|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
СВИНСКО И ВИНСКО!
|
|
Автор |
vesela.bg (усмивка) |
Публикувано | 04.08.06 18:06 |
|
Ами заформи се тая тема от размяната на постинги, кой какво пие - едни червено вино, други водка "отверка" /и аз не знам какво е това/, мастики и т.н.
В темата за Панкреаса написах рецептата на "Черен дроб по селски".
Ето, че така дойде идеята-предложение за една отделна тема за манджи и питиета - за тези, които не пазят диети, пък и не само за тях.
Споделяйте тук всичко, което се сетите - за кръчми и заведения, рецепти за вкусни манджи, предложения за коктейли в летните жеки, торти, пасти, цаца, пържоли ........Ми то не значи, че като се борим с рака, няма друго кво да правим. Аз да си призная от 4 дни не мога да се прибера навреме вкъщи да си направя сока от моркови и цвекло....Ами живее ми се бе хора! Нема лошо...
Та така, давайте, сега е ваш ред!
А наздраве!
Нема начин да нема начин!
| |
Тема
|
Re: СВИНСКО И ВИНСКО!
[re: vesela.bg]
|
|
Автор | здp1 (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.06 18:13 |
|
Само така Весе!!Греби от живота с пълни шепи тук и сега!!!А това ,че ти се "живее" е още по гот!!То на всички ни се живее но разбираме, кво имаш предВИд!!!! Да напиша и тук аз съм по ракийката (Бургас 63 -50мл) и салатката а с ядането биричка!!! Като сме болни да не ни е газил влак я!!1 Бе то май танк ни гази ,ама нейсе...
| |
Тема
|
Re: СВИНСКО И ВИНСКО!
[re: здp1]
|
|
Автор |
vesela.bg (усмивка) |
Публикувано | 04.08.06 18:20 |
|
То че ни гази гази ни, ама сега да седна да мра ли? колко по-ме гази, толкоз по-му се не давам....
Оная вечер бях на италиански ресторант, снощи на барбекю с домашна мелнишка ракия и салата, тази вечер съм на цаца с бира, утре съм на ливански ресторант. Е па нека ме гази, колко си ще!? |Аз пък ке си одим и ке си пиам
Нема начин да нема начин!
| |
|
Преди химиотерапиите майка ми си правеше черен дроб на котлон, в леко намазнен тефлонов тиган, след изпичане го солеше. Ставаше много вкусен и сочен, пък и бързо се приготвя. Не забравяйте богата гарнитура от зеленчуци към него!
А за пилешки дробчета - една рецепта от свекърва ми. Пекат се на фурна с мазнина, малко водичка и сол. Преди да станат напълно готови се добавя лук на по-едри резенчета, ама много лук - 10-15 глави, и чубрица. Допичат се до пълна готовност. Страшна вкуснотия!
Редактирано от Бeни на 04.08.06 22:39.
| |
Тема
|
Re: Черен дроб на тиган
[re: Бeни]
|
|
Автор | Бившa бoлнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.06 23:16 |
|
Ще Ви направя малки допълнения за да станат газбите по-хубави.
Като сложите вече опечения чер дроб в чинията изстискайте сок от лимон
Кьм пилешките дробчета сложете вместо стал лук пресен, много разбирасе. Добавете гъби, каквито Ви харесват, вместо чубрица чер пипер, бяло вино вместо вода, всичко заедно, олио каквото ви харесва може масло, пак по избор. Всичко заедно мятате го във фурната и го печете.............Ползата пиеш вино и ядеш много вкусно нещо.
Червено цвекло: Измиваш главите, дръжките и листата, нареждаш ги в херметическа тенджера като най-отдолу слагаш главите после гевгирчето в което слагаш дръжките и най-отгоре листата. Вариш около 20-30 мин. зависи колко са големи главите. След сваряването обелваш главита нарязваш на филийки и ги заливаш с оцет по вкус, добавяш чи чесан също на нарязан обаче на тъничко и го поставяш в хладилника да изстине. С дръжките и листата постъпваш по същия начин. Можете да го направите и без чесън, оцета и задължителен. Можете да вземете по-голямо количество и да го направите издържа доста време в хладилника(не в камерата Ей). От главите можете да направите и салата с кисело мляко и майонеза. Импровизирайте, подправките са по вкус можетие да прибавята да слагате, важното е крайният резултат. Весе по време на терапийте вместо да си посръбваш яж гозби които са приготвени с вино, бира или др. алкохол и си месли като ги спреш колко хубаво ще бъде като си направиш кулинарен купон след това с много алкохол!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Д О Б Ъ Р В И А П Е Т И Т!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
СЬЧЕТАЙ ПОЛЕЗНОТО С ПРИЯТНОТО, НО В ПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ, ЗА ДА ИЗПИТАШ ПЪЛНО УДОВОЛСТВИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| |
|
Ето и от мен една рецепта,само че с далак.Аз го предпочитам пред черният дроб.нарязвате го на по големи парченца.Слагате го в тавата,сол,олио,лук-много и гъбки -колкото обичате и една бира.Запичате,но не много защото изсъхва-пробвайте го с една виличка:)
После си наливате една чаша,но хубава със столче,вино-аз предпочитам мавруд,тежко и трапчиво вино...хубава компания и....това е ...
За половин година философията на живота ми съсвсем се промени и както каза някой по горе,ГРЕБЕТЕ СЪС ВСИЧКИ ШЕПИ ОТ ЖИВОТА,КОЛКОТО МОЖЕТЕ:)
| |
Тема
|
Re: И НЕЩО ПОСТНО,АМА СУПЕР
[re: caмoдивa]
|
|
Автор |
Бea (усмихнат) |
Публикувано | 10.08.06 09:53 |
|
Здравейте,че от снощи обещах да драсна и една супер рецептичка,ама тя е от зеленчук,лято си е и ги има в изобилие.И така:Вземате патладжанчета (около 10 см-рови),колкото искате и за колкото имате място в тенджера с голямо дъно.Цепвате ги по дължина четири пъти от всички страни и ги посипвате вътре със сол ,да престоят малко за да излезе горчилката,измивате ги,напъхвате им скилитки чесън,колкото искате и ги слагате в загрят зехтин или олио(не много),пържите ги на слаб огън,с поставен капак,като често ги обръщате,докато им се завие свят и им омекнат костите.Така стават супер задушени и с лека запържена коричка. Отделно приготвяте доматен сос(без мазнина) с по ваш вкус гъстота и след като са готови патладжанчетата ги заливате(както са в тенджерата) изчаквате 10 мин.да се задуши и соса и посипвате с магданоз.Приятен апетит от мен! Лесно,просто,вкусно!!!
| |
Тема
|
[re: Бea]
|
|
Автор | jull (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.08.06 10:48 |
|
Страхотно звучи, но ще бъде голямо предизвикателство за жлъчката ми! Във всеки случай ще я препоръчам на приятели! А ако ти знаеш още такива вкусотийки - давай! Само да чета - пак ми е достатъчно!
| |
Тема
|
[re: jull]
|
|
Автор |
BилиMили (надявам се) |
Публикувано | 10.08.06 15:43 |
|
А бе хора,някой са на работа и не са яли от вчера.Лигите ми потекоха.Жалко че няма за кой да готвя вече,а децата ми като има картофи,майонеза и лютеница значи всичко има.Ще си позволя да напиша и нещо от нашата кухня.Така ми се прияде каквото сте написали,че сега не ми идва в ума друго освен дробчета и воденички и все пак.Съпругът ми беше ловец и често носеше зайци и други пернати.За заека.Сварява се в тенжера под налягане нарязан,измит и изкиснат в оцет с много подправки.Ако е питомен може да не се изкисва.Под подправки :черен пипир,бахар,корени от магданоз,дафинов лист и друго което което предпочитате.После се запържва в дълбок съд с похлупак.Когато е полу изпържено се слага много кромид лук ,леко да се запържи и много малко от бульона.Пържи се докато бульона се изпари и кромида се запържи наново.Така се приготвят и пъдпадъци,яребици,фазани.,патеци и др.Дано да ви хареса.Милчо мого обичаше така да му ги приготвям и много вино се изпива с тях.
Добър апетит и наздраве!
| |
Тема
|
[re: BилиMили]
|
|
Автор | Бившa бoлнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.08.06 15:21 |
|
Към рецептата на ВилиМили ще добавя следното: Можете да го направите и с телешко, пуешко и каквото иската др месо.
1 Лука може да е на главички, за предпочитане по-малки.
2 След запържването го заливате с 1 водна чаша оцет и тогава добавяте пресно настъргани домати или от консерва.
3 Оставяте го да къкри на бавен огън за да се свари хубаво.
4 Ако трябва долеите вода
5 Подправки: сол, чер пипер, дафинов лист 2-3 листа, розмарин 1 суп. лъжица и ако искате бахар
6 Ако соса ви и леко кисъл, това почти не се случва защото лука сладни сложете малко захар.
Успех и добър апетит на всички.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|