|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
НЕВРОБЛАСТОМ
|
|
Автор |
the_shooter (непознат) |
Публикувано | 28.06.07 21:52 |
|
По съвет на модератора, тъй като темата, в която писах е станала твърде голяма и скоро ще бъде заключена, изнасям моя постинг в нова тема.
Синът ми е на 4 г и на 29.05.2007г. беше опериран от невробластом (neuroblastoma), туморът беше изкаран цял, капсолован, според хистологията му е диференциран и беден на строма по Шимада, по туморът има некрози и калцификати, размерите му са 5/5см и се е намирал до десният бъбрек произлизал от 4 и 5 нервни окончания. Оперецията беше направена в Пирогов а инъче сме от Варна, след консулт с доц. Христозова тя ни посъветва да проведем 6 курса химеотерапия във Варна. Преминахме първият курс и от утре започвам да му давам натанал като редувам безалкохолен с алкохолен вариант 4х2 супени лъжици (около 16 мл), освен това започнах да му давам и прясно изцеден сок от червено цвекло (казаха ми че спомага за изчистване на черният дроб от химикалите, освен това мисля, че е полезен за кръвта) по около 25 мл - 2 пъти на ден.
Не ме питайте как се дава натанал 4х2 с.л. на 4-годишно дете, жена ми се измъчи (с което отговарям на въпроса - аз съм таткото).
Имам един въпрос: По съвет на онколожката ни, смятаме да изпратим част от тумора за анализ във Франция, за да се види колко е агресивен. Но разбрахме, че е много трудно да използваш спедиторска фирма, щом става дума за биологичен материал. Дайте съвет, трябва ли да казваме, че пратката е с такова съдържание или не и към коя фирма да се обърнем?
Редактирано от *jull** на 26.01.11 17:20.
| |
|
Здравей!
Ще погамаме с каквото можем! Много кураж и никакво предаване!
Не мога да ти препоръчам лично фирма, защото не ми се е налагало да пращам в чужбина.
Намерих събрани повечето фирми тук
Дано ти свърши работа!
Успех!
| |
|
Благодаря ти, че го направи - ще има доста съвети и темата е добре да е отделно.
За куриерска фирма препоръчвам DHL международна и сигурна. Задължително кажете какво пращате, за да внимават. Повечето лаболатории ги ползват тях за пратки в чужбина. Днес го давате и след 24 часа ще е там. Чудесно сте се ориентирали за изследване на материала в чужбина, поне да сте сигурни в диагнозата /след проверка в Италия при мен се оказа, че ми е грешна хистологията от преди 7 години/.
За натанала - давайте безалкохолния и го слагайте в тараторче или айран. Когато и колкото може. Аз така го пиех - разбит в 1-2 лъжици кисело мляко, става по-приятен като таратор.
Ох, както предположих снощи, детето плаче......Моля ви, моля ви, моля ви - не го насилвайте и не го карайте да плаче. То и без това се чувства зле от химиотерапията. А след като не му е приятно и плаче - то подсъзнателно не приема този препарат, съответно няма и да му помогне.
Знам как се чувства голям човек от химиотерапия, затова си представям то как е - не го насилвайте, давайте му това, което може да пие и да яде, но само не го насилвайте. По време на химиотерапия се получава отвращение от дадени храни и напитки /не се шегувам, истина е/ което отвращение остава за цял живот. Не го насилвайте с храна, ако не иска и го питайте какво иска да яде - просто не го травмирайте непрекъснато да яде и да пие нещо. Не го карайте да плаче, няма да му се отрази добре. Детето трябва да е максимално спокойно.....
Затова и препоръчах снощи Саменто - на капки е и няма да усети детето. А Натанала освен с таратор да го пие, иначе насила не става...не го мъчете. Все пак Натанала е хранителна добавка - на едни помага, на други не, той не е панацея. Затова, ако не може да го приема, прекратете го.
Държа да отбележа, че Натанала не се понася от всеки. Има доста споделен опит тук за хора, които категорично са отказали да го пият с твърдението, че не им понася. А едно дете как да каже, че не му понася - то само плаче....
Извинявай, че така се изказвам, в случая е важно детето как се чувства, а не да му се дава всичко, което ние възрастните пием на килограм
Стискам палци и се надявам, че ще продължаваш да ни пишеш, ние ще споделяме своя опит и дано да се намери най-мекия и най-полезен начин за детето. Успех! И питай за всичко ....
Нема начин да нема начин!
Животът виси не на косъм, а на връзки!
| |
|
Здравей и от мен....
И аз съм насреща. С каквото мога ще помогна.
Послушайте Весето. Наистина химиото е ад, за възрастен човек, а какво остава за едно дете. Господи, ми то е една годинка по-голямо от мойта щерка. И ето, четейки и пишейки ... се разревах....
За натала. Аз лично по време на химиото не пих никакви добавки. Просто наблегнах на многото плодове и зеленчуци. Повечко риба. И спрах всякакви маргарини и т.н. Само зехтин.
Много добре се чувствах от прясно изцеден сок от моркови и ябълки. Хем приятно, хем полезно. Децата го харесват това сокче. Пробвайте.
И бъдете безкрайно, безкрайно търпеливи. Плаче му се. Ми нека си поплаче, помрънка. Нищо. Не му се яде. Нищо. Нека поема много и достатъчно течности. да хапва това, което иска и колкото иска. Особено първият и вторият ден след вливането. ..
Моля се от сърце, бързо и колкото може по-безполезнено да мине химиотерапията.
И целият този кошмар да остане един неприятен спомен.....
целувки на малкия юнак...
| |
Тема
|
Re: Невробластом на 4г дете
[re: AйeзCeдaй]
|
|
Автор | Thea (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.07 11:07 |
|
Аз ще си позволя да дам по-друго мнение.
Химиотерапевтичните лекарства са различни за различните тумори. Те имат най-различно влияние върху организма - сами сте разбрали, че при някои пада косата, други увреждат бъбреците, стомаха и т.н.
При моя опит с Таксол се правеше три дни така наречената пре-медикация, като се всемаха лекарства (вкл. инжекции), за да се намали това увреждане.
Но за детето - да не се оставя да яде когато поиска, а да се полагат грижи за възможно добро хранене. Ако трябва, пасирайте като на бебе, но организмът му да се подсилва. Давайте и много сокове. Пробвайте какво ще приеме - все ще е добре, но не го оставяйте!
За зехтина съм изцяло съгласна с АйезСедай - давала съм по една супена лъжица на моята дъщеря още от 2 годинки, защото имаше гастрит от такава възраст!
Зная, че е трудно, но това е начинът!
| |
Тема
|
[re: Thea]
|
|
Автор |
AйeзCeдaй ((бойна)) |
Публикувано | 29.06.07 15:50 |
|
Да, права си разбира се. В зависимост от тумора, стадия и лекарствата са различни.
| |
|
Здравейте. Положението с Натанала не е чак толкова лошо (пие го но с доста убеждаване), сега вече смесваме сок от цвекло и моркови и дори започна да го харесва. Също му даваме сокове от лимони, портокали и ябълки. За зехтина съм абсолютно на Вашето мнение. Четох частите от книгата на Ан Фрам, която е поместена в клуба, с много от нейните изводи съм съгласен, но немога да спра месото (особенно рибата) и млякото (най - вече киселото) на детето ми, за клизмите изобщо няма да коментирам. Като цяло съм за употребата на свежи храни преминали през възможно най-малко преработка.
Кажете ми при вас кога настъпваше най тежката аплазия след химеотерапия и кога показателите започваха да се подобряват, защото чувам различни мнения.
| |
Тема
|
[re: the_shooter]
|
|
Автор | nelgina (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.07 23:19 |
|
Схемите на химиотерапия при децата и възрастните са много различни. При малките се провежда по-интензивна химиотерапия с цел по-благоприятни резултати в бъдеще. Цитостатично обусловената аплазия настъпва обикновено към 10-13 ден от началото на схемата и продължава в зависимост от това каква е била дозата и вида на лекарствата.
Относно блокчето за Франция- аз го изпратих с обикновена куриерска служба( мисля, че се казваше ЕКОНТ) и нямаше проблем.
За всяко нещо, което ви вълнува или безпокои - питайте лекарките. Нито една от тях няма да ви откаже разговор. УСПЕХ!
| |
|
А казахте ли им, че е биологична пратака, и ако може да ми кажете приблизителна цена?
| |
Тема
|
[re: the_shooter]
|
|
Автор | nelgina (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.07 11:39 |
|
Казах им, че са стъкълца с натривки, за да бъдат по-внимателни. Цената беше ок. 60 лв.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|