Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:05 26.04.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Руски билкови рецепти / Психотерапия на раканови  
Авторtiti (Нерегистриран)
Публикувано16.06.07 21:50



Този сайт ми направи силно впечатление,особено билковите рецепти .За съжаление ми е много трудно да преведа точното име на билките,затова моля някой съфорумец с добри познания по руски и добро сърце да преведе някои рецепти



Редактирано от Buba67 на 01.04.09 21:39.



Тема Re: рецепти на рускинови [re: titi]  
АвторDimana64 (Нерегистриран)
Публикувано17.06.07 08:05



Тити, много благодаря за сайта - чудесен е!

Непременно ще се опитам да преведа някои рецепти. Само един бърз поглед ми показа, че има припокриване с някои рецепти от Тибетската книжка, която чета - може би ще ги постна и в темата за Тибетски рецепти!

Димана



Тема Re: рецепти на рускинови [re: Dimana64]  
Автортити (Нерегистриран)
Публикувано17.06.07 08:45



Супер!Чакам превода с нетърпение,а може би и не само аз!



Тема орехов балсамнови [re: titi]  
Автор Dimana64 (оцеляла)
Публикувано18.06.07 18:18



Балсам от орехи

За приготвяне на балсама, прилаган при рак и други болести, са нужни 100гр. смлени зелени орехи, 500мл 33-37% ппшеничен спирт (може и 80-90% чист медицински спирт). Смесва се, налива се в бутилка и се държи на слънце 2 седмици, после се прецежда, прелива се в съд, който се затваря добре с капачка (не тапа) и се съхранява на прохладно.
Може да се използва като хранителна добавка.

За възрастни с тегло около 50-70кг се взима 3-4 пъти дневно преди ядене по 10 гр.(2 чаени лъжички), като се разтваря добре в 200мл вода (една водна чаша). Добре е да се потенцира т.е. да се разбива добре преди всяко вземане около 50-60 пъти (както в хомеопатията); при тегло 70-90кг – по 15гр в 200мл вода.

За деца – по 1 капка з за всяка година (10годишно дете – 10капки).

Пие се бавно, на малки глътки за около 15 мин, на гладно. За разреждане трябва да се използва охладена кипнала вода. Трябва да се започне с по-малка начална доза: 1-ден – 1 капка в 100мл; 2-ри ден – увеличава се двойно и така докато се достигне максимално допустимата дозировка.
Продължителността на един курс е 2-3 седмици, послед се прави почивка от 1 седмица и се започва отново. Общата продължителност на терапията може да стигне до 6 месеца, а в някои случаи до 1 година.

Балсамът се приема в следните случаи:
-за укрепване на изтощени хора
-за повишаване на имунитета (особено при рак)
-за подобряване на храносмилането (необходимо е за профилактика на рака на стомаха)
-за зарастване на рани (и профилактика на рак на кожата)
- при артерослклероза и високо кръвно налягане
-при хиповитаминоза и авитаминоза (недостатъчно витамини), при болко в корема, глисти, нередовен цикъл, анемия, алергии, фурункулоза, екземи

Добър е за профилактика на широк спектър онкологични заболявания. Често се предписва за възстановяване след операция, за преодоляване на последствията от лъчево поражение или лъчетерапия. В умерени дози благотворно влияе на ръста и развитието на децата.

Настойки и отвари от плодовете и преградките на гръцкия орех, а също и на черния орех ного ефективно прочистват организма от радионуклеотиди и са добра профилактика против рака.

Залележка (Димана): Една моя позната уроложка предписва в същата схема употрема на йодна тинктура (21 дена) за подобряване на паметта и мозъчните функции и при атеросклероза.
Д-р Хулда Кларк отделя специално внимание на ореховите тинктури (ще постна рецептата й живот и здраве).
Д-р Флечас от Северна Каролина провежда специално изследване (от 10-15 години) за лечебния ефект на големи дози йод при рак на гърдата. На последната конференция по употрема на йод в онкологията са изнесени данни за премахване на тумор, разсейки и т.н. само чрез йодна терапия. Но преди да се пристъпи към нея се прави един специален тест за да се види как и колко организмът усвоява йода. За съжаление този тезт вече не се прави у нас – правят само изотопен тест, който за този случай не върши работа. Според д-р Флечас и колегите му единствената причина да не се използва масово йод при рак е ниската му цена, невъзможността да се патентова лекарство (и да се печелят пари). Преди 50гд йодът е бил едно от основните антиракови лекарства и се е прилагал широко. Но, естествено, само под лекарско наблюдение – не бива да се пристъпва към самолечение, защото при ракови заболявания лечебните дози са много високи и трябва да се следи щитовидната жлеза. Но той го препоръчва за външна употреба и има случаи когато е допринесъл за намаляване на фиброидни кисти и тумори при рак на гърдата.



[image][/image]



Тема ОПРЕДЕЛЯНЕ ПО МИРИЗМАТА НА КАЧЕСТВОТО НА ХРАНАТА нови [re: titi]  
Автор short shrift ()
Публикувано19.06.07 02:29



Съвместимостта с всичко, до което се докосват хората, може да бъде определена по миризмата

Диагностика на хранителните продукти.

Вие можете да извършите собствена диагностика на всеки хранителен продукт (дали той ви пасва или не) с помощта на миризмата. Този метод е най-естественият: използват го всички животни и никога не грешат. Животните винаги първо подушват храната, която смятат да похапнат. Докато ние обикновено опитваме, а чак след това помирисваме какво всъщност ядем.
Кравата както всяко друго животно преди да похапне тревица я подушва. Това е нейният начин за диагностика. Правих следния експеримент. Ако с една ръка запушиш носа на добичето, а с другата му подадеш храна, то не я докосва. Обаче като пуснеш носа, тя отваря уста и започва да си хапва. Кравата притежава такава синхронизирана система за подушване дали нещо е качествено за хапване. Докато при човека нещата са по-различни. Той винаги първо хапва нещо, а чак след това го помирисва. Така че ако искате да се светнете дали ще ви тровят с някой боклук, първо помиришете храната и чак след това си хапнете.

Това е свързано с факта, че вкусовото усещане не винаги е в състояние да определи дали си има работа с отрова, но по миризмата можете да се ориентирате. Да речем, ако в продукта са започнали да се размножават бактерии, мирисът на храната ще предизвика отвращение.Усещането за отвращение от дадена храна е признак, че тя не е подходяща за вас. Тоест тя е развалена или е инфектирана. Ако храната е омърсена от бактерии, храносмилането задължително излиза от строя, тъй като тялото се интоксикира (интоксикацията представлява атакуване на тялото от отровните вещества, свързани с жизнената дейност на бактериите). Във “Ведите” се препоръчва да се консумира храна, която е приготвена максимум преди 3 часа, защото в този случай тя е най-полезна.

Сега ще направим с вас разбор как може да се класифицира действието на билките, продуктите и церовете по миризмата. Главното условия за тази „диагностика” е, че всичко, което е обект на вашето „проучване”, трябва да се помирисва в сух вид. Хранителният продукт трябва да се изсуши и е желателно да се смели. Това познаване на диагностиката на продуктите с помощта на тяхната миризма може да се използва и за „диагностиката” на химическите препарати. С помощта на вашето разбиране за мириса на различните продукти можете да определите тяхната съвместимост с вашия организъм и така да си селекционирате собствена индивидуална диета. По-долу в текста се дава класификация на миризмите, съставена от мен по експериментален път. С помощта на тази методика за диагностика на хранителните продукти вие можете без особени проблеми да съставите и съответно да внасяте корекции в индивидуалната си диета. И така – по-долу се дава самата класификация.

Приятният аромат

Характеристиката на определения от вас като приятен аромат е знак, че психическата ви енергия енергията на вашия интелект) е в хармония с този продукт. Приятното усещане означава наличие на хармония с вашия характер. По такъв начин за да подобрите чрез храненето функциите на вашата психика е достатъчна само тази характеристика на продукта. Но само приятната миризма не е достатъчна, за да се разбере, че продуктът ви подхожда напълно. Оказва се, че съществуват и други характеристики на миризмата, които са наситени със съществена за вас информация.

Свежата миризма
Свежестта е знак, че този продукт е съвместим с физиологичните функции на тялото ви. Като резултат диагностицираният продукт има потенциала да бъде усвоен добре от организма.

Миризмата може да е гнила, може да е свежа. Ако изсушите много продукти като нищо ще бъдете обезкуражени, че някой от продуктите се е развалил при сушенето. При поредното му изсушаване отново ще констатирате, че въпросният продукт намирисва на гнило и най-вероятно е развален. Но някой друг човек може да възприеме същата тази миризма като абсолютно свежа. Въпросната храна се е «развалила» само за вас, защото вашият организъм е физиологично несъвместим с този продукт. В резултат на това лично на вас въпросната храна ще ви намирисва, независимо, че тя е съвсем прясна. Следователно хората долавят различна миризма, когато помирисват един и същи продукт. Отначало това може да ви се стори чудно, защото повечето хора са на мнение, че един и същи продукт би трябвало да мирише на всички еднакво. В действителност обаче възприятията на всички са абсолютно различни. Дори ако помиришете обикновена захар сутринта, вечерта или на обяд, ще забележите, че сутрин ароматът й е свеж, през деня лъха на топлина, а вечерта – на жега, като миризмата е леко тежка. При това обаче мирисът на захарта винаги е сладък. Интересното е, че по време на изостряне на заболяването болните от жълтеница, например, усещате миризмата на захарта като горчива или тръпчива.

Мирис на прохлада

Мирисът на прохлада е знак за контакт с праната (т. н. жизнена енергия на човека). Ако искате да постигнете усещане на свежест в тялото си, бодрост и да не се уморявате по време на работа трябва да намерите за себе си продукта, от който ви лъха мирис на прохлада и да си хапвате такава храна. Обаче имайте предвид, че тестването трябва да се провежда само със сух продукт и то винаги е строго индивидуално.

Прохладната миризма показва не просто наличието на контакт с праната, а също така и с нервната система, с воднистите структури, с тази част от жизнената енергия (прана), която влиза в допир с водата. Ако лекувате нервната си система, в аромата на цяра винаги трябва да долавяте нотка на прохлада, иначе той няма да окаже върху вас оптимално лечебно въздействие.

Кои растения най-често имат хладен аромат? Например, ментата. Ментата оказва достатъчно силно въздействие върху нервната система. Всички знаят, че ментолът лекува нарушенията на тонуса на нервната система. Ако желанието ни е просто да се ободрим, добре ще ни се отрази хапването на продукта с мирис на прохлада. По такъв начин миризмата може да е хладна, студена или топла. Не се сблъскваме често с подобни понятия, затова трудно ще се сетим за какво точно става дума, но при евентуална тренировка на сетивата бързо ще се научим да различаваме тези нюанси. Трябва да се опитаме да помиришем и да анализираме коя миризма ни се струва по-топла или по-хладна. Главното е да направим противопоставянето: гореща или студена, свежа или гнила, приятна или неприятна. Иначе няма как да проумеем за какво става дума. Ако се допитате до вашия интелект на какво миришат картофите, той ще ви отвърне, че те миришат на картофи. Без сравнението с други продукти интелектът няма други варианти. Затова той винаги се нуждае от сравнението, съпоставката.

Горещата миризма се асоциира със Слънцето, хладната – с утринната прохлада. Създавайки такива асоциации можем бързо да вникнем във всички тънкости на миризмите.

Леката миризма

Има още една характеристика на миризмата: лека или тежка. Ако искате да лекувате някакви хронични заболявания, церът трябва да има за вас лека, а не тежка миризма. Тежката миризма може да е прашна, с мирис на пръст, плътна. Леката миризма е синоним на нещо въздушно, едва доловимо, незабележимо.

Неутралната миризма

Може да се случи така, че при евентуална неутрална миризма продуктът няма мирис. Ако този продукт е съвсем сух, разбъркайте го. Например булгурът и други подобни имат неутрална миризма. Тъй като те даряват на хората енергия, която дава сили за възстановяване на анатомичната структура на тялото, те ще имат или лека, или неутрална миризма. Тежката миризма сочи, че продуктът има разрушаващо действие. Но как да разберем дали една миризма е лека или тежка? Тежката е прашна, отблъскваща, много плътна, рязка, не буди позитивни емоции. Ами ако не се долавя изобщо никаква миризма? В този случай е необходимо ситно да се смели продуктът, който е обект на вашето проучване, да се разбърка и бързо да се помирише. Ако смленият продукт, от който се приготвя каша, намирисва на прах, значи той не ви подхожда. А пък ако носът ви не възприема никаква миризма на прах от прахообразния продукт, значи това е нещото, от което можете да си приготвите нещичко за хапване, което ви подхожда.

Помирисвате един такъв продукт – мирише ви на прахоляк. А пък другият не ви мирише на нищо подобно. Някои хора започват да разсъждават, че всичко било обусловено от размера на частиците. Но това е абсурд. Независимо от размера на частичките на вас единият продукт ще ви намирисва на прах, а другият – не. Което означава, че няма да сбъркате, ако предпочетете втория. Но за някой друг нещата могат да са коренно различни.

Силната миризма

Понякога билките или хранителните продукти могат да оказват много силно въздействие на тялото. Такива билки или продукти винаги трябва да се добавят в сборната билкова комбинация или в някое ястие само в минимални дози. Миризмата на тези продукти обикновено е много силна за всички. Например, такива характеристики притежават ванилията, червения пипер, оцетът и т.н.. Ако поднесете тези продукти близо до носа си, ще почувствате тяхната рязка миризма, докато от разстояние те миришат както обикновено. Затова такива силни продукти, билки или илачи трябва да се помирисват от разстояние 20-30 см, като и при тяхното диагностициране могат да бъдат използвани всички характеристики, на които правим разбор в тази статия.

Обикновена така ухаят подправките или продуктите, които трябва да играят функцията на такива при добавянето им в храната в много малки количества. Тези продукти оказват много силно въздействие върху организма. В редки случаи в зависимост от индивидуалните особености на човешкия организъм подобно въздействие могат да оказват обикновените хранителни продукти. Понякога такъв ефект може да притежава дори обикновеното цвекло. Някои смятат, че тези продукти не им подхождат, но ако те бъдат изсушени и добавяни към храната като подправки, то тогава те ще въздействат като илачи. Това лечебно въздействие е възможно, ако на разстояние от 20-30 см. продуктът ще бъде тестван от вас като притежаващ приятен, свеж, лек, прохладен мирис. По такъв начин вие ще можете да добавяте този продукт като подправка към храната си и да се лекувате чрез него. Силната миризма означава силно въздействие върху организма. Разбира се, ако дори на разстояние продуктът има рязка и неприятна за вас миризма, то тогава е съвсем очевидно, че този продукт не ви пасва.

Продуктът ви подхожда частично

Сега да анализираме мириса на продуктите, които частично подхождат за хранене или церене. Продуктът може да ухае приятно, но да притежава различни нюанси на острота, тръпчивост, мирис на прах, кисел, горчив мирис, и т. н. Това означава, че той по принцип ви подхожда, но няма да притежава лечебно действие. Случва се миризмата на даден продукт да е много или донякъде свежа (не гнила), и при това просто са налице различни негови нюанси. Такива продукти стават за ядене, но няма смисъл да се увличате много по консумирането им. Ако в даден момент при вас има изостряне на някакво заболяване, тези продукти трябва минимално да присъстват във вашето меню. Ако искате да приложите лечение с диетично хранене, редно е да хапвате само онова, чиято миризма ви пасва напълни.

Продукти, които никак не ви подхождат

Тези продукти могат да спадат към два вида. Едните могат да имат приятна, но твърде сладка, остра, горчива, тръпчива миризма, която при това да не е свежа, а застояла, намирисваща на гнило. Дори да ви ухае приятно, този продукт трябва да бъде изключен от менюто. Приятната миризма сочи наличието на съвместимост с темперамента на даден човек, което обаче не означава винаги наличие на съвместимост с тялото. Такъв продукт не бива да се консумира, защото могат да възникват проблеми със здравето. Например, сладката храна вечер може да има топъл мирис. Което означава, че при консумацията на даден продукт по това време на деня ще бъде предизвикано разстройване на хормоналните функции. При тестването на захарта вечер вие най-вероятно ще доловите топла, но приятна миризма.

Вторият вариант на храната, която не е подходяща, е храната с просто неприятна миризма. Възможно е миризмата да е свежа, лека, прохладна, но щом е неприятна, значи по-добре продуктът да не се консумира.

Нека обобщим всичко казано по повод диагностиката:

Тестваният хранителен продукт ВИ ПОДХОЖДА, ако:

- Миризмата му е приятна, лека, свежа, прохладна.
- Съвсем е лишен от миризма, неутрален е (при разбъркване и помирисване от близо възниква чувството за свежест).
- Има силен, но лек, свеж, приятен мирис.

Тестваният хранителен продукт НЕ ВИ ПОДХОЖДА НАПЪЛНО, ако:

- Миризмата е приятна, хладна (свежа), но има леки нюанси на острота, топлина, тръпчивост, киселост, прашност, сладникавост, горчивина, пръстена миризма.

Тестваният хранителен продукт НЕ ВИ ПОДХОЖДА, ако:

- Миризмата е приятна и топла (липсва всякаква свежест, прохлада), при това миризмата може да е сладка, кисела, горчива, солена, пикантна, тръпчива, прашна, с ухание на пръст.

Ако усещате, че този мирис не ви е приятен, не ви харесва.

Миризмата е неутрална (при разбъркване се появява мирис на прах).

Статията е написана от доктор Торсунов.

Оригиналът – тук:




Приятно четене:)




Whomsoever much is given, of him shall be much require.

Редактирано от short shrift на 19.06.07 08:29.



Тема Re: диагностика на храната по ароматанови [re: short shrift]  
Автор Dimana64 (оцеляла)
Публикувано19.06.07 07:01



Благодаря ти, мила short shrift - направо велик труд и много полезен.

Имам само една малка молба към теб и всички (които прочетат това мнение)- сменяйте заглавието на темата за да става ясно какво е съдържанието и да можем да се ориентираме по-лесно в многобройните постинги.

Лек ден,
Д.



Тема Re: диагностика на храната по ароматанови [re: Dimana64]  
Авторtiti (Нерегистриран)
Публикувано19.06.07 07:56



Браво мили момичета!Чудесно е,че отделяте от ценното си време за преводи в името на здравето!



Тема ЦВЕКЛОТЕРАПИЯнови [re: titi]  
Автор short shrift ()
Публикувано19.06.07 10:27



Цвеклотерапия

Общи сведения

В Русия отдавна наричат цвеклото „царица” на кореноплодните. Предполага се, че славяните са започнали да отглеждат цвеклото през ранното средновековие, когато култивираните форми на растението са били донесени от Византия. В «Изборника» на Светослав (1073) цвеклото се упоменава като растение, което повсеместно се използва като хранителен продукт. Още в онези времена руските народните лечители са препоръчвали използването на сока на цвеклото за спиране на кръвотеченията, разтапяне на туморите, лечение на болестите на белите дробове и понижаване на кръвното налягане (равни части цвекло и мед). Кашичката от сурово цвекло била използвана за лапи върху тумори и язви с цел тяхното омекване, използвали са цвеклото за облекчаване на зъбобола, смятали са го за добро средство против скорбута, а сокът от варено цвекло във вид на капки бил използван като капки за нос при хрема.
В древната свещена книга Талмуд е казано следното: «Във Вавилон няма прокажени и страдащи от гнойни секреции, защото там ядат цвекло, пият мед и се умиват с вода от река Ефрат».

Цвеклото е двугодишно тревисто растение. Като лечебна суровина служат и листата, не само плодът. Главите цвекло при продължително съхранение не губят лековитите си свойства. Цвеклото е богато на витамини B1, B2, B3, B6, Bс, С, Е, Р, РР, U, каротиноиди (провитамин А), opганични киселини, фолиева и пантотенова киселини, белтъчини и аминокиселини, а също така съдържа големи количества соли на желязото, манган, калий, калций, кобалт, магнезий, йод. Особеното на този зеленчук се състои в това, че много от тези съединения са представени в устойчи¬ви форми и не се подлагат на значително разрушение в процеса на съхранение, КАКТО И В ПРОЦЕСА НА ТОПЛИННА ОБРАБОТКА.
Цвеклото спомага за извеждането на шлаките и холестерина от тялото, заздравява кръвоносните съдове, ДЕЙСТВА ОТРИЦАТЕЛНО НО ОБРАЗУВАНЕТО НА ТУМОРИТЕ, оказва позитивно влияние върху функцията на на половите жлези, подобрява храносмилането, подобрява обмяната на веществата, заздравява тялото.
В издадената в стария университетски център на Германия Хайлделберг «Червеното цвекло като ДОПЪЛНИТЕЛНА терапия при болните със злокачествени образования» доктор
А. Ференци описва 28 случая на ЛЕКУВАНЕ на РАК на стомаха, белите дробове, правото черво, пикочния мехур и т. н. с настъргано червено цвекло и сока от него. При всички тях, с изключение на един пациент, след 2—4 седмици са настъпили обективни признаци на подобряване на общото състояние, спадане на температурата, покачване на теглото, понижаване стойностите на утайката (РУЕ) и намаляване и изчезване на тумора, подобряване на състава на кръвта. В някои случаи излекуването настъпвало буквално след няколко седмици. Така например при болен с рак на кожата на лицето — епителиома — поставянето по няколко пъти на ден на превръзка, пропита с концентриран сок от цвекло, след няколко дни е довело до пълно изчезване на туморите.
По-нататъшните научни изследвания показаха, че основата, съдържаща въздействащо върху раковите клетки вещество, е са антоцианите – съединенията-оцветители от групата на вече известните ни растителни феноли.
Главният «удар» при провеждането на цвеклотерапията се нанася по диатомната ракова микрофлора и фауна – главния хранителен компонент на диатомното водорасло (пояснение – паразит в човешкия организъм, за който в този сайт има информация, че е един от факторите за развитието на рака). Компонентите на цвеклото създават окисляването на молекулярния азот, главния подхранващ компонент за диатомовото водорасло, като по този начин се нарушава жизненият баланс на раковата микрофлора и фауна.


Необходимо е да не се забравя, че човешкото съзнание участва в поддържането на жизнената дейност на човека, затова провеждането на цвеклотерапията трябва да е методично. Преустроиството на съзнанието на човека към новите условия на ъсществуване на микрофлората и фауната на организма започва да става само на 18-31 ден.

Терапия
(текстът за терапията и за начина на избиране на цвеклото ще впиша след няколко часа – текстът не е много, но сега нямам време)





Whomsoever much is given, of him shall be much require.



Тема Re: ЦВЕКЛОТЕРАПИЯ - терапиянови [re: short shrift]  
Автор short shrift ()
Публикувано19.06.07 14:19




Терапия

1. Дневно трябва да се приемат 600 мл прясно изцеден сок от цвекло.

2. Сокът се пие през равни интервали от време по 100 (200) мл наведнъж, тоест 5-6 пъти дневно (пада се веднъж 200 мл и 5 пъти по 100).

3. При петикратно приемане сокът се пие през деня през 4 часа и веднъж след залез слън;це (нощем).

4. Най-добре е да се приема на гладно, 10-15 мин. преди ядене и леко да се стопли. Сокът се пие на малки глътки, като се задържа по-дълго в устата.

5. когато се приема сокът с него НЕ бива да се консумира хляб, приготвен с мая, или да се пие след него кисел сок.
Маята предизвиква газове в стомаха с образуване на кисела вместо алкална среда. Народната медицина изобщо не препоръчва на болните от онкологични заболявания такъм хляб или други тестени изделия , които се приготвят с мая.

6. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ СЕ ПИЕ ТОКУ-ЩО ИЗЦЕДЕН СОК, защото съдържащите се в него летливи вещества действат като отрова, като предизвикват гадене, повръщане, заекване, обща сънливост, падане на артериалното налягане. Сокът трябва да постои няколко часа (най-малко 2) в хладно тъмно място, най-добре в хладилника. Приемането на свеж току-що изцеден сок от цвекло води до по-нататъшната му непоносимост занапред.

7. Освен посоченото количество сок от цвекло се препоръчва да се изяждат във вид на салата или гарнитура около 200 г ва¬рено цвекло.

8. На болния се поставя цвекло (прясно, настъргано с ренде) на тялото в областта на тумора (2 часа), после се поставя пропит с 3 % прекис на водорода тампон, който стои 30 -50 минути. После пак се поставя цвекло (2часа) и така 5 пъти дневно + за през нощта. Едно и също цвекло може да се използва 2-3 пъти. Същата процедура трябва да се прави 1-2 пъти дневно на гърлото.

9. „Използваното” цвекло вечерта се залива с вряла вода в леген, добавят се две 2 супени лъжици 9% натурален (домашно приготвен) оцет и се „подгряват” стъпалата на краката в продължение на 12-15 минути.

10. Профилактика на зъбите (вместо паста за зъби): в порцията сода за готвене (сода бикарбонат) се добавя 3% водороден прекис, смесва се до образуването на кашичка и се почистват зъбите.

11. Цвекло с нерафинирано слънчогледово олио
Цвеклото е добро средство за почистване на токсините. Нерафинираното олио също почиства и подобрява състоянието на съдовете. Ежедневно преди закуска се пие следната смес: от сока на ситно настърганото цвекло се взема една супена лъжица сок и се прелива в малко бурканче (може от тези за детски пюрета или друго подобно. Пак там се сипва една супена лъжица слънчогледово натурално нерафинирано слънчогледово олио. Всичко се размесва и се изпива 30 минути преди хранене. Приема се на курсове: пие се 7 СЕДЕМ дни и ОЩЕ 7 ДНИ се прави ПРЕКЪСВАНЕ.


ЗА ОНКОБОЛНИТЕ СЕ ПРИЛАГАТ ВСИЧКИ РЕЦЕПТИ: компреси, сокове, вани, клизми, диета с цвекло.


ИЗБОР НА ЦВЕКЛОТО

1. Цвеклото трябва да е отгледано без прилагане на химически торове – това е важно!
2. АБСОЛЮТНО СЕ ИЗКЛЮЧВА прилагането на ГЕННО-МОДИФИЦИРАНО цвекло!
Най-добрите сортове цвекло („цилиндър” и „бордо”) имат тъмен цвят на кората, а формата на плодовете е леко сплескана, като повърхността му е гладка, без т.н. „оченца” (нещо като тези цвъцки на картофите, предполагам). За приготвянето на лечебен сок трябва да се избират плодове със средни размери – максимум 10 см в диаметър, те обикновено са плътни, вкусни и сочни.


При цвеклото, което е прераснало (разбирай – напомпало се е, затлъстяло е ), РАЗКО СПАДА съдържанието на Захари и бетаин, структурата му става влакнеста, вътре се образуват кухини. Зрялото цвекло има тънка опашчица, неузрялото – дебела (нещо като динята, сиреч, не го знаех това). Неузрялото цвекло не се съхранява дълго и ползата от нея е по-малка.

Листата на цвеклото са много полезни, но грубото й стебло е отровно и също като горната част на плода, от която израства, ни бива да се консумира. Затова 1/3 от т главата цвекло в горната му част трябва да се среже. И одсвен това трябава де запоминте, че цвеклото с БЕЛИ ИВИЦИ ВЪТРЕ НЯМА ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРА САМО ТЪМНОТО, С ПРОДЪЛГОВАТА форма и сладко цвекло.
За запазването на витамините цвеклото преди сваряване или печене не се почиства и не се отрязват корените, обаче много прецизно се измива и се вари, като се поставя в гореща подсладена с ¼ чаена лъжичка захар на 1 литър вода под плътно затворен похлупак и се вари.. Спазването на тези прости правила изключва силното обезцветяване на цвеклото.
Суровото цвекло съдържа повече биологично ценни вещества, но се усвоява по-зле от вареното. СОКЪТ ОТ СУРОВО ЦВЕКЛО Е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ЛЕЧЕБЕН.

НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА КОНСУМАЦИЯТА НА СУРОВО ЦВЕКЛО ПРИ НАРУШЕНА ПЕРИСТАЛТИКА НА ЧЕРВАТА.

Растителните влакна на главата цвекло в съчетание с органичните киселини и сахароза могат да предизвикат разстройство.
Съдържащите се в състава на цвеклото природни съедине¬ния ефикасно ПОНИЖАВАТ артериалното налягане.

Във връзка с това препаратите от цвекло са ПРОТИВОПОКАЗАНИ на болните с ХИПОТОНИЯ (ниско кръвно).

Не БИВА ДА ПРЕКАЛЯВАТ С УПОТРЕБАТА НА ЦВЕКЛО хората, които страдат от КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ. Това се дължи на факта, че в главите цвекло се съдържа голямо количество оксалова киселина, която образува в организма трудно разтворими соли, предимно калциев оксалат.
Поради съдържащата се в цвеклото захароза ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ консумацията на цвекло ОТ ДИАБЕТИЦИ.
ЕЖЕДНЕВНИЯТ ПРИЕМ НА СОК ОТ ЦВЕКЛО МОЖЕ АД ДОВЕДЕ ДО НЕПОНОСИМОСТ КЪМ НЕГО. ТОГАВА СОКЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕСВА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ, ХРЯН, КИСЕЛО МЛЯКО (от себе си добавям – сок от моркови, изпитана марка) , които променят вкуса на сока. Терапията с цвекло се провежда дълго време без прекъсване.

Алексей Пастушенков.

Оригиналът – тук:



Приятно четене и успех:)



Whomsoever much is given, of him shall be much require.


Редактирано от short shrift на 19.06.07 14:22.



Тема БИЛКОВ БАЛСАМ ЗА ЗДРАВЕ [re: titi]  
Автор short shrift ()
Публикувано21.06.07 02:32



РЕЦЕПТА ЗА УНИКАЛEН БАЛСАМ ЗА ЗДРАВЕ ОТ 19 ВЕК

Този балсам се е прилагал в Русия през 18-19 век. Уникалната рецепта е била разработена и постоянно допълвана от известни народни лечители. Продавал се е в аптеките.

Показания:

1. Болести на централната нервна система: атеросклероза на съдовете на мозъка, придружена с главоболие, световъртеж, отслабване на паметта, състояния след нарушаване на мозъчното кръвообращение (нарушение на речта, паралич, парези), неврози, неврастении, нарушения на съня, епилепсия, множествена склероза.

2. Болести на сърцето и съдовете: исхемична болест на сърцето (инфаркт на миокарда, нарушения на сърдечния ритъм), хипертония, ревматизъм.

3. Заболявания на стомашно-чревния тракт: язва на стомаха и 12-пръстника, хронични гастрити, дискинезия на жлъчните проводи, хронични холецистити, хепатити, колити, дисбактериоза на червата.

4. Заболявания на дихателните органи: остри и хронични пневмонии, бронхити, бронхиална астма, белодробна туберкулоза.

5. Болести на бъбреците и пикочопроводите: хронични нефрити, остри и хронични пиелонефрити, камъни в бъбреците.

6. Възпаления на половите органи: хронични простатити, аднексити, нарушения на менструалния цикъл, полова немощ.

7. Заболявания на очите: хронични възпалителни заболявания, катаракта, макулодистрофичен комплексен синдром, подобрява зрението.

8. Болести на устната кухина: парадонтоза, стоматити (вътрешно и за плакнене: 1 чаена лъжица балсам на 100 г вода).

9. Болести на гръбначния стълб и на ставите.

10. Кожни болести: невродермити, псориазис, витилиго.

11. Алергии: хронична копривна треска, сенна треска (да се приема балсамът от април до юли), хранителни алергии.

12. Състояние след тежки инфекциозни заболявания, операции, стресови ситуации.

13. ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Рецепта на балсама:
алое (листа) - 2 чаени лъжици,
акорус, миризлав саз (корен) лат. RHIZOMATA CALAMI. - 2 чаени лъжици,
червени боровинки (плодчета) –- лат. Vaccinium Vitis Idaea L. - 2 чаени лъжици,
глог (плодчета) - 2 чаени лъжици,
карамфил (пъпки - подправката) - 1 чаена лъжица,
риган (трава) лат. Origanum vulgare L. - 2 чаени лъжици,
жълт кантарион (билка) - 2 чаени лъжици,
невен (цвят) лат. Calendula officinalis L. - 2 чаени лъжици,
коприва (листа) - 2 чаени лъжици,
кедър (орехи) Cedrus - 1 чаена лъжица,
”любисток” (листa) лат. Levisticum - 1 чаена лъжица,
мелиса (билка) лат. (Melissa L.) - 2 чаени лъжици,
хвойна (смрика) (плодчета) лат. Juniperus L. - 1 чаена лъжица,
тлъстига, лат. Sedum - 2 чаени лъжици,
жиловлек -2 чаени лъжици,
магданоз (листа) - 2 чаени лъжици,
божур (цветове, корен) - 2 чаени лъжици,
пелин горчив (билка) Artemisia absinthium L.- 1 чаена лъжица,
глухарче/радика (билка) - 1 чаена лъжица,
борови връхчета – лат. Gemmae Pini silvestris - 2 чаени лъжици,
бял смил (билка) лат. Herba Gnaphalii - 2 чаени лъжици,
равнец (билка) лат. Achillea millefolium - 2 чаени лъжици,
кората от 1 лимон,
обикновен пелин (билка) Artemisia vulgaris - 2 чаени лъжици

Сместа се разбърква. Залива се с 2 литра водка, нагрята до 40 градуса, плътно се захлупва. Стои на топло в продължение на 14 дни.
Да се взема по 1 (една) чаена лъжица с 50 мл топла вода 30 минути преди хранене.










Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.