Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:28 09.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема Лимфом при децанови  
АвторGeri (Нерегистриран)
Публикувано28.11.07 22:29

Здравейте,
днес потвърдиха диагнозата на братовцед ми - лимфом на Неходжкин. Той е само на 12 години. Още не мога и не искам да вярвам, че това се случва. Докторите ни дават кураж и твърдят, че болестта е лечима. За първи път чувам името на тази болест. Може ли някой да сподели дали знае нещо за това как болестта се изявява при деца. Тепърва предстои да направят изследвания, за установяване фазата на заболяването. Диагнозата му я поставиха след операция на бучка на врата. Ако някой сподели мнение по въпроса ще съм много благодарна. Благодаря.

Тема Re: Лимфом при децанови [re: Geri]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано28.11.07 23:14

Здравей Гери,мой племенник има същото заболяване.сега е на 14 год.На 12 год.го оперираха от бучка на врата.Последваха химиотерапия,после лъчетерапия.Сега е добре ,ходи си на училище и е с една хубава къдрава коса.Ходи на профилактични пие много хран.добавки,храни се здравословно,спортува много.При децата е по-бързо възстановяването защото те много не мислят и не се вайкат като нас възрастните.А психиката е от значение за лекуването.Няма страшно,всичко ще мине.Кураж!

Автор di_ma (diemma)
Публикувано29.11.07 14:22

И аз имам познато дете със същото заболяване. Тя е на 10г, а заболяването откриха в края на май. При нея е 2кл.стадий. Мина през 6 курса ХТ и в момента е добре. За нея най-трудното беше престоя в ИСУЛ, т.к. там не разрешават родителите на по-големите деца да са при тях (което за мен е абсурдно).
Моето дете също е със злокачествено заболяване. Ако те интересува нещо за лечението, за поносимостта на ХТ или нещо друго можеш да ми пишеш.
Успех!

Автор Didonata (непознат )
Публикувано29.11.07 15:03

Здравей, Гери

покрай болестта но моята майка изчетох каква ли не информация относно рака. Не съм специалист, тепърва стъпвам на тази територия.За неходжкинов лимфон пише,че се лекува. Има много сайтове, където можеш да намериш информация, ето един от тях.

Не губи кураж, бъди позитивно настроена и вдъхни увереност на твоя братовчед.

Тема Re: Лимфом при деца [re: flora bg]  
Авторgeri (Нерегистриран)
Публикувано05.12.07 22:53

Мерси за куража,
и аз вярвам в добрият изход от този кошмар.

Тема Re: Лимфом при децанови [re: di_ma]  
Публикувано05.12.07 23:00

Благодаря много,
братовчед ми вече е на ХТ в ИСУЛ. Все още не знае всичко в подробности, за това което му предстои. Иска да излезе от болница и да се върне в училище.
Вече четвърти ден от ХТ, за сега я понася добре. Ние всички се стараем да го разведряваме, леля ми обаче е много отчаяна, като че не е на тази земя, но ние се стараем да й даваме кураж. Аз имам две дъщери, знам какво е чувството, когато някоя от тях е болна, но както е казал Виктор Юго - тези, които живеят са онези, които се борят. Силно вярвам, че все пак братовчед ми ще се излекува и дано след години вече да бъдем далеч от сегашните си тревоги и страхове.

Тема Re: Лимфом при децанови [re: Didonata]  
Публикувано05.12.07 23:08

Благодаря ти искрено за куража, точно този диалог сега ми е нужен. Когато срещнеш хора с подобни на твоите проблеми и те могат да ти вдъхнат кураж, това е светлина в тунела. За сега всички лекари в ИСУЛ ни уверяват, че заболяването се лекува. За съжаление, леля ми е над 50 годишна, а преди няколко години съпругът й почина т.е. братовчед ми изгуби баща си едва преди да тръгне първи клас. Доста й се струпа, но аз все й повтарям, че трябва да намери сили заради детето. Като, че ли в момента по-скоро леля има нужда от сила, за да не рухне психически. И аз имам две дъщери и много добре знам, как една майка се чувства, когато детенце е болно. Чета по сайтовете в Интернет и на доста места откривам окуражителни мнения по въпроса. Искрено се моля и вярвам в добрият изход от тъмният тунел, в който сме в момента.

Тема Re: Лимфом при децанови [re: geri]  
Автор Didonata (мотивирана)
Публикувано06.12.07 12:43

Прочети топика Излекуван раковоболен чрез позитивно мислене. Аз лично започнах да се опитвам да прилагам съветите, за да окажа помощ на майка си.
Дай кураж на леля си и да не се отчайва. Всичко е възможно, стига да го желаеш силно!

Ако можеш да победиш другия - значи си силен, ако можеш да победиш себе си - значи си велик.

Тема Re: Лимфом при децанови [re: Didonata]  
Автормapa (Нерегистриран)
Публикувано06.12.07 16:10

подкарай леля си с гьостерицата, образно казано! детето има нужда от силна и засмяна майка, пълна с увереност, че всичко ще бъде наред! децата вярват на родителите си! ако тя е ужесена и истерична как ще се чувства той?! имам 2-ма излекувани познати с лимфом! минало и заминало...

АвторPetq (Нерегистриран)
Публикувано06.12.07 16:41

Гери погледни тази рецепта ,мисля че ще свърши работа http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alternhealt&Number=1938977967&page=&view=&sb=

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.