|
Тема
|
кселода
|
|
Автор | rocт (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.04.08 18:56 |
|
здравейте! Майка ми провежда курс на лечение с Кселода. Чернодробните й показатели започнаха да се влошават. Коремът й се поддува. Това нормално ли е? Може ли някой да ми препоръча нещо за по-лесно справяне със страничните ефекти.
Благодаря
| |
|
за чернодробните показатели давах на мама трансметил
после и хепамерц и есенциале форте.Това са хепатопротектори.Мисля че я поддържаха определено...
| |
|
Кой курс поред е сега?
Нема начин да нема начин!
| |
Тема
|
Re: кселода
[re: vesela.bg]
|
|
Публикувано | 18.04.08 23:23 |
|
2-ри курс провежда в момента с Кселода и тя изпи 30 таблетки трансметил, но въпреки това продължават чернодробните показатели да се влошават
| |
|
тя има ли метастази в черния дроб
Весе, моля те не забравяй трансметила.Нека и МД да си каже мнението но освен да помогне трансметила няма да навреди
| |
|
Днес ми е 6-ия ден на Кселода. Ами нищо бе хора. Само леко гадене, дори си мисля, че си въобразявам. Дотук добре, ще видя по-нататък.
Трансметил пих преди операцията, сега не. Но и не са ми казали.
Ще питам химиотерапевта другата седмица.
Гост, моля те напиши повече за диагнозата за да преценим дали е от Кселодата или нещо друго се случва.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 19.04.08 00:03 |
|
засега няма метастази на черния дроб. Има тумор на млечна жлеза, който се е враснал в гръдната стена. Мина през така наречената "червена" химиотерапия, после правиха с таксол, но не помогна и сега е на кселода.
| |
|
От какво изследване е резултата, че няма мети в черен дроб? Оперирана ли е?
Каква е големината на тумора? Какво казва химиотерапевта за подуването?
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 20.04.08 22:23 |
|
Съжалявам, но чак сега имам време да седна пред компютъра. Оперирана е преди почти две години, но така и не откриха тумора, а само мети в лифните възли под мишницата. Месец февруари тази година й правиха скенер и ехограф и заключението е, че черния дроб е наред. Химиотерапевтката беше в отпуск миналата седмица и колегите й казаха да продължим с трансметила. Идващата седмица имаме контролен преглед при лекарката, така че ще разберем какво казва.
| |
|
|
|
|