Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:02 07.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема Диференциран хондросаркомнови  
АвторPaлицa (Нерегистриран)
Публикувано13.02.07 12:47

Здравейте, преди 5 месеца ми поставиха диагноза умеренодиференциран хондросарком. Оперирана съм от доц. Соколов в Горна баня, в момента съм с изкуствена раменна става и бих желала да почерпя опит от хора с подобна диагноза.

Тема Re: Диференциран хондросаркомнови [re: Paлицa]  
Авторpetya24 (Нерегистриран)
Публикувано13.02.07 21:25

Здравей. Мисля, че аз мога да ти помогна донякъде, тъй като аз съм с диагноза мезенхимален хондросарком на ляво коляно, последвано от ампутация, също от доц. Соколов (да е жив и здрав този човек, прекрасен лекар, как е той сега?). Моята диагноза е от юни-юли 2006 г. Вече се появиха метастази в белите дробове, които бяха отстранени. Питай ме нещо конкретно, за да бъда по-полезна.

Тия дни съм много заета в работата и затова не съм отговорила по-скоро, но това сега е без значение.
Мейлът ми е petyakr@hotmail.bg. Ако имаш още въпроси, задавай ги във форума, освен ако не са много лични, за което можеш да ползваш мейла.
Ще чакам обратна връзка! И кураж!!!!!!

Тема Re: Диференциран хондросаркомнови [re: petya24]  
АвторPaлицa (Нерегистриран)
Публикувано14.02.07 21:15

Здравей Petya24, благодаря ти че си ми отговорила, кажи ми моля те правила ли си компютърна томография на белия дроб и как точно се прави. Колко време след операцията се появиха метастазите в белия дроб и как точно се лекуват - с химиотерапия или оперативно.
Колкото до доц. Соколов, той наистина е прекрасен човек и голям професионалист на когото дължа живота си. Тези дни ще ходя на контролен преглед при него. Той ми вдъхва кураж, но да си призная немога да се преборя със собствената си психика

. Много ми е трудно ....

Тема Re: Диференциран хондросаркомнови [re: Paлицa]  
Публикувано14.02.07 23:25

Здравей, мила Ралица,

Компютърната томография е така наречения скенер или кат (computer assisted tomography). Лягаш на една подвижна маса и те вкарват в уреда вътре (в скенера). Не боли, но е досадно. И трябва да се задържи дъха за известно време, което без малко да ме накара да изпадна в несвяст последния път. Утре ми предстои поредния скенер. Ще ти разкажа какво е показал. А след операцията (оперативно премахнаха метастазите) на белия дроб беше болезнено всяко по-дълбоко поемане на дъх. Метастазите в белия дроб се появиха на първия контролен преглед - тоест три месеца след операцията на крака. За моя вид тумор химиотерапията не е ефективна и заради това нямаше и химио след метастазите, нито пък след ампутацията.

Моля те да предадеш моите поздрави на доцента, той ще се сети по диагнозата и ампутацията ми - все пак рядко ампутират крайници, обикновено хващат туморите навреме, но при мен не стана точно така. На мен той не ми вдъхва кураж, но се отнася с голямо разбиране. Просто как да ми вдъхне кураж, като е съвсем наясно какво ми се случва и какво ме чака после.

Колкото до психиката - не мога да ти дам рецепта как да я заякчиш (така може ли да се каже?). Аз потънах нарочно в работа, уча магистратура, в която съм влюбена и точно на това се посветих след операцията.

Има много интересни истории в интернет на хора, преживели ампутации и сложили протези. Твоят случай не е такъв, но ако мислиш, че може да ти помогне, и ако се оправяш с английския, потърси - мисля, че беше някаква американска асоциация на ампутирани хора, които разказват историите си. Аз лично се изправих на крака (образно казано) благодарение на тези истории. Мечтата ми е да сложа добра, качествена протеза, за да може да съм напълно ефективна. Сега съм тромава, ходя бавно, разливам разни неща, бутам разни неща, ритам без да искам (понеже не мога да си контролирам протезата изцяло - така е направена, че нямаш пълен контрол над движението й). Но колегите ми в офиса са безкрайно търпеливи и помогливи (е такава дума няма, но като не се сещам за другата - а, сетих се, отзивчиви е думата).

Чувствам се в тежест на самата себе си, но съм си поставила много високи цели - през повечето време живея сама, отглеждам и котка, уча и работя, което си е гърч дори за здрав човек.

С нетърпение ще чакам да ми отговориш. Питай за всичко, което искаш да знаеш - не се притеснявай, ще помагам доколкото мога.

И, моля те, поздрави доц. Соколов от мен - казвам се Петя, на 24 години. Желая му дълги години професионални и лични успехи.

Успех и на теб и горе главата.

Публикувано15.02.07 12:46

Здрасти, пак.

Скенерът ми не показва нищо съмнително. Нямам метастази към днешна дата. Поздрави

Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано15.02.07 12:51

Петенце, радвам се!!!

Целув!

Авторee (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 14:04

е, браво на теб :) нещо хубаво да прочета и аз в нет-а , даже се разплаках
стискам ти палци :)
герой си ти

Автор nelidz (член)
Публикувано15.02.07 14:25

Петя, това е повече от чудесно!Нека има повече такива новини!БЪди винаги така силна и се бори!

Тема Re: Диференциран хондросаркомнови [re: nelidz]  
Автор*Jull* (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 15:13

И моите поздравления, Петя! Всичко, което си разказала за себе си звучи чудесно и може да даде сили на много хора!
П. П. А това за котката специално на мен мно-о-о-го ми хареса!

Авторздp1 (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 18:28

Скъпа, Петя, радвам е за хубавата новина!!! САМО ТАКА ОТ СЕГА НАТАТЪК!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.