Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:21 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Нова операциянови  
Авторинep (Нерегистриран)
Публикувано29.06.07 16:08

Откриха ми бучка в оперираната гърда и на ехаграф и по плътност изглежда злокачествена. Казаха, че трябва да се махне цялата гърда.
Изпадам в ужас . Казаха ми за болница Токуда, че правели по здравна каса и искали не повече от 300 лв за избор на екип.
Можело след първичен преглед да се влвзе и в правителствена болница, ама колко е вярно това , не знам.
Имате ли инфо на правителствена?

Тема Re: Нова операциянови [re: инep]  
Автор vesela.bgМодератор (гърмян заек)
Публикувано29.06.07 16:48

Инер, съжалявам, че ти се случва това! Колко време след първата операция?
Моето мнение го знаеш - тия операции да се правят на специализирани места, където се работи само това - т.е. Онкологията. А не да попаднеш при някого, който му се случва да прави такава операция 2-3 пъти годишно.
Още повече, че при теб е рецидив...Премисли добре.....
Я всъщност разкажи /припомни/ отново твоята история на заболяването...ако не те притеснявам разбира се!

Нема начин да нема начин!
Животът виси не на косъм, а на връзки!

Тема Re: Нова операциянови [re: vesela.bg]  
Авторfeniks_m (Нерегистриран)
Публикувано29.06.07 17:00

Инер,аз също съжалявам за това. Твърдо споделям мнението на Весела - тези операции да се правят там, където всеки ден правят само това т.е. Онкологията. Вярно обстановката не е много модерна,но лекарите,особено д-р Гаврилов, са на висота.

Тема Re: Нова операциянови [re: feniks_m]  
Публикувано29.06.07 17:31

През януари 2007 ме оперираха от карцином на дясната гърда стадий 2, с разсейки в 3 от 15 извадени лимфни възли. Операцията беше направена от д-р Гаранина в онкологията в Дървеница - беше квадрантомия. После минах лъчетерапия 25 нагревки,
после химеотерапия - 6 вливки 5-флу , които свършиха през септември миналата година. Почнах работа и се тъпках с какви ли не добавки, всичките ми изследвания до преди 20 дни бяха супер- рентген на бял дроб, чернодробни ензими .Ехографията преди месец беше ок. Както и хирургичния преглед. Ама явно има значение кой го прави. Днес преглед и ехограф показаха едно и също. Казват , че е трябвало да се махне цялата гърда, знам ли кой е прав. А напоследък се чувствах много добре, като се изключи остеопорозата, която ми откриха. Имах доста психо удари през последните 2-3 месеца, може това да е отражението.

Това излезе без да искам на Рак на гърдата 2 , защото кликнах на Весела.

Тема Re: Нова операция [re: инep]  
Автор BiVi (hope)
Публикувано29.06.07 18:02

Инер, много съжалявам, че отново трябва да преминаваш през това изпитание. Но, съм сигурна, че като се мобилизираш и премислиш нещата, ще избереш най-доброто за теб. Присъединявам се към мнението на момичетата до тук, че е най-добре да се довериш на най-опитните специалисти, такива като д-р Гаврилов. Само хубави неща съм чувала за него.
Предполагам, че ще се включат и другите момичета, които са минали по твоя път, първо лумпектомия, после мастектомия. И в момента са добре, да чукнем на дърво!

Стискам палци!!!!!!
БиВи

Автор lumixx (Любознателна )
Публикувано29.06.07 18:21

Много съжалявам за това, което ти се случва отново. Желая ти бързо да направиш правилния избор за екип и всичко да мине успешно.
Едно нещо не разбирам. Напоследък ми прави впечатление, че много често изследванията са добри, а в крайна сметка нещо се случва с организма. Не мога да си го обясня - не се правят качествено изследванията ли, що ли?

Авторfeniks_m (Нерегистриран)
Публикувано29.06.07 19:10

Направиха ли ти биопсия на бучката? Според мен само биопсията ше докаже какво има там и какво следва да се прави. Ако искаш отиди при д-р Гаврилов за второ мнение,все пак той е завеждаш отделението в Онкологията

Авторiner (Нерегистриран)
Публикувано29.06.07 19:56

В онкологията има правило който лекар те е оперирал, само той да те преглежда и така никога не си отнемат пациенти. Така чух от една сестра там. Аз съм при Гаранина и този д-р просто няма да ме вземе.

Тема Re: Нова операциянови [re: iner]  
Автор vesela.bgМодератор (гърмян заек)
Публикувано29.06.07 19:58

А ти защо не го питаш него директно? Все пак пациента има право да си избира при кого да се лекува.... Казваш му го директно и ще видиш, че няма да те върне. Ако той си те приеме по документи в отделението, няма проблем... Стига с тези скрупули, моля те!

Нема начин да нема начин!
Животът виси не на косъм, а на връзки!

Публикувано29.06.07 20:06

За биопсия никой не говори. Двама хирурзи независимо казаха - операция , гефрир и се решава на място какво да се прави, ама независимо от резултата трябвало да се изреже цялата гърда за по-сигурно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.