици и сравнително скоро ще имаш отговор за ефективността му. Предлагам го, защото вече имахме в Клуба споделен опит за успешно лечение с този метод.
Предполагам, че после няма да е късно да предприемеш по-радикални мерки, ако това се налага.
| |
|
Тети, наистина е неприятно всичко това.
Но абсолютно подкрепям Джул. Започни нещо алтернативно, писали сме много тук, докато се прибереш и евентуално се реши за операция. Но поне сега имаш възможност да приложиш някои алтернативни методики.
Аз в момента поради химиотерапията не мога да приложа това, което ми се иска, затова използвай случая. Може и да избегнеш повторна операция.
Стискам палци и пиши!
Нема начин да нема начин!
| |
Тема
|
Re: айде пак...
[re: tetty71]
|
|
Автор | MD (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.08 11:03 |
|
Абе момичета какво ви става???? Има палпиращ се тумор в гърдата, не е ясно какъв е, другата гърда е оперирана за карцином. Има ли диагноза на новия проблем?-Не! Как се поставя тя?-Хистологично. Какво точно чакаме и лекуваме? Никой не знае! Махайте го това нещо и се лекувайте според резултатите от хистологията. Това са препоръките и стандартите на всички професионални организации по света, занимаващи се с болести на гърдата. Лекар, който препоръча нещо друго за мен си е луд за връзване.
P.S. Непалпируемите лезии се маркират със специална игла под мамографски или ехографски контрол и тогава се оперират. За всичко си има начин
| |
Тема
|
[re: MD]
|
|
Автор |
*jull** (()) |
Публикувано | 01.06.08 14:28 |
|
Аз не знам дали "на момичетата нещо им става" или на лекарите, при които Тети е ходила! Ако те бяха "в час", тя нямаше да напише този постинг. А колкото до алтернативите, известно е, че те няма да й навредят. При това й ги предлагаме като временно решение. Ако помогнат, от това по-хубаво няма, нали! Е, аз (и не само!) съм живият пример за това, че алтернативите работят!
А колкото до "стандартите" за лечение, на фона на това, което в момента се случва с мнозина от Клуба, включително и с Весела, аз нямам коментар!...
Редактирано от *jull** на 01.06.08 17:00.
| |
|
И аз мисля , че соколечението на Бройс със сигурност ще помогне за добрата развръзка на проблема, а също и вземането на ленено масло , за което вече писах
Успех=интересувам се , вярвам в себе си, боря се, не се отказвам.В мойто тяло - Аз съм шефа!!
| |
|
тети найстина не разбирам какво чакаш и се чудиш още......при положение че имаш същия случай на другата гърда.
Алтернативната медицина нямало да ти навреди.....ами времето което ще загубиш.Всички тук знаете от какво огромно значение е степента на рака.
Майка ми отиде 6м след като си напипа бучката на лекар, (дотогава я налага с лук ,локум и др такива глупости)после и направиха 1химиотерапия(вместо 6)- естествено неможе да съм сигурна но да мисля че ако беше отишла навреме нещата щяха да са по различни.
Алтернативната медицина може да помага на организма да окрепне но ако фазата на рака е мн напреднала процента на успеваемост според мен е нищожен.Честно казано аз откакто чета тук не съм видяла някой да се е излекувал с алтернативен метод.
Рака се развива според мен за доста години а после ние очакваме 1месец на диета и хоп да изчезне.Да сигурно може с някое малко туморче организма да успее да се пребори, но организъм който е бил слаб да кажем 10г да стане силен за 1м .....честно.
Извинявам се ако така обезверявам някого, но това е моя опит.Аз бях толкова сигурна че с мама ще успеем да се преборим, наистина не се съмнявах, но истината е че докато беше на таксотер, после на кселода беше долу горе добре но като спря кселодата нещата почнаха да се развиват със скоростта на светлината.Тогава не го разбирах но сега като се върна назад виждам колко грешно е било да я тъпча с тези алтернативни неща и да се съмнявам в химията.Ако не беше спряла кселодата сега можеше да е до мен
| |
Тема
|
[re: tetty71]
|
|
Автор |
ggs (Survivor) |
Публикувано | 01.06.08 16:49 |
|
Здравей tetty71, много те обичам и много ми е мъчно като чета това....съгласна съм с MD, само не знаех че и тук се прави маркирането с игла под мамографски контрол на ненапипващи се образувания. Честно казано, не съм очаквала и ще го помоля да сподели къде го правят тук в БГ /точно такова ми се наложи преди време и го правих в чужбина, тук никой не ми спомена подобна алтернатива/ ? Няма ли вариянт да ти се направи в Дубай, какви са вариантите там? Иначе хич не ми се иска да го наблюдаваш, макар че силно искам и вярвам че не е злокачествено!!! За съжаление имам "горчив опит", ще ти напомня само че и мен ме успокояваха как имам дори кръвоносен съд някакъв /съсирек или не помня точно как го нарече един доста известен лекар/ или нещо като точно тъкан до мястото на лумпектомията
, също убежденията че нищо ми няма и само ще си травмирам отново гърдата....Апък първоначалните убеждения на лекарите за фиброаденомите сме ги слушали повечето "млади" /най-общо казано/ членки на клуба....но все пак като имаш вече историята ми се струва за редно да се провери. Ти си медицинско лице и си в нещата повече от мен навярно. За чайчетата и соковете съм с двете ръце за, лененото олио и омегите мисля, че ти ги пиеше? Непременно пиши какво следва, прегръщам те и силно се моля да е добричко това образувание!!! И само да не се приема от другите, че те плаша или нещо от сорта
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|