|
|
|
Тема
|
морфин и запек
|
|
| Автор | hope (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.04.07 10:36 |
|
|
Здравейте,
Писала съм и друг път за татко тук, той е на легло от 5 месеца вече..сега сме на морфин инжекции, по 3 на ден..ту помагат, ту не..От това залежаване и от морфина се получава много неприятен страничен ефект - запек, което е свързано с допълнителни болки...Някой знае ли някакво изпитано средство за подобен случай??? Благодаря на всички предварително!!!
| |
|
Тема
|
Re: морфин и запек
[re: hope]
|
|
| Автор |
tetty71 (поздрав) |
| Публикувано | 10.04.07 11:28 |
|
|
Здравей, винаги когато човек се залежи, червата стават мързеливи. По аптеките има най- различни варианти на слабителни шоколадчета или свещички, но не ти ги препоръчвам. Най - щадящо и добре работещо е рициновото масло - 2х1с.л. дневно. Освен това не е за пренебрегване и консистенцията на храната му - трябва да е течна или кашеста - повече супички, бульончета, топъл чай. Успех.
| |
|
|
|
проблемът е много деликaтен. разхлaбителните нямa дa сa мн удaчни защото все пaк е нa легло, a и достaтъчно си имa болки. не знaм кaкво яде, но ще може ли дa пробвa сутрин нa закускa ябълкa(половин или еднa) с 200 гр кисело мляко aктивия или друго?
o4akvai vsi4ko ot vsi4ki daje i ot sebe si
| |
|
Тема
|
[re: hope]
|
|
| Автор | nikori (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.04.07 22:28 |
|
|
Здрасти,
Жена ми има същия проблем. Един хирург и предписа сироп Лактулоза-MIP /8 лева/. Мисля че има ефект.
| |
|
Тема
|
[re: nikori]
|
|
| Автор | hope (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.04.07 10:41 |
|
|
Благодаря за съветите. Ще пробваме и ще пиша.
| |
|
|
|
|