|
Тема
|
Колко струва изследването HER2?
|
|
Автор |
leila75 (минаващ) |
Публикувано | 20.06.07 20:23 |
|
Здравейте,
Някой знае ли колко струва изследването HER2 ? Нова съм в този клуб и затова моля да ме извините ако задавам въпрос, който вече е дискутиран. Оперирана съм от рак на гърдата. Днес получих епикризата си и разбрах че трябва да направя това изследване, за да ми назначат вида химиотерапия. Чух че се поемало от касата, но дали наистина е така незнам. В Онкологията в София ми казаха 3 различни цени - 50лв, 100лв и 150лв. Незнам коя е вярната. Някоя от Вас правила ли го е, къде и колко струва?
| |
Тема
|
Re: Колко струва изследването HER2?
[re: leila75]
|
|
Автор | Shany (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.06.07 13:03 |
|
Bez pari e, zdravnata kasa go oema izcqlo. Proveri http://www.her2bg.com/?page=7
Izvinete me che pisha na latinica, nqmam instalirana kirilica.
| |
Тема
|
Re: Колко струва изследването HER2?
[re: leila75]
|
|
Автор |
amazonian (непознат) |
Публикувано | 25.06.07 15:01 |
|
Не знам кой ти е казал това в онкологията - действително е безплатно - трябва да отидеш в една зелена сграда вдясно от входа - беше нещо като патологичен анализ на туморите или нещо подобно - аз днес бях там - но ми казаха чак за 13 юли че ще бъде готово това изследване
| |
|
Здравейте отново,
Искам да попитам къде в София (и при кои лекари) се прави КИШ, колко струва и за колко време излизат резултатите от изследването? (доц.Цекова може ли да го направи?) Кои патолози бихте препоръчали за консултации при съмнителен HER2?
Предварително благодаря за отговорите
| |
Тема
|
Re: Въпроси за КИШ
[re: ati74]
|
|
Автор |
Buba67 () |
Публикувано | 29.05.09 10:59 |
|
Слагам линк за едната лаборатория в София с координати. Правят HER2 и ако се налага правят и КИШ.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
| |
|
Доколкото знам , при мен поне беше така , КИШ не се заплаща и се прави при този при който се пуска и ХЕР2.Изследването се бави доста, поради факта ,че апарата е един, а желаещите са доста.Най -добре си го пуснете при д-нт Светлана Христова.С обич!!!
ДНЕС,ЗАЩОТО УТРЕ Е............ДАЛЕЧЕ!!!
| |
|
За онези, които не могат да чакат дълго повторението на HER 2 и HER по метода КИШ - това е линк към Плевенската лаборатория:
Лабораторията е една от трите в страната, приета за референтна, които се контролират от Института за Външен Контрол на качеството, Великобритания -UK NEQAS.
В момента доцент Поповска, която работи КИШ също е в отпуск /както доц. Христова - София/, но идва в лабораторията през няколко дни и пациентите получават резултати без забавяне! КИШ се работи веднъж седмично.
Блокчета от тумори и стъкла се приемат от д-р Бетова всеки ден от 8.00ч. до 14.00ч.
КИШ изследването е безплатно, но не може да бъде изработено без Искане от химиотерапевт - зелена бланка. Освен това в тази лаборатория държат да работят КИШ от техен HER 2 - д-р Бентова го изработва отново. HER 2 струва 75лв. Там могат да ви направят и изследването за ER и PR рецептори - вероятност за повлияване от хормонална терапия. Цената е 90лв.
телефон на Паоанатомична лаборатория в ДКЦ-Плевен - т.е. Окръжна болница -064/886384, 064/886 127
За резултатите и оставените препарати не е нужно да пътувате отново до Плевен. Изпращат ги по куриер, ако пожелаете.
| |
|
Момичета, мисля и другаде съм писала, доц. Поповска и д-р Бетова са изключително любезни и деликатни, предоставят подробна информация и по телефона. Когато баща ми занесе блокчетата на мама миналия септември го прие доцентката, прегледала е лично всички блокчета които е занесъл и е избрала, с кои ще работи,а по телефона съм се обаждала и говорила и с доц. Поповска и с д-р Бетова. Резултата ми го съобщиха и по телефона, преди да ми върнат по куриер блокчетата - всичко в рамките на седмица. Хората в тази лаборатория си разбират от работата, а освен това са много внимателни с пациентите и техните близки.
| |
|
|
|
|