|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
добри изследвания- много разсейки
|
|
| Автор | mimi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.08 14:28 |
|
|
Моля някой да ми отговори. Възможно ли е кръвните изследвания /маркери и всички други/ да са в норма, а лекарите без всякакви изследвания други да се съмняват за много разсейки. Майка ми се храни, пълнее, ходи на работа. Какво е това скрит процес и как тя изглежда здрава, а всъщност не е. Без скенер или ехограф как се преценява това. Направо ще полудея вече. Извинявам се за гневното писмо, но много ми се събра и незнам къде да я заведа вече .
| |
|
Тема
|
Re: добри изследвания- много разсейки
[re: mimi]
|
|
| Автор | snejito_78 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.08 14:45 |
|
|
По принцип е възможно мила но все пак без скенер нищо не може да се докаже.Когато на моята майка откриха проблема всички изследвания и бяха отлични.Но за съжаление само за няколко месеца започнаха да се влошават.Но допреди да направите ехограф и скенер не бързай с ядове.А сега как установиха че има разсейки?
| |
|
Тема
|
[re: snejito_78]
|
|
| Публикувано | 28.02.08 14:57 |
|
|
Ами рак на дебело черво. Появи се кръвотечение от влагалището и се оказа, че там има разсейка след гинекологичен преглед. Очаква ни операция /поредна/ и лекарите очаквали да има много разсейки - навсякъде. И питам аз защо смятат така. Не са и правили нито скенер, а ехограф мина преди 1 месец. Резултата беше - без данни за метастази. Кажете ми нещо хубаво моля. Отново се извинявам, че пиша хаотично. Просто бях така положително настроена. Силно вярвам, че ще се оправи. Но малко по малко ме убиват с тези диагнози.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | snejito78 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.08 15:16 |
|
|
Мими истина е че лекарите могат да те сринат с предположения понякога и с две думи.Но не оставяйте нещата да се усложнят.Използвайте момента докато майка ви все още се чувства добре за да потърсите още едно мнение поне.Може и всичко това да е просто фалшива тревога.Доколкото знам разсейки се виждат само на ЯМР скенер и ехограф и после чрез взимане на биопсия да се докажат.От къде сте вие къде се лекувате?
Ние сме от провинцията и затова се лекуваме в София в ИСУЛ и засега сме много доволни.Много е важно и лекуващия лекар дали е добър специалист.Но аз лично съм за второто мнение тъй като при нас първоначално бяха поставили такава диагноза която не се лекува но след второто мнение което потърсихме диагнозата се промени и сега поне майка ми се лекува.Така мисля аз.Дано при вас се океже фалшива тревога.
| |
|
Тема
|
[re: snejito78]
|
|
| Публикувано | 28.02.08 15:45 |
|
|
И ние сме от провинцията. Съжалявам че говоря така скрито, но се протеснявам да не го прочете самата тя. Много начетен човек е и колкото ровя в интернет аз, толкова и тя. Разсейката е доказана. Направиха и изследване. Но скенер не са правили. Къде ли не сме ходили. Сега в Плевен ще бъдем. Много благодаря на хората тук. Толкова неща чета и сега започвам да разчитам на алтернативната медицина. Само да мине операцията и се захвщам яко да намеря лек за нея. В София ходихме в Дървеница, Правителствена болница. От 2006 г. започна всичко и вече 2 години е добре. Натанал пие и всички други видове гъби и билки. Не мога да се примиря с това, че я изкарват толкова болна /всички органи да са повредени/, а тя да е 90 кг, да се храни повече от мен и да си живее нормално /изключает анус претера/. Майка ви с каква диагноза е?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | snejito78 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.08 16:27 |
|
|
Щом имате притеснения да не открие тя самата писаното от вас тук може да ми пишете и на имейл snejina_deeva@abv.bg
Но това което разказвате ми е до болка познато.На майка ми диагнозата е Гист това е много рядко срещан тумор .В началото и ние ходихме в Правителствена болница и в Дървеница но честно казано там срещнахме лошо отношение от страна на лекари.А в това положение човек има нужда от една блага дума за да се успокои поне малко.Много добро отношение срещнахме в ИСУЛ от д-р Кръстева доц. Цекова доц.Каменова.Нескам да звучи като няква реклама това си е лично мое мнение.Ако желаете пишете ми.
| |
|
Тема
|
[re: snejito78]
|
|
| Публикувано | 28.02.08 16:39 |
|
|
Ще пиша. Благодаря за разбирането. Но това ще стане като се прибера вкъщи, защото от работа нещо не мога да пиша от личния си имейл. Много по- добре ми става, когато разговарям с някой така положително настроен.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | мapa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.08 17:30 |
|
|
иска ми се да ти кажа нещо, което може и да те изненада-напълняването и обилното хранене при каква да е диагноза не са особено добри. майка ми също изведнъж започна да мисли, че е важно да се храни яко и се вбесява ако й направя забележка....не знам как да я убедя, че това всъщност вреди и затормозява организма, особено болния! при нея кръвните изследвания са лоши, а на скенера излизат сравнителмо малко разсейки за маркер 400...така че цялата работа е доста странна...и аз не знам какво да мисля.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
vesela.bg (гърмян заек) |
| Публикувано | 28.02.08 17:33 |
|
|
"Кажете ми нещо хубаво".
Понякога живота не се състои само от хубави неща миличка
Затова се стегни, щото с тая истерия до никъде няма да стигнеш.
Сега по същество.
Да, понякога кръвните изследвания са без отклонениея, но е възможно да има разсейки. Но само от обикновен гинекологичен преглед разсейки не се диагностицират.
Моят съвет е да направите непременно скенер на коремни органи, ще се види всичко. И то преди операцията.
Ако се окаже, че има разсейки "навсякъде" както казват докторите, операцията е безмислена. За какво тогава ще я оперират? По-скоро би трябвало да я подложат на химиотерапия, вместо да оперират.
Нема начин да нема начин!
| |
|
Тема
|
[re: vesela.bg]
|
|
| Публикувано | 28.02.08 19:01 |
|
|
Надявам се да го направят. Но така или иначе аз не вярвам да има. Как се чувства човек при тази ситуация. Изпитва ли болки?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|