Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:21 07.11.25 
Култура и изкуство
   >> Радио
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Програма "Христо Ботев"- Неслушаемото Радио  
АвторCaшo (Нерегистриран)
Публикувано03.08.05 22:25

От известно време втората програма на Националното Радио се слуша на честоти в горния (УКВ) диапазон почти във всички части на България, което за разлика от преди и дава възможността (поне технически и теоретически) да влезе в повече български домове.

У мен обаче и до ден днешен остава чуството, че милионите наши левове които всяка година отиват за подръжката на тази скъпоструваща втора програма са пари прахосани за едно радио което не само че не изпълнява никаква ясна обществена функция, ами и ми се струва, че няма и точна представа за своята концепция и това за какво въобще съществува.

Програмата на "Христо Ботев" е меко казано неопределена. В един час някакъв професор обяснява за прадедите на Инките и някакви разкопки направени през 1983 година в Колумбия. Следва културно предаване за алтернативна джаз музика на експериментална основа. Програмата продължава с някакъв опит за радио-игра в която водещите звучът така като че ли са загубили всякакво желание за живот и летаргично и лениво приканват някой да им се обади. След половин час на скръб, започва да звучи някаква неиздадена творба на Верди, която запълва програмното време през следващите два часа. Следва нова водеща (искуствовед), която задава въпрос към милионите слушатели "Какъв е смисълът да съществуваш?". Между паузите от нейните импровизирани монолози тече нова серия от неопределена класическа музика и футуристични експериментални звуци и шумове.

Аз не бих искал втората програма на Нациналното Радио да бъде приватизирана, но също така не искам и парите на всички данъкоплатци в България да бъдат израсходвани за една национална радиопрограма, която е може би интересна на около 20 човека в цялата република и няма нищо общо с това което вълнува обикновенния българин и обществото в което той живее.

Тема Re: Програма "Христо Ботев"- Неслушаемото Радионови [re: Caшo]  
АвторDJ JORO (Нерегистриран)
Публикувано03.08.05 23:49

Кво да се праи !!!! Българска му работа !!!

Спокоо сега се говори че и Орфей ще тръгне !!! какво ли ще дрънкат по него сигурно студията ще се намират под земята на 500м или де да знам !!!
нещо от гробищата !!!

АвторБoтeв ФM (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 18:45

Ами на мен Христо Ботев ми харесва, Хоризонт също.
Нощния блок на Ботев не е лош, всяка вечер е различен, някой път са музикални предавания (класическа муз. сряда, рок и метъл - събота), има млади водещи, да не кажа деца, в "Нещо горещо" след 17ч, в предаването след полунощ в събота. Харесвам и радиотеатъра. Има предаване за италианска музика в сряда от 16ч, игра Светофар след 16 . По отношение на класическата музика, са си доста голяма конкуренция на Класик ФМ.
Семейна събота от 9ч. е готино предаване с поздрави.
Сутрешният блок от 6 до 9 не е лош, програма Добър ден от 9 до 11 също.
Радиото не е кой знае какво като програма, но превъзхожда много от частните станции!
И аз се дразня на "АртЕфир" примерно (делник след 12.15) или на мешавицата "Между рока и барока", както и предаванията за народна музика.
Но нали трябва да е политематично. В това няма нищо лошо.
Предпочитам 100 пъти програмите на БНР пред някакви денс чекийки от рода на Спорт, Фреш, Витоша, Хот ФМ, Сити, Практика с "чистото злато" и т.н.За чалгите да не говорим.
Стойностните станции за мен са БНР, РФИ, Джаз ФМ, Класик ФМ, Радио 1, Инфо радио, Дарик радио, Нова Европа. Пак казвам, лично мнение, въпрос на вкус. ХАресвах и Експрес, но ПРЕДИ!

Тема Re: Програма "Христо Ботев"- Неслушаемото Радионови [re: Бoтeв ФM]  
АвторElize (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 19:52

Особено е интересен нощният блок в събота срещу неделя между 1 и 2 през нощта. Тогава можете да чуете гробищарски дед метъл, на който се кефят само изродите.

Тема Ела да чуеш в провинцията какво енови [re: Caшo]  
АвторЛoroпeд (Нерегистриран)
Публикувано26.08.05 02:44

Колкото скучна и неатрактивна да е програмата им е за предпочитане от кошмара от диалект , който се лее от ефира /конкретно в Русе/.
Най противното е, че преди поне в радиомрежата /радиоточките/ си вървеше Хоризонт и всичко си беше наред. Днес слушам някакъв тинейджър, от някакво местно радио да се дере на диалект , но не как да е , а все едно му е за последно. Даже не можете да си представите що за кошмар е.

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано28.08.05 01:11

.

Тема Re: Програма "Христо Ботев"- Неслушаемото Радионови [re: Elize]  
АвторMartcore (Нерегистриран)
Публикувано04.09.05 02:52

Да живеят изродите!

Автор7 (Нерегистриран)
Публикувано05.09.05 18:55

Така. Оставям настрана правописните грешки (иЗрасходвани и иЗкуствовед). Прав си! ОтвсЕкъде! Това радио обаче дава работа на, да кажем около 1000 човека. Защото е обществено. Така и така ни взимат парите, ако не за радио Хр. Ботев, то за нещо друго. Тогава не го слушай! Както правя аз. Макар че именно по това радио могат да се чуят невероятни неща. Защото на мен лично ми е омръзнало от "хитове". 'Аре Кришна!

Тема Грешканови [re: Caшo]  
Автор7 (Нерегистриран)
Публикувано05.09.05 18:58

ИзраЗходвани. Абе карай!

Тема Ми не го слушай!нови [re: Caшo]  
Автор Topepo (AlteSchlampe)
Публикувано08.09.05 17:41

Ми не го слушай, щом не ти харесва.

Пък КУЛТУРНИТЕ и ОБРАЗОВАНИ ХОРА, каквито все още има в БГ - макар и вече на изчезване, го слушаме с удоволствие....

I'm moving along on the wings of time...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.