Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:01 09.06.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Re: японски алгинови [re: K]  
Автор *jull** (())
Публикувано19.01.08 10:39



Да, пила съм японски алги около 6 месеца. Препоръчват се за общо прочистване и укрепване на организма, както и за спиране разпространението на раковите клетки. Не мога да кажа за ефекта им, защото не съм добър пример за постоянство!



Мога обаче да посоча за добър образец моята сестра, която в продължение на много години приемаше от гъбите, които се правят в чай и в мляко (не наведнъж, редуваше ги). Много добре се повлия нейната астма, общият й тонус, устойчивостта на разни простудни и грипни заболявания и особено външният й вид - изглежда с около 12-15 г. по-млада! Но това е вече тема за друг форум.

Та от гъбите си има полза, убедена съм. Само дето трябва да ги "отчуваш" като малки деца - нещо като "тамагочи"-та. Обаче аз се провалих като гъбешки родител!...

Редактирано от *jull** на 21.03.09 13:44.



Тема Re: tibetska gabaнови [re: snejito_78]  
АвторKaлoянa (Нерегистриран)
Публикувано19.01.08 11:37



Джул, много ти благодаря за информацията,
Снеже, млякото става като кисело, това е кефир, това е добре за всички Аз се интерисувах от японските алги, които са по-различни от тибетската гъба, Джул ми на написа, но проблема и при мен е, че нямам време, и съм ги замразила във камерата, дано издържат, иначе ще ги загубя Аз харесвам много тибетската гъба и от нея правя таратор, яйрян, каквото дойде Чудя се какво ли ще стане ако ползвам и двете по едно и също време, да няма противопоказания, а и от кое има по-голяма полза Тук прочетох рецепта със резенчета пресен лимон за алгите, ставало лимонада, но не съм правила, сигурно е хубаво А комбуша гъбата я правих, но нещо не ми хареса, или аз съм объркала рецептата или е вярно, но ми приличаше по вкуса на оцет, нещо много кисело излезе



Тема Re: tibetska gabaнови [re: Kaлoянa]  
Автор *jull** (())
Публикувано19.01.08 11:48



Не се притеснявай от киселия вкус на гъбата, защото тя е базирана 4 киселини, една от които е оцетната.





Тема Re: tibetska gabaнови [re: *jull**]  
АвторKaлoянa (Нерегистриран)
Публикувано19.01.08 22:21



Джул, сега е хладно за лимонада, но като се качат температурите ще пробвам алгите Хвърлила съм око на тях, мисля да опитам, Обаче незнам дали си противоречат с тибетската гъба,



Тема Re: Гъба комбучанови [re: alena]  
Авторpipi (Нерегистриран)
Публикувано05.10.08 14:17



Аз съм от Пловдив и търся гъба Комбуча. Моля, ако някой има да ми се обади -
0889743324



Тема Re: Гъба комбучанови [re: alena]  
Автор Бeлиcимa (неосъзната)
Публикувано04.01.10 20:41



Някой предлага ли в момента Комбуча?



Тема Re: Гъба комбучанови [re: Бeлиcимa]  
Автор Poзмapи (променлива)
Публикувано05.01.10 08:21



Комбуча – чудотворната чаена гъба
Свежест и здраве отпреди 2200 години
Ирена Стефанова 24.08.2008


Гъбата Комбуча от векове се използва като естествен лек в Азия и Русия. Популярността й като „лек за всичко" постоянно нараства. Според проучвания, направени в Русия, съставките на гъбата имат изразени антибиотични и пречистващи свойства. Тя помага при понижен тонус, отслабване на паметта, затлъстяване, целулит, акне, предменструален синдром, херпес зостер, безсъние, хемороиди, язви, възпаление на ставите.


Съществуват доказателства, че комбуча прочиства кръвта, предотвратявa образуването на газове в червата, увеличава броя на Т-клетките, укрепва имунната система, сгъстява косата и поддържа цвета й.

Историята на комбуча
През 250 г. пр. Хр. хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я „елексир на безсмъртието". Няколко века по-късно в Русия, тя била известна като „чаен квас", в Австрия я наричали комбухер, а в Америка - комбуча, но на много хора била позната просто като „гъбата от Манджурия". Но независимо къде ще я срещнете, името й може да се преведе като „чудотворната гъба". А комбуча в превод от японски език, означава чай (ча) от водорасли (комбу).

От какво е изградена чудотворната гъба
Комбуча съдържа много различни по свойства органични киселини (млечна, оцетна,глюконова, глюкоронова, яблъчна киселина,а също и етанол), открити при лабораторни изследвания, проведени във Франция; активни ензими (лактаза и инвертаза), аминокиселини (които се свързват с мукополизахариди и образуват междуклетъчна течност, която играе ролята на „смазочна течност" в ставите. Това е особено важно за културистите, защото голяма част от тях страдат от тендинит - възпаление на сухожилията), полифеноли, хром, желязо, фосфор, калий, натрий и сяра. Високото съдържание на глюкоронова киселина и витамините В1, В2 и В6, превръщат гъбата комбуча в мощно лечебно и освежително средство, дори и при процесите на детоксикация, като се свързва с отровите в организма в черния дроб и ги отвежда в отделителната система. А наличието на оцетна и L-млечна киселина възпрепятстват развитието на салмонела и растежа на някои плесени, а освен това се наблюдава и положителен ефект при подагра, артрит и атеросклероза, т. е. състояния, свързани с прекомерни количества холестерол и пикочна киселина в организма.

Въпреки че наричат комбуча гъба, тя по същество е плесен, образувана от следните микроорганизми: Acetobacter, Brettanomices bruxellensis, Candida stellata, Schizosaccharomyces pombe, Torulaspora delbrueckii, Zugosaccharomyces bailii. Тази симбиотична култура образува зоокилим. Името „чаена гъба" се дължи именно на уникалното свойство на бактериите да синтезират целулозна мрежа, наподобяваща повърхност на плесен. По строеж прилича на оцетната гъба. Отглежда се 7 дни в подсладен черен или зелен чай при аеробни условия, като се получава приятно кисела газирана напитка (т. нар. чаен квас).

Как да си пригитвим чай Комбуча
Необходими продукти

Култура (фермент, гъба) Комбуча
Бяла рафинирана захар (около 70 - 100 г на литър вода)
2 чаени лъжички черен или зелен чай на литър вода
Необходими материали

Една тенджера за варене на водата
Един стъклен или порцеланов буркан
Ленена кърпичка или хартиена салфетка
Бутилки
В кипнала вода се поставя черен или зелен чай, прави се запарка (около 15 мин). Добавя се бяла рафинирана захар и се разбърква до пълното й разтваряне. След това чаят се оставя да се охлади до стайна температура (около 25ºС), защото културата умира, ако се постави в горещ разтвор. Важно е, чаят да се постави в стъклен съд, защото се образуват киселини, които биха могли да реагират с метал, ако чаят е в метален съд. Добавя се гъбата комбуча, потопена с тъмната страна надолу и съдът се затваря с ленена кърпичка, протича ферментация, която взависимост от температурата, продължава 8 - 12 дни.

Новият чай има приятен леко кисел вкус, газиран и освежаващ, питието се приема по три чашки дневно (около 120мл на ден), сутрин на гладно или преди хранене. Съхранява се в хладилник в стъклени бутилки.

Дали чайът Комбуча е напълно безвреден?

Въпреки че няма дании за каквито и да е вредни въздействия, някои медици предупреждават за опасност от бактериална зараза или микотоксини, които могат да причинят заболявания, а дори и смърт. По принцип, напитката не е опасна, но някои хора може да имат непоносимост или да развият алергия към чая.

Но все пак не бива да забравяме, че гъбата комбуча е природен продукт, а не синтетично лекарство. Затова при лечение на дадена болест, не бива да разчитаме изцяло на нея.






Тема Re: ТИБЕТСКА ГЪБАнови [re: kat]  
Автор Galateya (непознат )
Публикувано25.01.10 11:47



Имам кефирена (тибетска) гъба за раздаване. От София съм, но мога да изпратя и по пощата, вече съм го правила. Можете да се свържете с мен на e-mail:

. Гъбката я подарявам - доза за около 500 мл мляко, но тя расте. След 20-тина дни се удвоява и може да се кваси повече мляко.



Тема Re: ТИБЕТСКА ГЪБАнови [re: kat]  
Автор mamuta1949 (непознат )
Публикувано29.03.10 22:28



Трябва ми такава гъба,а също и чаена.Ако някой има искам да купя.



Тема Re: ТИБЕТСКА ГЪБАнови [re: mamuta1949]  
Автор пoпи (новак)
Публикувано30.03.10 09:15



Аз имам и от двете и ги подарявам Пиши ми на мейла




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.