| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     моля ,помогнете ми! 
 | 

|  
| Автор | niki (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 09.04.08 21:11 |  
             |  
           | 

Моля ви за мнение ,защото до понеделник ще се побъркам!!!! 
 Баща ми е на 65 години и се съмняват за рак на дебелото черво. 
 Той има бехтерев от години и зимата ,зъзнейки пред родилното ,когато раждах започнаха да му се появяват ужасни болки. 
 Досега лекарите се опитваха да успокоят болките с лекарства ,но нищо не действа. 
 Всички мислехме ,че е от бехтерев-а ,но болките не стихват и започнахме да изследваме всичко наред ,сега е ред на дебелото черво. 
 Ако някой има представа да ми каже симптоматиката ,моля ви да сподели. 
 Знам ,че изпражненията са примесени с кръв и слуз и сега просто се побърквам. 
 Има болки в кръста и в корема. 
 Какви други симтоми се наблюдават ,помогнете ми ,изследването е в понеделник.

|   |  

| 

|  
           | 

Първо се опитай да се успокоиш. Ако са му правени кръвни изследвания, виж колко му е хемоглобина. При тежка анемия първото, за което се съмняват лекарите е колоректален карцином. Направете туморен маркер  СА19-9  още утре. Резултатите ще ви насочат.  Колкото до симптомите, те могат да ви подведат.
  Красиво е да се усмихваш, но въпрос на сила е да останеш усмихнат и в най-трудните моменти...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: моля ,помогнете ми!
[re: niki]
 | 

|  
| Автор | 
anysto (изгубена) |  
| Публикувано | 09.04.08 23:38 |  
             |  
           | 

Здравей Niki, 
 Съпругът ми беше опериран преди 7 месеца – тумор на дебелото черво. Ще ти кажа какво съм забелязала при него, но при всеки е различно:
 Най-силно ми правеше впечатление дъхът на устата – като от ацетон – мислех че е развалено зъбче, а той твърдеше че всичките му зъби са ОК. Друго нещо което той споделяше – силни болки в червата, трудности при ходене до тоалетна – редуване с разстройство и запек, силна тежест в корема дори и да е хапнал съвсем малко. Килограмите при него не мръднаха, но той е слаб и жилав, преди може би 7 години свали десетина килограма в рамките на 2 месеца и аз се бях разтревожила, накар го да си направи пълни изследвания и всичко беше наред. Оттогава не мърда на килограми. Но невярвам рака да е още от тогава. Кожата на лицето и тялото му беше посивяла – незная дали от болките или просто така става. Не изглеждаше добре, ама всеки човек който изпитва болки не изглежда добре. Общо взето – почти нищо не ме навеждаше на мисълта за рак. Един месец му правиха различни изследвания и всички лекари твърдяха че не е нищо сериозно – хронично гастритче. Доколкото ми е извесно, най-доброто изследване което може да потвърди или отхвърли такава диагноза е колоноскопията. Така че действайте.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: моля ,помогнете ми! 
[re: niki]
 | 

|  
| Автор | 
anysto (изгубена) |  
| Публикувано | 09.04.08 23:49 |  
             |  
           | 

Забравих да ти кажа, че в момента баща ти има нужда не от притеснения и побърквания, а от подкрепа и кураж! Каквато и да е диагнозата, дали по-лека или по-тежка, татко ти ще се справи, не се притеснявай! Ама ще има нужда от сили, вяра, оптимизъм и добро настроение  Така че се въоръжи и ти със същото! Знам че е трудно, ама не е невъзможно. Щом такава лигла като мене успя да се справи, значи всеки го може – въпроса е да се амбицира и да го постигне! И не забравяй че ако ти се притесняваш и шашкаш – представяш ли си какво изпитва баща ти? Така че стегни се здраво и се приготви да посрещнеш удара без значение какъв ще е той! Можеш да разгледаш темите за хранене, за соковете, за хранителните добавки и билки които подпомагат имунната система, и засилват организма като цяло – дори и да не рак диагнозата, няма да навредят на баща ти – ще му засилят имунитета и организма му ще се справя по-добре с различните болести! 
 Ако имаш нужда да питаш нещо или да споделиш нещо – не се притеснявай да го правиш, затова е клубът. 
 Стискам палци и ви пожелавам късмет!

|   |  
  |   

|  
 |   
 |