|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Нова операция
|
|
Автор | инep (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.07 16:08 |
|
Откриха ми бучка в оперираната гърда и на ехаграф и по плътност изглежда злокачествена. Казаха, че трябва да се махне цялата гърда.
Изпадам в ужас . Казаха ми за болница Токуда, че правели по здравна каса и искали не повече от 300 лв за избор на екип.
Можело след първичен преглед да се влвзе и в правителствена болница, ама колко е вярно това , не знам.
Имате ли инфо на правителствена?
| |
Тема
|
Re: Нова операция
[re: инep]
|
|
Автор |
vesela.bg (гърмян заек) |
Публикувано | 29.06.07 16:48 |
|
Инер, съжалявам, че ти се случва това! Колко време след първата операция?
Моето мнение го знаеш - тия операции да се правят на специализирани места, където се работи само това - т.е. Онкологията. А не да попаднеш при някого, който му се случва да прави такава операция 2-3 пъти годишно.
Още повече, че при теб е рецидив...Премисли добре.....
Я всъщност разкажи /припомни/ отново твоята история на заболяването...ако не те притеснявам разбира се!
Нема начин да нема начин!
Животът виси не на косъм, а на връзки!
| |
Тема
|
[re: vesela.bg]
|
|
Автор | feniks_m (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.07 17:00 |
|
Инер,аз също съжалявам за това. Твърдо споделям мнението на Весела - тези операции да се правят там, където всеки ден правят само това т.е. Онкологията. Вярно обстановката не е много модерна,но лекарите,особено д-р Гаврилов, са на висота.
| |
Тема
|
[re: feniks_m]
|
|
Публикувано | 29.06.07 17:31 |
|
През януари 2007 ме оперираха от карцином на дясната гърда стадий 2, с разсейки в 3 от 15 извадени лимфни възли. Операцията беше направена от д-р Гаранина в онкологията в Дървеница - беше квадрантомия. После минах лъчетерапия 25 нагревки,
после химеотерапия - 6 вливки 5-флу , които свършиха през септември миналата година. Почнах работа и се тъпках с какви ли не добавки, всичките ми изследвания до преди 20 дни бяха супер- рентген на бял дроб, чернодробни ензими .Ехографията преди месец беше ок. Както и хирургичния преглед. Ама явно има значение кой го прави. Днес преглед и ехограф показаха едно и също. Казват , че е трябвало да се махне цялата гърда, знам ли кой е прав. А напоследък се чувствах много добре, като се изключи остеопорозата, която ми откриха. Имах доста психо удари през последните 2-3 месеца, може това да е отражението.
Това излезе без да искам на Рак на гърдата 2 , защото кликнах на Весела.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
BiVi (hope) |
Публикувано | 29.06.07 18:02 |
|
Инер, много съжалявам, че отново трябва да преминаваш през това изпитание. Но, съм сигурна, че като се мобилизираш и премислиш нещата, ще избереш най-доброто за теб. Присъединявам се към мнението на момичетата до тук, че е най-добре да се довериш на най-опитните специалисти, такива като д-р Гаврилов. Само хубави неща съм чувала за него.
Предполагам, че ще се включат и другите момичета, които са минали по твоя път, първо лумпектомия, после мастектомия. И в момента са добре, да чукнем на дърво!
Стискам палци!!!!!!
БиВи
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lumixx (Любознателна ) |
Публикувано | 29.06.07 18:21 |
|
Много съжалявам за това, което ти се случва отново. Желая ти бързо да направиш правилния избор за екип и всичко да мине успешно.
Едно нещо не разбирам. Напоследък ми прави впечатление, че много често изследванията са добри, а в крайна сметка нещо се случва с организма. Не мога да си го обясня - не се правят качествено изследванията ли, що ли?
| |
Тема
|
|
|
Автор | feniks_m (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.07 19:10 |
|
Направиха ли ти биопсия на бучката? Според мен само биопсията ше докаже какво има там и какво следва да се прави. Ако искаш отиди при д-р Гаврилов за второ мнение,все пак той е завеждаш отделението в Онкологията
| |
Тема
|
|
|
Автор | iner (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.07 19:56 |
|
В онкологията има правило който лекар те е оперирал, само той да те преглежда и така никога не си отнемат пациенти. Така чух от една сестра там. Аз съм при Гаранина и този д-р просто няма да ме вземе.
| |
Тема
|
[re: iner]
|
|
Автор |
vesela.bg (гърмян заек) |
Публикувано | 29.06.07 19:58 |
|
А ти защо не го питаш него директно? Все пак пациента има право да си избира при кого да се лекува.... Казваш му го директно и ще видиш, че няма да те върне. Ако той си те приеме по документи в отделението, няма проблем... Стига с тези скрупули, моля те!
Нема начин да нема начин!
Животът виси не на косъм, а на връзки!
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 29.06.07 20:06 |
|
За биопсия никой не говори. Двама хирурзи независимо казаха - операция , гефрир и се решава на място какво да се прави, ама независимо от резултата трябвало да се изреже цялата гърда за по-сигурно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|