Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:03 10.11.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема бебешки хранинови  
Автормapиян (Нерегистриран)
Публикувано10.04.07 11:20

мили хора,

Бих искал да знам дали бебешките пюренца и зелен4укови и плодови храни са полезни за онкоболни. Майка ми губи много апетит и слабее и в старанието си да намерим храни полезни и лесно приемащи се, започнахме да и даваме от тях.
Ако някой ги ползва или знае дали са подходящи или не, моля ви пишете.

Тема Re: бебешки хранинови [re: мapиян]  
АвторJuli7 (Нерегистриран)
Публикувано11.04.07 11:35

Не мога да ти кажа със сигурност дали са подходящи, но понеже имам бебе и гледам състава на пюретата, и ми се струва, че един голям човек има нужда от храна с по-голямо съдържание на витамини и минерали. Т.е. пюретата са добри и подходящи и задоволяват бебешките нужди от витамини и т.н., но за майка ти вероятно ще е необходима по-обогатена храна. Иначе пюретата на Хип са правени от биологично чисти продукти - зеленчукови и месни и в момента са най-добрите бебешки храни на Българския пазар.

Тема Re: [re: мapиян]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано11.04.07 11:57

Дадо ми след операцията от рак на стомаха преди да си отиде се хранеше само с бебешки пюрета.
Не знам дали това е най-доброто, но ... по-добре от нищо

Невъзможно е да се изобрети нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни.

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор... (Нерегистриран)
Публикувано11.04.07 12:33

пюретата са все пак консервирана храна-защо не и приготвяте вие-ще има със сигурност повече витамини за да я подсилят.например картофено пюре,или нещо със лапад, спанак,пасирана зеленчукова супа и др.

Тема Re:нови [re: ...]  
АвторJuli7 (Нерегистриран)
Публикувано11.04.07 13:08

Бебешките пюрета не съдържат консерванти.

Автор onemen (непознат )
Публикувано11.04.07 13:43

Ето и моето мнение.Не губи време ,започваи да и вливаш серум-глюкоза и продължавои да се мъчиш да я храниш с супи,пилешко ,каши,зеленчуци.Ако се забовиш огранизма отслабва страшно много и бърза и след това в наи-добрият случаи ще може да се направят 6-7 вливания(lвените започват да се губят).
А ако прецениш че все още е добре направо премини на терапиите със сокове

Автор AйeзCeдaй ((бойна))
Публикувано11.04.07 15:51

Не знам. Аз лично съм против готовите бебешки храни. Мойте и двамата не са консумирали такива. Всичко бе приготвено от мен.

А колкото до еко чисти продукти и консерванти..... откровено не вярвам.

Защо не пробвате със зеленуци на пара, с малко лимон и евентуално зехтин.
Прясно изцедени сокове. Разходки (доколкото е възможно разбира се) на слънце.... може би с тях ще се завиши и апетитът....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.