Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:31 16.08.26 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема изгаряне от червена химиотерапиянови  
Автор ina64 (непознат)
Публикувано22.01.08 09:37

Здравейте,за пръв път се включвам в клуба въпреки,че отдавна чета в него.Искам да споделя с вас нашият проблем и ако някой се е сблъсквал с него да помогне.Става въпрос за следното :при 5курс на химиотерапия,проведен на 12.12.2007г.на съпруга ми,който е с диагноза"плазмоклетъчна левкемия"вливането на червеното лекарство е ставало с перфузор,в резултата на което е имало пробив на вената,който той не е усетил и след прибирането му у дома усети подутината.до 10 дни мястото се зачерви,потъмня и започна да отича цялата ръка.Отидохме до Пловдив,където беше вливането ,но улучихме времето между празниците и естествено -резултата обратно в къщи без лечение.По мое настояване минахме през Хасково,където потърсихме хирург.Човекът ни навика ,че един прави поразията,а друг я оправя,но се ангажира и започнаха превръзки-всяка седмица,антибиотик през устата.В резултат на това отока се прибра,но около мястото на вливането стои подутина и е с морав цвят.Докато правихме това дойде време за 6 химия.В момента съпруга ми е в Пловдив,но отново нищо не се предприема за ръката му.Лекарите цъкали с език като видели раната,но хирурга при,който са го пратили казал,че само с компреси от риванол нещата ще се оправят.Моля ви ,ако някой се е сблъскал с този проблем помогнете ,дайте съвет какво да правим,много ми е притеснено.

Тема Re: изгаряне от червена химиотерапиянови [re: ina64]  
Автор AйeзCeдaй ((бойна))
Публикувано22.01.08 10:24

Здрасти и от мен. Не знам доколко ще съм полезна. Но се включвам. Аз химиите ги правих само от лявата ръка. (Дясната е с извадени 11 лимфни възли). Лекарите не ми позволяват да се боцка дясната.
Та, в резултат на това вените ми (вече една година) след последната вливка, са все още на ужасно дередже. Едни кафяви, гадни. Ходих няколко пъти на хирърг. Предписа ми това, което са казали и на вас. (Друг е въпросът, че аз нисщо не направих,

, щото ми писна от лекари, лекарства и т.н). И ми каза компрес с ...така наречената тук оловна вода. Но не знам как е на български. Хм, довечера като се прибера ще видя точното наименование.

Редактирано от AйeзCeдaй на 22.01.08 10:47.

Тема Re: изгаряне от червена химиотерапиянови [re: AйeзCeдaй]  
Авторina64 (Нерегистриран)
Публикувано22.01.08 10:34

И при него другите вени са твърди като въжета,но за тази хирурга от Хасково каза,че е химическо изгаряне.И явно трябва да се третира като изгаряне.

АвторXpиcтинa (Нерегистриран)
Публикувано22.01.08 13:46

Здравей!

По време на престоя на татко в болница от множеството абокати и системи се получиха обширни области от кръвонасядане от спуканите вени. Ръцете му бяха потъмняли от вътрешната страна, почти черни. В онкологията му препоръчаха Heparoid на Zentiva. Представлява паста с приятен аромат, която след няколко дни изтегли всичко. Можете да попитате дали е приложима при вас.
Поздрави и успех!

Тема Re: изгаряне от червена химиотерапия [re: Xpиcтинa]  
Автор vesela.bgМодератор (гърмян заек)
Публикувано22.01.08 14:05

Мазане с:
Хепароид - той е най-слаб обаче
Троксевазин - всеки ден по два-три пъти
Също мехлема - мас и невен.
Ще се оправи но бавно, не се притеснявайте.
Вените калцират необратимо от силните лекарства, изтъняват и се пукат.
Дясната ми ръка, на която правя от две години химиотерапиите да не ви я показвам, цялата е на петна - червени, сини, виолетови

Хората по белия свят слагат оперативно т.нар. стендове - хващат вена и поставят апаратче подкожно около врата, ключицата. През него се влива всеки път. Няма спукани вени, няма възпаления, няма проблеми.

Нема начин да нема начин

Тема Re: изгаряне от червена химиотерапиянови [re: vesela.bg]  
Автор rotor (good man)
Публикувано22.01.08 19:19

От този тип мази, в случая най-добър е Индовазин-защото съдържа както съдоукрепващ компонент, така и Индометацин, който е противовъзпалителен медикамент.

Тема Re: изгаряне от червена химиотерапиянови [re: rotor]  
Авторina64 (Нерегистриран)
Публикувано28.01.08 14:29

Благодаря ви за отговорите и отзивчивостта,но не сте ме разбрали.Изгарянето е получено в резултат на разливане на лекарството извън вената.Сега меките тъкани са изгорени-затова се води "химическо изгаряне".В болницата са му казали,че понякога се стига до ампутация на крайника.Да пази господ от такова нещо.Затова сме притеснени и питах дали някой се е сблъсквал с подобен проблем.

Авторyraaa (Нерегистриран)
Публикувано29.01.08 06:55

Да за съжаление подобно химическо изгаряне води до некроза на крайник и оттам ампутация-като бивш химик ще ти кажа да попиташ какво Ph е бил разтворът и от там да се направи схема за действие-ако е кисел-слагат се компреси със сода за хляб, ако е алкален-слагат се компреси със оцет!Ако е неутрален разтворът-риванол, дори дефламол!Успехове!

Навремето един ден правих регенерация на една дестилационна инсталация и наливах с килограми -солна киселина, обаче съм си махнала престилката и бързам, ще ходя на купон, а иначе съм се изтупала с някакви готини панталони...и ...свършвам аз и извезвам към терена.Каявам се на трамвая , бре чудя се , защо хората ме гледат странно, а то целият ми панталон на огромни дупки там където е изпръскала киселината, та чак бикините ми здраво се показали....Сега , като се сетя ми е много весело, ама тогава срам, яд-нов, модерен панталон все пак!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.